Pál írja hogy az asszony feje a férfi, a férjem erre hivatkozva önzőzik, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Első sorban keresztények válaszát várom. A legégetőbb kérdés jelenleg a lakhatásunk, mindketten kertes házban szeretnénk élni hosszú távon, de párom a panel felé is húz, mondván hogy ha azt eladjuk, majd vehetünk jobb kertes házat. Én viszont ki nem állhatom a paneleket, ezért nem szívesen vennék olyat. Párom erre azt mondja, hogy ha nem követem panelbe is, akkor nem vagyok jó társa, meg egyébként is az asszony feje a férfi és kötelességem követni és engedelmeskedni neki. Úgy érzem ezzel csak a zsarnokoskodásának és az önzésének próbál falazni. Van valami amivel visszavághatnék a Bibliából, hogy nekem is lehet igazam, véleményem, saját vágyaim és jogom van egyenrangúnak lenni vele? Vagy tényleg igaza van és innentől kezdve én nem is létezem?2020. jún. 7. 09:45
21/21 anonim válasza:
Pl. Ilyet válaszolhatsz:
"Igen,a férj feje a családnak,mint Jézus a követői közösségének s ezért életét is adta értük. Ha úgy szeretsz,mint Krisztus,akkor könnyű engedelmeskedni neked!"
Aztán felolvashatod neki a "Szeretet himnuszát".(1 Korintus 13.fejezet)
A szeretet nem csak érzelem,hanem elsősorban tevékenység!
(Két szóból áll: szer,mint szerszám,tornaszer,stb. és etet,vagyis valakinek a testi,szellemi szükségletét kielégíti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!