Szerintetek létezik Isten?
Az imént néztem meg egy rövid filmet, és eszembe jutott a kérdésed, mert szorosan kapcsolódik hozzá. Elküldöm neked, ha akarod megnézheted.
"És az sem aki bizonyította volna. A dolgok létezését először bizonyítani kell, nem cáfolni"
Isten Lélek, lelki módon bizonyitottak az évezredek során nagyon sokan azért beszélünk még róla. Szelfit ne várj :)
Nos, kedves Kérdező, mielőtt állást foglalnék az ügyben, tudnom kell Isten és a lét kifejezések definícióját.
Nos?
18:59-es vagyok
Köszi.
Szerintem a belinkelt Isten-definíció oly mértékben földhözragadt, hogy nem is érdemes foglalkozni vele. Ráadásul zsidó-keresztény kultúrkörön alapul, ami még tovább csökkent és torzít rajta.
János 1:1-től 1:3-ig osztom, ill ezt a kitételt is: "Isten egy olyan emberi tapasztalat tartalma – amelyet Karl Rahner teológus javaslatára – a transzcendencia tapasztalatának nevezünk." Nem pontos, de a filozófusok csak eddig jutottak a felfedezéseikben.
Az érdemi válaszadást kihagyom. Nézd el nekem!
"lelki módon bizonyitottak az évezredek során nagyon sokan"
ööö... igen, lelki módon bizonyították még a szellemeket, a boszorkányokat, Holle anyót és megannyi mást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!