Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az nagy baj, hogy nem hiszek...

Az nagy baj, hogy nem hiszek a bibliában se Jézusban? Félek, hogy pont ez miatt rossz helyre fogok kerülni az élet után :/ mert amúgy igazából senki sem tudja.

Figyelt kérdés

2020. jún. 2. 23:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
92%

"Azt pedig Tőled szoktuk meg, hogy muszály negativ ellenséges szemmel lepinpongozni másokat, hogy negativ, és rossz képet kapjanak az emberek, Pl a Tanúkról."

Ezt meg ne próbáld rákenni másokra,mert nem ettől kapnak az emberek rossz képet rólatok,hanem pont magatok miatt. Elhiheted,hogy a véleményem nekem sem pár másik kívülállótól hallott infók alapján alakult ki rólatok,hanem azok miatt,amiket TŐLETEK láttam/hallottam itt is,személyesen is. Talán ha egy kicsit behúznátok a kéziféket,más lenne a helyzet.

2020. jún. 3. 11:49
 22/26 A kérdező kommentje:

Érdekes. Szerintem csak van vmi odaát és egy teremtő! Csak senki sem tudja. És ha nincs, akkor mi értelme van egésznek?! Hiába teszük boldoggá az embereket 100 év múlva már nem számít! Sőt 10 billiárd év múlva se fog számítani. Csak van valami.

És én szerintem a biblia mese, mint a Harry Potter. De attól még hihetek ezekben. nem azért hiszek ezekben mert félek, hanem mert akkor értelmetlen az élet. Mit gondoltok?

2020. jún. 3. 11:51
 23/26 anonim ***** válasza:
64%
Higgy benne, szived joga :)
2020. jún. 3. 11:53
 24/26 anonim ***** válasza:

"Értem. Személy szerint elvárnád az Életadótól, hogy informáljon a szándékáról?"

Hát ha része vagyok ennek a szándékának,akkor nyilván. Vagy mit gondoltál,a boldog tudatlanságban bégetek és meg se akarom tudni,hogy egy természetfeletti lény mégis mi a francot tervez velem? Te ezt a kijelentést tényleg komolyan gondoltad? Lehet,nektek elég annyi infómorzsa,hogy "Istennek terve van veletek",de más azért szeretné is tudni,ha már őróla van szó. Ha meg Istennek ennyire nehezére esik tájékoztatni az általa teremtett embert arról,hogy mit csinál majd vele,akkor jobban járt volna,ha nem is teremt.

2020. jún. 3. 11:54
 25/26 A kérdező kommentje:

Köszi :D

Amúgy szerintem inkább az evolúció, ősrobbanás, tudomány sokkal lehetségesebb, mint a biblia teljes történet. És majd feltámadunk mi? Ugyan már.. a Földön nem is lesz élet egy milliárd év múlva! Inkább olyan odaátban, és teremtőben hiszek mint a könyvekben, filmekben létezik! Mit gondoltok? Jöhetnek még válaszok!

2020. jún. 3. 11:56
 26/26 anonim ***** válasza:
8%

Rachel:

Sajnálattal olvasom, hogy minden egyes válaszodban igy nyilvánulsz meg. Egyetlen egy mondatban találtam némi kedvességet, de már abban is ételkedem, hogy annak szántad-e.

Az az érzésem, hogy Te nem tudsz, vagy nem akarsz kedves lenni. Valami nagyon bánt, ezért azzal zárodbe magad, hogy igy nyitsz mások felé.

De a felvetésedre:

A Biblia nem egy személynek iródott, hanem minden embernek, kortól, nemtől, etnikai hovatartozástól függetlenül. Ezért nem ad külön egyenénenként útmutatást, hogy egyesek ezt tegyék, mások meg azt. Vagy némelyek igy gondoljanak dolgokra, vagy dolgokról, mások pedig mást.

Vagy az egyik embert erre használom, a másikkal, más tervem van.

A Bibliában leirtak, mindenkire ugyan úgy vonatkoznak. Ugyan azt kell tenni, megélni, alkalmazni. minden egyes személynek. Ellenben nem lehet egységet fenntartani, és vezetni. A megosztottság káoszhoz, és társadalmi elhidegüléshez, felbomláshoz vezet, nem összetartja az embereket, hanem egymásnak forditja. Az egyik asszonyra ugyan az vonatkozik, mint a másikra, a Férfiaknál ugyan igy. Mindenkinek meg van a feladata, és azt kel tenni, nem mások feladatát magunkhoz ragadni, amiben nem kaptunk felhatalmazást.

Egyébként pedig Asszony létedre, messze elmaradsz az Isten által kért, és elvárt viselkedéstől.

2020. jún. 3. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!