Isten tökéletes?
"A bibliában Isten a saját képére teremtette az embert. Ez a külsőséget jelent"
ennél szarabb magyarázatot még sohasem hallottam:):)
szóval isten úgy néz ki mint mi ugye? mármint pontosan hogy is? fehér vagy színesbőrű? Nő vagy férfi? Heteró vagy homo?
bizonyítékok? egy tonna bizonyíték van az evolúcióra, a bolygóra csillagokra galaxisra univerzumra, stb. de bármennyire is nézzük, nincs semmi olyan jel ami arra utalna, hogy egy isten létezne. Legalábbis az a fajta amire ti gondoltok.
Mert, egy olyan lény ami másik dimenzióban él, vagy esetleg olyan lány aki számára az univerzum csak egy atom, az előfordulhat, de ez nem isten még.
Ti azt hiszitek el, hogy van valami misztikus lény aki a semmiből teremtette vagy a hamuból gyúrta az embert és megteremtette a bolygót meg értelmes életet 6 nap alatt.
elég távol áll a valóságtól.
"Ateizmus = Homoszexualitás
Vagyis lelki betegség. Te választottad, de csak te is tudsz gyógyulni! Egy fajta rossz reakció a kudarcokra, és a szenvedésekre."
Hát asszem idáig ez a legeslegjobb szöveg egy kereszténytől ami derűs kedvet generált :) Ezt holnap majd asszem megmutatom pár ismerősnek, lesznek nagy kacagások:) amolyan best of gyakorikerdesek.hu
Tipikus keresztény, hogy aki nem olyan mint te, az beteg. Szánalmas. Amúgy nem is tudom, melyikünk aki a kudarcait bajait az istenére keni?
Én ha elk.rok valamit, akkor tudom, hogy én vagyok a hibás és tudom, hogy hogyan hozzam helyre. Te meg mit csinálsz? "há' az isten így akarta, ő most nem akarta, hogy sikerüljön"
Ép az, hogy a magadfajta bújik az istene mögé ha tenni kellene valamit.
Mellesleg pont emiatt mert én tudom, hogy én alakítom a saját sorsomat, vagyok sikeres.
"De Istenben hiszek, hisz egy felsőbbrendü dolog mindenképp kell legyen"
miért lenne kötelező lennie? De tényleg? áruld el nekem. Gondolkozz kicsikét teljesen. Kinek mi a felsőbbrendű?
Egy egysejtűnek te felsőbbrendű vagy, még nem is érzékel igazán téged. Legyen egy más dimenzióban lakó lény aki neked felsőbbrendű. És akkor kell lennie egy másik lénynek aki annál is felsőbbrendűbb, hisz ő is úgy gondolkozik mint te, hogy az ő élete sem alakulhatott ki magától mi?
Egyszerűen volt és van és lesz az anyag ami folyamatosan mozgásban van, alakul, ennyi. volt egy alig ismert úgynevezett ősrobbanás, és majd lesz másik és másik, stb... persze ez utolsó mondatomban én is csak hiszek, de nem oszt nem szoroz, csak spekuláció, a többi rész mré bizonyítást nyert.
kedves előző hatszáz kommentet író válaszoló,
ez a túlságosan tudományos magyarázatod is elég szánalmas nem gondolod? én sem hiszek istenben, mert nem létezik, de mások hitét illik tiszteletben tartani, és azért nem minden olyan tudományosan megmagyarázható mint te gondolod.. -_-
a könyveken és az ismeretterjesztő weboldalakon TÚL is van világ...
PM Kamumail:
Hogy miért kellene 1 felsőbbrendű lénynek lennie?
Mit gondolsz a Világ csak úgy a semmiből egyszercsak lett?
Azt vkinek meg kellet teremtenie, és ez a valaki Isten volt, és nem 1 "felsőbbrendű lény más dimenzióból -.-" és még te beszélsz h nézzünk körbe... előtte nőj fel egy kicsit...
tökéletes is meg nem is.
tökéletes azért mert minden úgy van jól ahogy van.
tökéletlen azért mert semmi és senki nem lehet tökéletes.
mi emberek sem vagyunk tökéletesek,márpedig az Isten a saját képére formált minket.
egy dolgot ne felejtsünk el...minden relatív...a mi korlátolt elméinkhez képest, tökéltelen a világ, de aki túllépett ezen a dolgon, vagyis feloldotta saját magára rakott blokkját, észreveszi, hogy minden tökéletes, akárhova néz.
Isten pedig egy Elme...pont azért, mert egy elme sem térben sem időben nincs, egyszerűen csak van...örökké. A teremtés csak egyetlen egyféle cselekménnyel hajtható végre...Isten gondol egyet és lesz valami. Vagyis a világ mentális szerkezetű, gondolati építmény. Tehát Isten a saját képére teremtett minket...elméinket, azaz gondolat alkotóra és örök életűre...Minden olyan, amilyennek hisszük, teljesen szubjektív a dolog. S mivel a "semmi", az egy általunk, emberek által, megcsinált fogalom, pontosan azért, hogy tudjunk számot adni arról, ami nem létezik, és ami nem létezik az nincs...vagyis minden ami van az Isten maga is. Tehát nem a semmiből teremt az úr, hanem saját magából, s mivel a gondolatairól beszélünk, ezért saját magában. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!