Jézus az egész világ megváltója, vagy csak Izrael elveszett bárányaiért jött?
Elkezdtem olvasni az Újszövetséget. Kicsit elbizonytalanodtam, mert úgy tűnik nekem, hogy Jézus csak a zsidókat jött megmenteni. Többször mondja az apostoloknak, hogy pogányokhoz ne menjenek, illetve amikor a pogány nő lányát kell meggyógyítani, kissé megdorgálja az asszonyt, hogy nem helyes a gyerekek ételét a kutyáknak adni.
Honnan tudjam, hogy Jézus nem csak az izraelitákhoz jött, hanem az egész világért?
"#9 Nem kutyának, kiskutyának. Belőled a két szó ugyanolyan érzéseket vált ki?"
Igen. A kutya bármelyik formájának nevezni egy embert sértő, és megalázó, és elég elmebetegnek kell lenni ahhoz, hogy ezt kedveskedőnek lehessen nevezni. Ha megpróbálja valaki egy komoly cég buliján valamelyik kolléganőjét kiskutyának nevezni, és figyeli a hatást, akkor biztos, hogy a nő sértőnek fogja venni. Emberekkel nem beszélünk így. Manapság bizonyos pasikra is használják a kiskutya szót - azokra, akik mindig mennek a nők után, és nem hagynak nekik békén - tehát pejoratív értelemben.
Jézus sem nevezte egyik zsidó aszonyt sem kutyának, sem kiskutyának, csak a pogány asszonyt. Maga az egész jelenet megalázó egyébként, ahogyan könyörögnek neki.
Szánalmas.
6
A világ egy érdekes szó. Nem feltétlenül az egész világot takarja.
15
Szerintem elég konkrétan lekutyázta a gójokat. Az a vicc, hogy sok Krisztus-imádó antiszemita, holott az ő Jézusuk meg épp egy "büszke" zsidó volt.
Szándékosan vagy ilyen hülye, vagy magad sem tudod milyen esztelenséget mondtál az érveleseddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!