Mi a véleményetek a katolikusokról?
Megismertem egy katolikus fiút és nagyon szimpatikusak vagyunk egymásnak kölcsönösen. Viszont én baptista vagyok és nem túl sok tapasztalatom van katolikusokkal. Akár más felekezetekből valók is írhattok, hogy mit tapasztaltatok.
17/L
Ha baptista vagy, akkor bemerítkeztél és tettél bizonyságot. Mondd el ezt a fiúnak is és nézd meg mi a reakció. Ha csak a szokásos vizes csecsemős katolikus, akkor nem fogja meghatni. De ha van hite, akkor meglesz a legfontosabb közös kapocs.
Bár fura, hogy nem tudsz erről beszélni a lelkipásztoroddal.
Egyébként ez a rész valószínűleg sokaknak nem valami szimpatikus:
"Magáról az egyházról megvan a véleményem"
főleg azért, mert aztán meg azt írod, hogy
"ha én találnék egy katolikus lányt és jól kijönnénk, akkor örülnék inkább, hogy egyezik a hitünk"
vagyis katolikus létedre írsz ilyet, hogy "megvan a véleményed" a saját egyházadról...
"ha én találnék egy katolikus lányt és jól kijönnénk, akkor örülnék inkább, hogy egyezik a hitünk"
Ha ebből nem következik, hogy te is katolikus vagy, akkor nem is egyezne a hitetek...
Egyezik a hitünk abba, hogy hiszünk Istenben.
Egyébként ha katolikus is lennék, mért ne lehetne meg a véleményem a saját egyházamról, hiszen Jézusnak is meg volt vagy a saját hazámról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!