Mivel tudják bizonyítani a keresztények hogy Jézus nem egy egyszerű halandó ember volt hanem tényleg Isten fia?
Mivel tudják azt bizonyítani hogy Jézus tényleg Isten fia volt és nem egy egyszerű halandó ember,egy római katona fia és Mária fia?
Egyáltalán hogyan történt kitalálta ki ezt a mesét hogy Jézus Isten fia volt?
Ki jövendőlte meg?
Ki találta és ki híresztelte el hogy megfog születni Isten fia aki valószínűleg ugyanolyan halandó ember volt mint bárki más ugyanúgy evett ivott aludt stb és nem tudott csodákat tenni ,az a fül vissza ragasztós dolgot is ki hiszi el?
Amikor letartóztatták Jézust akkor az egyik tanítványa probálta meg menteni és levágta az egyik katona fülét Jézus meg vissza ragasztótta a kezével ,ezt ki hiszi el van erre bizonyíték?
Meg a csoda tételekre van tényleges bizonyíték?
Vagy csak mendemondák?
Jézusnak voltak testvérei is ők miért nem tudtak csodákat tenni?
Ők miért nem Isten gyermekei voltak?
Illetve mivel tudják bizonyítani azt hogy Jézus feltámadt?
Valójában az igazság az hogy Jézus holttestét ellopták és megsemmisítették vagy ismeretlen helyen eltemették a tanítványai és kitalálták hogy feltámadt?
Másképpen fogalmazok kérdező. Értelmes ember, akár keresztény akár nem, szükségtelennek sőt értelmetlennek tart ilyen fajta bizonyítást. Éppen ezért téged sem kíván meggyőzni semmiről. Elmondja véleményét és rád bízza, mit kezdesz vele. Ha semmit sem tudsz vele kezdeni, azt csak annyiban tartja kellemetlenebbnek, hogy tudja, ismét jelentkezni fogsz ezzel, és élete drága idejének egy morzsáját ismét rád kell fecsérelnie.
Pedig mennyivel hasznosabb dolgot is tehetne...
Jó lenne hinni a mesékben a csodákban de az a baj hogy valahogy a tudomány a valóság tudod jobban hihető.
Ha beteg vagyok akkor nem fogok attól meggyógyulni hogy imádkozok Istenhez vagy Jézushoz hogy gyógyítson meg nem fogok meggyógyulni , csak egy orvos tud meggyógyítani gyógyszert ad vagy kezelést.
Ha csak valami abraka dabrában hiszek és várom a csodát soha nem gyógyulok meg hanem meghalok.
A tudomány a valóság a vallás csak mese ,és erre az is a bizonyíték hogy különböző emberek más más vallást találtak ki maguknak vannak akik Buddhában hisznek Allah ufo yoda Zeusz akkor Tó Istene nap istene a wc istene meg minden hülyeséget kitaláltak itt erre a bizonyíték hogy a vallás a emberek szüleménye.
Kérdező, ha bizonyítékokat keresel akkor elkezdhetsz gondolkozni magadon, a teremtésen a teremtett dolgokon! Mert a bizonyítékoknak fellege vesz körül! Az egész világmindenségen az ember állapotán az emberi történelmen, a látható és a láthatatlan dolgok valóságán a jó és a gonosz kérdésén az élet célján a bűn eredetén és a megváltáson!
Ha ezt nem akarod enélkül nem fogsz meglátni semmit! Okosnak tartod magad és a tudományról beszélsz azt akarod isteniteni! De nem vagy te olyan okos, ahogy magad képzeled! Az evoluciótan a "véletlen"-t teszi istenné Isten helyett! Vak Isten iránti gyűlöletből az ateisták inkább az embert alacsonyítják le és fosztják meg eredetének méltóságától, mintsem hogy elfogadják az igazságot amelyet a Szentírás mond el! Mind emögött erkölcsi kérdések állnak! Ha Isten önző és hazudozó volna akkor egyetlen ateistának sem volna semmi baja Vele! Mert nem állna ellentétben az ember megromlott természetével énjével! Ámde Isten nem ilyen hanem szerető, önzetlen, igazságos a jót szereti de a gonoszt gyűlöli ezek a tulajdonságok pedig mind sértik a mi beképzelt énünket! Nem véletlenül mondja az Írás: "...avagy a te szemed azért gonosz, mert én jó vagyok?" Mát. 20,15 A bizonyítékok ott hevernek az orrod előtt mindenhol de azt akarni is kell meglátni! Ha kételkedni akarsz mindig találhatsz majd okot rá hogy miért tedd! Isten nem fog ebben megakadályozni ha ezt akarod! Nem fogja eltávolítani az életedből a kételkedés minden lehetőségét! Ezt hiába is várod! De amit vet az ember azt végül le is kell aratnia..
Üdv: Gábor
"A evolúcióra vannak bizonyítékok a emberszabású majmok a baktériumok a paraziták és őskori emberi leletek amik bizonyítják hogy a ember nem volt mindig szuper intelligens fokozatosan fejlődött az agya.
Ádám és Éva története csak egy felnőtt mese mendemonda nincs rá bizonyíték"
-----------
Így van. Az evolúció bizonyítékait bárki megnézheti, aki elmegy egy múzeumba, ott vannak a fosszíliák, amik ékes bizonyítékai az ember, meg úgy általában az élővilág evolúciós változásának. Persze aki nagyon fanatikus, azon az sem fog segíteni, ha a saját szemével látja, majd kitalál valamilyen sületlenséget, és letagadja azt, amit lát.
Ádám és Éva természetesen csak mese. Az eredeti, héber szövegben bölcsességirodalmi eszközök vannak, ami önmagában jelzi, hogy a szerző nem természettudományos lejegyzést ír. Azt a szöveget már a normális keresztények sem veszik szó szerint, csak a szektások.
"Így van. Az evolúció bizonyítékait bárki megnézheti, aki elmegy egy múzeumba, ott vannak a fosszíliák, amik ékes bizonyítékai az ember, meg úgy általában az élővilág evolúciós változásának. Persze aki nagyon fanatikus, azon az sem fog segíteni, ha a saját szemével látja, majd kitalál valamilyen sületlenséget, és letagadja azt, amit lát."
A fosszíliák éppen, hogy nem bizonyítják az evolúciót. Nem találtak átmeneti fajokat! Mellesleg a Biblia beszámol egy özönvíz előtti világról amelyben minden sokkal nagyobb volt mint ma. Az állatok az emberek és a növények is! A fosszíliák is helyesen értelmezve ezzel vannak összhangban. (Már azokra gondolok amiket nem csak úgy összecsaltak az evolucionisták!)(Mert vannak ilyenek is!)
A leleteket másként is lehet értelmezni mint, ahogy te azt elképzeled!
"Ádám és Éva természetesen csak mese. Az eredeti, héber szövegben bölcsességirodalmi eszközök vannak, ami önmagában jelzi, hogy a szerző nem természettudományos lejegyzést ír. Azt a szöveget már a normális keresztények sem veszik szó szerint, csak a szektások."
Amúgy neked gyanítom az a normális keresztény aki nekem a nem normális! Számomra ez persze érthető hiszen te honnan tudhatnád mit jelent kereszténynek lenni?!
A fosszíliák elhelyezkedése a földtani rétegekben és a datálásuk pontosan az evolúciót támasztja alá. A legrégebbi fosszíliák az időben visszafelé egyszerűbb élőlényeket mutatnak, majd ahogyan haladunk előre az időben, úgy válik az élet is bonyolultabbá. Ha egyszerre teremtették volna a fajokat, akkor pl. a Tiktalliknak, és egy T-Rex-nek egy időben kellett volna élnie. Ez azonban nincs így. A két fajt több száz millió év választja el egymástól. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki ránéz egy Homo Erectus fosszíliájára elég értelmetlennek kell lennie, hogy ne lássa be, hogy az egy előember.
De egyébként az evolúciós elgondolás legfőbb bizonyítékai nem a fosszíliák. Ahogy Richard Dawkins irja a könyvében (A legnagyobb mutatvány) ha egyetlen fosszília sem maradt volna fent, akkor is bizonyítva lenne az evolúció. És evvel egyet is értek, ugyanis a fajok közös leszármazása nem csak azokon múlik. Az említett könyvében be is mutatja a bizonyítékat.
Az általad linkelt videó címe - hülyeség. A Föld fiatal kora már a 19. században megdőlt. Darwin olvasott egy geológia könyvet a világkorüli útján, ami pont arról szól, hogy a Föld sokkal idősebb, mint akkor hitték. Ma a Föld kora vitán felül áll, hogy 4,5 milliárd évre van datálva. Az élet maga meg 4 milliárd évre van becsülve. Arra pedig van bizonyíték, hogy 3,5 milliárd éve már volt élet a Földön.
A normális keresztények azok, akik pl. nem tagadják a tudományos tényeket. Itt vannak az érvek, hogy mire van alapozva az, hogy a Genezis nem szó szerint értendő:
Mindenesetre a 13-as kommented alapján értelmetlennek találok veled a vitát, szóval azt gondolsz, amit akarsz.
Amiket te itt bizonyítéknak látsz én abban semmilyen bizonyítékot nem látok az evolúcióra! - nem is beszélve arról, hogy az egész evolúciótan értelmetlen! Gyanítom a videót meg sem nézted pedig jót tett volna neked! Nyilván gondoltam, hogy az előre legyártott véleményeddel már egy ilyen videó megnézésének sem könnyű nekiugrani azt hiszem nem is tévedtem! Egyébként ha még Darwinnál tartasz amit Darwin tudott a dolgokról meg amit ma tudunk az ég és föld! Mit tudott Darwin pl. egy sejt felépítéséről azt biztosan nem amit ma tudunk róla, hogy olyan komplexitás rejlik benne mint egy városban!
Az emberi szervezetben mindennek megvan a maga funkciója. De akár ezt nézem akár mást minden a tervezettségről árulkodik! Ilyet csak az nem vesz észre aki nem is akarja! A fűszál vagy a virág a mezőn, a halak a tengerben, a csillagok az égbolton mind mind Isten Teremtői hatalmát visszhangozzák! "Az egek beszélik Isten dicsõségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat. Nap napnak mond beszédet; éj éjnek ad jelentést. Nem olyan szó, sem olyan beszéd, a melynek hangja nem hallható: Szózatuk kihat az egész földre, és a világ végére az õ mondásuk." Zsolt. 19,2-5
"Ma a Föld kora vitán felül áll, hogy 4,5 milliárd évre van datálva. Az élet maga meg 4 milliárd évre van becsülve. Arra pedig van bizonyíték, hogy 3,5 milliárd éve már volt élet a Földön."
Na és miből jöttek ki ezek a csodálatos adatok? Hol van a bizonyíték? Na és az az élet hogyan jött létre a Teremtő nélkül? Mondhatod ám csupa fül vagyok! Honnan jött az információ? Mi elevenítette meg az élettelen anyagot? És egyáltalán maga az anyag hogyan keletkezett? Ki adott értelmet az embernek? Az állatokat ki ruházta fel a legkülönfélébb képességekkel? A te istened a véletlen?
Lennének még kérdéseim csak előbb válaszold meg ezeket! Mert azt mondani valamire, hogy hülyeség igazán nem nagy dolog! Azt én is el tudom neked mindenre mondani amit te mondasz!
"A normális keresztények azok, akik pl. nem tagadják a tudományos tényeket. Itt vannak az érvek, hogy mire van alapozva az, hogy a Genezis nem szó szerint értendő:"
Amit te tudományos tényként említesz az sok esetben nem több csak annyi, hogy egyesek igazságként adják elő a hazugságot! Az evolúciótant neveznéd tudománynak mert az biztos nem az! Azok akik nem szó szerint értik a Genezist nem is értik a Teremtést! Isten hatalmával sincsenek tisztában! Amúgy nekem nem az apológia központ a mérvadó hanem maga a Szentírás! Mellesleg hiába apellálsz arra hogy vannak ilyen vagy olyan keresztények akik inkább azt hiszik el amit egy ateista is elhisz mert a mi korunk kereszténységéről a Biblia azt mondja, hogy "langyos"! Azok nem az igazi keresztények!
"Mindenesetre a 13-as kommented alapján értelmetlennek találok veled a vitát, szóval azt gondolsz, amit akarsz."
Ebben azt hiszem teljesen egyetértünk! Én sem látom értelmét így a további vitának! Természetesen mindketten idáig is azt gondoltuk amit akartunk és ebben azt hiszem semmi közös nem volt! De elmondtad amit akartál és én is elmondtam amit akartam és ez így rendben is volt! Egyikünk álláspontja sem közeledett a másikhoz, de legalább megpróbáltuk és ütköztettük egymással az érveinket!
#19 te most komolyan azt hiszed hogy Ádám és Éva meséje igaz? 😂😂😂
Nem lehet csak úgy a semmiből teremteni egy embert a emberek sem a semmiből születnek,szemmel nem látható spermiumok bejutnak a petébe és ott fejlődünk ki csecsemőként születünk meg nem azonnal bölcs intelligens felnőtt emberként bújunk ki az Anyaméhből.
Hosszú folyamatos tanulás és fejlődés nővés után leszünk intelligens bölcs felnőtt emberek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!