Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek keresztény ha homoszex...

Lehetek keresztény ha homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

Mármint akkor ha nem jövök össze más fiúval, hanem egyedülálló leszek életem végéig.

17/F

2020. jún. 5. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
7%

Kedves #7-es válaszoló!

Az lenne a kérdésem, ha te ilyen jól meg tudod ítélni a válaszom értéktelen, sőt félrevezető voltát olyan kritikával, mint

"mi a fenéért vélekedik bármit is a homoszexualitásról", "fals információkkal, félreinformálással, hitegetéssel",

akkor te gondolom, szakértő vagy. Akkor viszont miért nem segítettél egyetlen szóval sem a kérdezőnek?

Igen, nem vagyok hozzáértő a homoszexualitás terén, de beszélgettem már saját neműekhez vonzódó emberrel, néztem videókat homoszexuális megtért emberek tanúságtételéről. Magáról a homoszexualitásról nincs elég tudásom, de a szexuális bűnökről általában vannak biblikus meggyőződéseim és tapasztalataim is. Az egyik ilyen tapasztalat a szexuális bűnök addiktív volta, és hasonlósága a drogokhoz abból a szempontból, hogy nehéz leszokni róluk, és ha valaki nem áll ellen, idővel egyre egyre vadabb fantáziák vagy egyre perverzebb dolgok elégítik csak ki, ez is hasonló a drogokhoz: a könnyű drogok belépők a kemény drogokhoz.

Nem értem a kritikádat, mert semmi konkrétum nincs benne, hogy miben tévedek. Ha meg nem hiszed, hogy az egyházam olyan, ahol támogatást kaphat egy olyan ember, aki Istennek tetsző életet akar élni, akkor ne hitegetésnek bélyegzed ezt meg, hanem járj inkább utána.

üdv Stefán

2020. jún. 6. 14:35
 12/19 anonim ***** válasza:
34%
Előző, neked mi kellene ahhoz, hogy a saját nemed felé kezdj vonzódni? Szerinted van olyan dolog, amitől úgy éreznéd, hogy a férfiak a kivánatosak számodra?
2020. jún. 6. 15:10
 13/19 anonim válasza:
63%

Istenem.... Aki homoszexuális, azt Isten teremtette olyannak, amilyen. Ha Isten tökéletes, akkor egy tökéletes entitás tökéletes személyeket kelljen létrehozzon.

Minden ember egy csoda, minden ember tökéletes a maga módján.

Legyen fehér, vagy fekete, muszlim, vagy keresztény, kékszemű, vagy barnaszemű, egészséges, vagy beteg, heteró, vagy meleg- Isten csodái vagyunk mindannyian, mindenki.

Kérdező, te is egy csoda vagy, Isten szeret téged. Ne foglalkozz a gyűlölködőkkel.

2020. jún. 6. 15:39
 14/19 anonim válasza:
79%

Szerintem az, hogy az emberek sokszínűek, az nem baj.

Isten sokfélének teremtett minket.

Más a szemszínünk, bőrszínünk, vallásunk, más a szexuális identitásunk és ez szerintem így természetes.

Annak is oka van szerintem, ha valaki meleg. Ez nem olyan, amin tud változtatni az ember.

Vannak veleszületett tulajdonságaink, szemszín, bőrszín stb...

Kérdező, ne aggódj, egy szerető Isten valójában soha nem akarná a saját teremtényeit a gyehennára küldeni.

Hidd el, nagyon értékes ember vagy, nem az határoz meg téged, hogy kivel, hányszor, mit hova dugsz.

2020. jún. 6. 15:55
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
Lehetsz, persze, sőt, sok felekezetben azért se néznek ki, ha egy fiú a párod. Olvass utána a dolognak, ma már azért a kereszténység is flexibilisebb a melegekkel szemben. (Kivéve persze egyes fundamentális keresztényeket...)
2020. jún. 6. 16:31
 16/19 anonim ***** válasza:
63%

Én ebből írtam a szakdolgozatom. Jelenleg a legtöbb keresztény vallás azon az állásponton van, hogy lehet egy homoszexuális keresztény, de törekednie kell a szexuális önmegtartóztatásra, mert az aktus maga a bűn. De ugyanúgy bűnös minden ember, tehát a homoszexuális személy bűne sem nagyobb mások bűneinél. De persze vannak haladóbb csoportok, pl. a Mozaik Közösség. Ha komolyabban érdekel a téma, akkor ajánlok pár könyvet.

[link] (Ezt itt el is tudod olvasni.)

[link]

[link]

2020. jún. 6. 19:10
 17/19 anonim ***** válasza:
83%
Azt amúgy fogta valaki, hogy a kérdező nem akar más fiúval összejönni, hanem egyedülálló maradna?
2020. jún. 6. 21:12
 18/19 anonim ***** válasza:
11%

"a legtöbb keresztény vallás azon az állásponton van, hogy lehet egy homoszexuális keresztény" - A hamis kereszténység a mammon-imádatot is elnézi, de az Isten igéje azt mondja, hogy nem öröklik Isten országát.

1Kor 6:9 Avagy nem tudjátok-e, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,

- de mintha nem tudnád. Sok ilyen langyos van a kereszténységben.

2020. jún. 6. 22:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Azt hiszem a válaszok egyértelműek: lehetsz csak ne hangoztasd!
2020. jún. 10. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!