Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek keresztény ha homoszex...

Lehetek keresztény ha homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

Mármint akkor ha nem jövök össze más fiúval, hanem egyedülálló leszek életem végéig.

17/F

2020. jún. 5. 21:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%
Lehetsz.
2020. jún. 5. 21:38
 2/19 anonim ***** válasza:
66%
Igen
2020. jún. 5. 21:39
 3/19 anonim ***** válasza:
33%
Ha osszejossz, attol meg lehetsz kereszteny. Legfeljebb nem begyoposodott vaskalapos jehovas, hanem valami nyitottabb, haladobb felekezet tagja.
2020. jún. 5. 21:43
 4/19 anonim ***** válasza:
61%
Az én tudomásom szerint a legtöbb felekezet nem helyesli a homoszexuális cselekedeteket. Önmagában a homoszexuális beállítottság nem bűn, de a gyakorlása igen. Bármelyik katolikus pap, református lelkész stb. ezt fogja mondani. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor javaslom, hogy pappal, lelkésszel vagy olyan személlyel beszélj, aki kompetens a témában.
2020. jún. 5. 22:26
 5/19 anonim ***** válasza:
26%
Keresd fel az unitariusokat, ok messze nem annyira kirekesztoek, mint a fentebb emlitett felekezetek.
2020. jún. 5. 22:28
 6/19 anonim ***** válasza:
22%

Nem az számít, hogy hol vagy (azonos neműekhez vonzódó), vagy meddig jutsz el (megváltozik-e ez), hanem, hogy merre akarsz haladni. Az azonos neműekhez vonzódás (ez csak egy vágy) nem ugyanaz, mint a homoszexualitás (ez szexuális fantáziálás vagy szexuálsi aktus azonos neműekkel).

A homoszexualitás kétség kívül bűnnek van megnevezve a Bibliában. De ha hajlandó vagy küzdeni az ilyen bűnökkel, akkor Isten is melléd áll, ad melléd olyan testvéreket, akik segítenek felállni, ha esetleg elbuktál a kísértésben, és a maga idejében, amely lehet rövid vagy hosszú idő, Isten meg is tud szabadítani a homoszexualitástól és helyre állíthatja a normális szexuális orientációt. De ha ez nem történik meg, akkor egyedülállóként élhetsz. Szerintem ha ilyen fiatalon jó helyre kerülsz, türelmes, megértő, támogató, megbocsátó emberek közé (szerintem pl. az én eygházam is ilyen, de más egyház is jó lehet, csak másokat nem ismerek), akkor könnyebb lehet felépülni, mint ha pl. már évtizedek óta homoszexuális vagy. Korán kezdheted. Kicsit hasonló a homoszexualitás a függőségekhez (pl. drogfüggőség). Neked is kell rááldoznod az energiádból, idődből, és hallgatni az "orvosokra", végigmenni a "terápián". Biztos vannak rossz orvosok is. Sajnos én sem vagyok hozzáértő a homoszexualitás témában. Szerintem nem csak keresztény emberek tudnak segíteni.

És egy fontos dolog: Isten nem a vágyaid miatt ítél el, a vágyakat nagyon nehéz beolyásolni. A lényeg tényleg az, hogy ne éld ki ezeket a homoszexuálsi késztetéseidet. Imádkozz ezért! Keresd a lehetőségeket! Kopogtass, "zavarj" "nyaggass" embereket, hogy segítsenk!

Mt 7:7-8 "Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik."

üdv Stefán

2020. jún. 5. 22:57
 7/19 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó, aki a drogfüggőséghez hasonlitja a homoszexualitást, arról leri, hogy nem hozzáértő a homoszexualitás témában. Sőt, inkább hozzá nem értő. Csak akkor nem értem, hogy mi a fenéért vélekedik bármit is a homoszexualitásról?

Elhiszem, hogy segiteni szeretnél a problémán, de a fals információkkal, félreinformálással, hitegetéssel nem segitesz, hanem inkább rontasz a kérdező helyzetén.

2020. jún. 5. 23:16
 8/19 anonim ***** válasza:
21%

Nem.

A keresztény kifejezés, nem összeegyeztethető azzal az élettel.

Isten szentségben hivja el az embereket. A szent kifejezés pedig olyan tisztaságra utal, amiben egy pontnyi hiba sincs.

Jól lehet jelenleg egyetlen ember sem tud megfelelni a szó teljes tartalmának, viszont törekedni kell erre a tisztaságra. Az az minden tőlünk telhetőt megkell tennünk, hogy levegyük a régi egyéniségünket.

Jézus egy igen drasztikus szemléltetéssel indokolta meg ezt

(Máté 5:29, 30) 29 Ha pedig a jobb szemed visz bűnbe, vájd ki, és dobd el. Mert jobb, ha csak az egyik szemedet veszíted el, mint ha az egész testedet a gyehennába vetik. 30 Ugyanígy, ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le, és dobd el. Mert jobb, ha csak az egyik kezedet veszíted el, mint ha az egész tested a gyehennába jut.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor az ember valóban tegye magát fizikailag vakká, vagy kéz nélkülivé.

Sokan készek feláldozni egy súlyosan megsérült végtagjukat, ha az életük megmentéséről van szó.

Ezért aki az életét megakarja menteni, annak áldozatot kell hoznia, hogy ne éljen Isten erkölcsi mértékeivel ellentétben. Csak így kerülhetjük el az erkölcstelen gondolkodást és az abból fakadó tettek következményeit.

2020. jún. 5. 23:21
 9/19 anonim ***** válasza:
15%

Ha meg vagy keresztelve, akkor már eleve keresztény vagy és az is maradsz. A keresztény szó Krisztus-követőt jelent, vagyis ha az Ő tanításait próbálod követni, akkor keresztény vagy.

Külön kell választani, hogy mit értesz kereszténység alatt. Mert ha azt érted, hogy valamelyik gyülekezetbe szeretnél tartozni, akkor ki kell hogy ábrándítsalak, hogy nem fog menni. Az egyházak vezetői (most már a politikával karöltve) nyíltan üldözik a melegeket, szítják ellenük a gyűlöletet, mert a melegek a sátáni gender-ideológia keretein belül azt tűzték ki életcéljuknak, hogy tönkretegyék és elpusztítsák a házasságokat és a családokat, s ezt minden erővel védeni kell. (Azt persze senki nem tudja megmondani, hogy egy együtt élő meleg pár miért jelent veszélyt egy férfi-nő házasságra, családra... :-) .

Ha azonban függetleníteni tudod magad ettől a gyűlölködéstől, akkor megtalálhatod a lelki békédet. Ne feledd: az hogy mit mondanak a papok, az egy dolog, és az hogy milyen Isten, az egy másik dolog. Isten téged is ugyanúgy szeret mint mondjuk egy 3 gyerekes családanyát, s ha halálod után számot kell adnod az életedről, azt fogja nézni, hogy mennyire váltottad valóra Jézus tanításait, nem pedig azt, hogy éjszaka kivel aludtál.

2020. jún. 6. 12:44
 10/19 anonim ***** válasza:
11%

A vallás az elmédben van. Független a szexuálitásodtól.

Már keresztény vagy, kész. Akármit teszel sz leszel, ha elviekben a jót szolgálod.

2020. jún. 6. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!