Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel tudják bizonyítani a...

Mivel tudják bizonyítani a keresztények hogy Jézus nem egy egyszerű halandó ember volt hanem tényleg Isten fia?

Figyelt kérdés

Mivel tudják azt bizonyítani hogy Jézus tényleg Isten fia volt és nem egy egyszerű halandó ember,egy római katona fia és Mária fia?

Egyáltalán hogyan történt kitalálta ki ezt a mesét hogy Jézus Isten fia volt?

Ki jövendőlte meg?

Ki találta és ki híresztelte el hogy megfog születni Isten fia aki valószínűleg ugyanolyan halandó ember volt mint bárki más ugyanúgy evett ivott aludt stb és nem tudott csodákat tenni ,az a fül vissza ragasztós dolgot is ki hiszi el?

Amikor letartóztatták Jézust akkor az egyik tanítványa probálta meg menteni és levágta az egyik katona fülét Jézus meg vissza ragasztótta a kezével ,ezt ki hiszi el van erre bizonyíték?

Meg a csoda tételekre van tényleges bizonyíték?

Vagy csak mendemondák?

Jézusnak voltak testvérei is ők miért nem tudtak csodákat tenni?

Ők miért nem Isten gyermekei voltak?

Illetve mivel tudják bizonyítani azt hogy Jézus feltámadt?

Valójában az igazság az hogy Jézus holttestét ellopták és megsemmisítették vagy ismeretlen helyen eltemették a tanítványai és kitalálták hogy feltámadt?

2020. jún. 6. 18:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
75%
Rád csak az idejét vesztegeti az ember, hiszen te már megválaszolatad magadnak a kérdéseket. Feltehetően akkor is így makacskodnál, ha egy biológia BSc képzésen az előadóteremben a tanár szájából hallanád az evolúciót. Repülnél is az egyetemről, a vallásos hiedemeiddel együtt. Ezt amit művelsz, max itt tudod eljátszani egy no name oldalon. Komoly képzéseken ezt nem tűrik meg.
2020. jún. 7. 22:29
 22/27 A kérdező kommentje:

#19 az élet a teremtő nélkül úgy jött létre hogy a természet létre hozta.

De teremtő nem létezik mert ha létezne akkor őt ki hozta létre ő ki teremtette?

Amikor még nem is volt idő nem is volt tér semmi nem volt.

2020. jún. 7. 22:31
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

20-ashoz a kérdezőnek

"te most komolyan azt hiszed hogy Ádám és Éva meséje igaz?"

Igen azt hiszem, hogy Ádám és Éva története igaz. Ha nem lenne igaz akkor bűn sem lenne de mulandóság sem, és megváltásra sem volna szükségünk! De van bűn is mulandóság is és a megváltásra szükségünk van!

"Nem lehet csak úgy a semmiből teremteni egy embert a emberek sem a semmiből születnek,szemmel nem látható spermiumok bejutnak a petébe és ott fejlődünk ki csecsemőként születünk meg nem azonnal bölcs intelligens felnőtt emberként bújunk ki az Anyaméhből."

Igen mi nem is tudnánk a semmiből embert teremteni,de Isten ő igen!

Te azért tévelyegsz mert nem ismered sem az Írást sem az Istennek hatalmát! Minden születést az embereknél a szülőkre lehet visszavezetni végső soron Ádámra és Évára! És te őket kire vezetnéd vissza? Van nálad egyáltalán olyan, hogy első emberpár?

Üdv: Gábor

21-esnek

"Rád csak az idejét vesztegeti az ember, hiszen te már megválaszolatad magadnak a kérdéseket. Feltehetően akkor is így makacskodnál, ha egy biológia BSc képzésen az előadóteremben a tanár szájából hallanád az evolúciót. Repülnél is az egyetemről, a vallásos hiedemeiddel együtt. Ezt amit művelsz, max itt tudod eljátszani egy no name oldalon. Komoly képzéseken ezt nem tűrik meg."

Nekem mint hívőnek van egy meggyőződésem mint, ahogy neked is! Senki nem mondta neked, hogy én egyet fogok érteni a te meggyőződéseddel! Az idődet, úgy használod fel, ahogy jónak látod! Nem kötelező velem itt beszélgetni vagy vitatkozni! Ez a te dolgod! Ez az érved amit itt az Egyetemmel kapcsolatban megpróbáltál kifejteni igen gyenge. - Ha te azt hiszed, hogy az igazság egyenlő az iskolai oktatásban az evolúció tannal akkor te igen szánalmas vagy! Látom a te elképzelésed szerint csak az lehet a komoly képzés ahol azt képviselik amiben te hiszel! Te nagyon szegény vagy! Ezzel a szinttel már igazán nem is csodálkozom rajtad!

22-esnek

"az élet a teremtő nélkül úgy jött létre hogy a természet létre hozta."

Értem tehát nálad a természet az isten. A pogány vallások is a természetet istenítették azért is voltak olyan sötétek! A természet csak Isten szolgája, nem maga az Isten.

"De teremtő nem létezik mert ha létezne akkor őt ki hozta létre ő ki teremtette?

Amikor még nem is volt idő nem is volt tér semmi nem volt."

Véges elme vajon kikutathatja e a végtelen Istent? Csak azért mert Isten létezése meghaladja az ember felfogó képességét mint ahogy a végest a végtelen ne létezne? Vannak olyan titkok amit Isten sosem fog az embernek kinyilatkoztatni mint pl. az Ő létezése vagy teremtői hatalma. A világmindenség csak akkor lehet biztonságban ha ezek a titkok Istennél maradnak mindörökre!

2020. jún. 8. 00:30
 24/27 anonim ***** válasza:
43%

Látom a tagadás az már jól megy nálatok, de azért meghallgatnám azt hogy szerintetek miért van bűn, halál és mulandóság az életben? - ha már úgyis kétségbe vontátok az Ádám és Éva történetét?

2020. jún. 8. 08:45
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadom a szóhasználatodat, mert bemutattad, mást nem értenél meg.

Tehát mese. Emlékeztetnélek, van 77 magyar népmese, vannak világhírű szerzők, akik mesét írnak. Ott van Münchausen báró meséje. Rengeteg mese van a világban, amelyekről nem azt vizsgálják, igaz-e. Tudják, hogy nem igaz úgy, betű szerint. És mégis, az egész világ ősidők óta használja a mai napig.

Velem szembehelyezkedhetsz. Az egész világgal is. Csak tudd: akkor önmagadat kirekesztetted a világból, és ezt a világ nem fogja zokon venni.

Azt meg sem említem, mert úgy sem érted meg (ahhoz más szellemiség kellene), hogy ezekre a vallási "mesékre" nagy szüksége van az emberiségnek. Ok nélkül semmi sem keletkezik. Ezt a szükséget sokan nem értik azok sem, akik használják. De vannak, akik bár maguk nem használják, pontosan tudják, hogy szükséges, és ezt az igényt tiszteletben is tartják.

2020. jún. 8. 10:50
 26/27 anonim ***** válasza:
43%

25-ösnek

Látom elfogytak az érveid és már csak ez maradt amit írtál. Ez vajmi kevés!

"Ok nélkül semmi sem keletkezik."

Én egy szóval sem mondtam azt, hogy bármi is ok nélkül keletkezik!

De ha már ezt szóba hoztad akkor válaszolhattál volna azokra amiket kérdeztem! Nem mellesleg én adtam neked válaszokat de amiket én kérdeztem tőled vagy tőletek annak még a tizedét sem válaszoltátok meg! Ez így nagyon nem stimmel! Egyébként ha odafigyeltél volna én pontosan az okokról beszéltem és arra irányítottam a figyelmedet! Az hogy neked a végső oka a dolgoknak nem Isten hanem az evolúció ez a te dolgod! Ebben soha nem fogunk egyetérteni! És az evolúciótanban semmilyen értelmet sem látok és nem is ad értelmes válaszokat a létezés nagy kérdéseire! Az evolúciótan semmit nem tud kezdeni az olyan fogalmakkal mint a bűn, a halál, a mulandóság, a megváltás! Az élet értelmét az emberi önzésnek rendeli alá a jólét, a hírnév, a hatalom vagy a tekintély az emberi élvezetek hajszolásának! Ettől még senki sem lett igazán boldog! Ha azt hiszed, hogy ez jelenti a boldogságot akkor te semmit sem tudsz arról! Ezeket minden hívő ember mielőtt megtért volna kipróbálta de lelki békességet egyik sem adott! Ha te ezekben akarsz hinni - mert végső soron erről van szó, ezért kell ugye Istent is tagadni - hát higgyél ez te dolgod, neked is kell Isten előtt felelni érte! És csak tudd az igazi keresztény ember nem a világban hisz és nem is szabja magát a világhoz! Mindamellett a világban él de nem a világ szerint, hanem Isten szerint! Én tudom milyen világinak lenni (mert megtérése előtt mindenki az volt) te viszont nem tudod milyen igazi kereszténynek lenni! Nem kell elmagyaráznod nekem, hogy mit hisz a világ mert jól tudom azt nélküled is! Csakhogy "a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." 1 Ján. 2,17

2020. jún. 8. 11:30
 27/27 anonim ***** válasza:

1 Krisztus limondatta apostolaival

2 Apostolait Isten Fiának nevezik

3 születése körülményeit Isten közvetítői a próféták mondják ki Mikeás, Ezékiel, Izajás stb. Dániel meghatározta az évet amikor a Messiás eljön.

4 Szűz Mária szűzen szüli meg Krisztust. (Itt most nagyon fel vagytok háborodva)

5 szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásnak nevezi magát Lourdesben, ami azt jelenti amire az emberek nem tudják a választ, kissé egyszerűen fogalmazva a semmiből jött létre. A semmiből született. Tehát ha Szűz Mária Isten Anyja, akkor a világ megteremtődését is nála kell keresni... A semmiből született Isten. Ne érts félre nem Szűz Máriát szeretjük Isteni rangra emelni, hanem fordítva. A SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS testesült meg egy egyszerű emberben nőben Szűz Máriában, ugyanúgy ahogy Isten testesült meg egy egyszerű emberben Kriszrusban. (Jöhetnek a leszídádsaim, kemény szívek, kemény szavak, de nem fognak meggyőzni másról,)

2020. aug. 7. 09:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!