Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az nagy baj, hogy nem hiszek...

Az nagy baj, hogy nem hiszek a bibliában se Jézusban? Félek, hogy pont ez miatt rossz helyre fogok kerülni az élet után :/ mert amúgy igazából senki sem tudja.

Figyelt kérdés

2020. jún. 2. 23:33
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Evolúció, amit szerintem Isten teremtett, ahogy az életet is.
2020. jún. 3. 00:42
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes a válaszod. Ugyan is azt irtad a kérdésedben, hogy nem hiszel a Bibliában, pedig ott Isten leiratta, hogy miként hozta létre az életet.

Most pedig azt irod, hogy Isten teremtette, evolúció által.

Tudod-e, hogy mijelent az "evolúió" jelentése?

2020. jún. 3. 00:47
 13/26 A kérdező kommentje:

Én nem a bibliának hiszek. Hanem csak úgy, hogy van egy hatalmas Isten félesség ami nem a bibliai.

Evolúció=tudomány

Nem?

2020. jún. 3. 00:52
 14/26 anonim ***** válasza:
17%

Tehát, azt elfogadod, hogy az élet keletkezésének van egy valamilyen Forrása, de nem tartod ugyanannak, mint akiről a Biblia ir.

Az evolúció, egy emberi elmélet, az élet létrejöttéről. Charles Darwin volt ennek az elméletnek a megalkotója. Bizonyiték pedig nincs rá, még tudományos szempontból sem. A tudósok közül sem fogadja el mindenki ezt az elméletet.

Az evolúció szerint az élőlények egy robbanás által kezdtek el élni, és az egyik fajból, idővel kialakult egy másik faj. Végül a Majom alakult át emberré. Ha egy valamilyen "Isten" teremtette az embert, akkor az valóban igy lehetett? Hogy egy folyamat végén a Majom átalakult emberré?

TE mit gondolsz erről? Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy minden élőlény a saját fajtájával szaporodik. Tehát a Kutya kutyával szaporodik, a Majom pedig majommal. Az ember pedig az Emberrel. Az ember miért nem alakult át idővel, valamilyen még fejlettebb élőlénnyé?

2020. jún. 3. 01:08
 15/26 A kérdező kommentje:

Ha az evolúció elmélet akkor miért tanítják a suliban? És majdnem mindenhol ezt hallani, könyvekben stb... Mert még nem jött el a mi időnk hogy fejlettebbek legyünk.

És sztem az ősrobbanást Isten csinálta aki egy másik elérhetetlen dimenzióban létezik. És az emberi testet, agyat, életet is ő csinálta.

Mit gondolsz?

2020. jún. 3. 01:12
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

Hogy Én mit gondolok, az most mellékes. Hogyan képzeled el ezt a robbanást?

Mit robbantott fel ahhoz, hogy kialakuljon a Föld? a Hold, a Csillagok?

Ez a valaki nem is olyan Hűlye... :)

S ha ez a Valaki képes volt agyat csinálni, Akkor miért nem egyből olyan élőlényeket csinált, akiknek agyra van szükségük?

2020. jún. 3. 01:21
 17/26 anonim ***** válasza:

"Az evolúció, egy emberi elmélet, az élet létrejöttéről. Charles Darwin volt ennek az elméletnek a megalkotója. Bizonyiték pedig nincs rá, még tudományos szempontból sem. A tudósok közül sem fogadja el mindenki ezt az elméletet."

Ne hazudj. Milliónyi bizonyiték van az evolúció elmélete mellett, ezernyi lelettel alátámasztva. Persze, megint csak úgy tudod fényesebbként feltüntetni a saját vallásod, hogy a vélt ellenfeleidet bemocskolod, de hát ezt már megszoktuk a jehovásoktól.

"Az evolúció szerint az élőlények egy robbanás által kezdtek el élni, és az egyik fajból, idővel kialakult egy másik faj. Végül a Majom alakult át emberré."

Az evolúciónak a világon semmi köze az ősrobbanás elméletéhez, két teljesen külön, egymástól független elmélet. De miért te akarod megmondani azt, hogy miről szól az evolúció, aki még annyit sem tud az evolúcióról, hogy semmi köze az ősrobbanás elméletéhez?

2020. jún. 3. 02:29
 18/26 anonim ***** válasza:
67%

17

Itt nem vallás fényezésről van szó, hanem Isten létezéséről. Amint láthattad, a beszélgetés az életet létrehozójáról zajlott. Milyen személyiség lehet? Olyan mint a Bibliában felvázolt, vagy valami más? Vallásról szó sincs.

Azt pedig Tőled szoktuk meg, hogy muszály negativ ellenséges szemmel lepinpongozni másokat, hogy negativ, és rossz képet kapjanak az emberek, Pl a Tanúkról.

2020. jún. 3. 08:09
 19/26 anonim ***** válasza:
Ha Isten létezéséről van szó, akkor Isten létezéséről beszélj, ne a tudományt mocskold. Bocs, de ha szemrebbenés nélkül hazudsz, az mellett nem fogok szó nélkül elmenni.
2020. jún. 3. 11:33
 20/26 anonim ***** válasza:

Valamelyest hiszel benne,ha tartasz a következménytől. Milyen helytől tartanál,ha egyáltalán nem is hiszel?

Én akkor vettem magamon észre,hogy nem lettem teljesen hitetlen,mikor többször megfordult a fejemben,hogy "na de mi van,ha majd pokolra jutok?". Akkor jöttem rá,hogy én nem feltétlenül Isten létezésében bizonytalanodtam el (persze,egy kicsit abban is),hanem sokkal inkább a szeretetében. Azt nem tudom elfogadni,hogy a rideg közönyön kívül bármi pozitívabban érezne az emberek iránt.

2020. jún. 3. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!