Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hisztek? ( halálal...

Miben hisztek? ( halálal kapcsolatban)

Figyelt kérdés
Mint római katolikusnak azt mondták mindig nekem, hogyha meghalunk akkor a mennyországba kerülünk.. De hogy lehetünk ennyire biztosak benne? Honnan tudjuk hogy a biblia nem csak egy mesekönyv egy ismeretlen szerzőtől? Akik nem hisznek ebben az egészben, azok mit hisznek? Hogy mi lesz velünk? Most még élünk de holnap már minden fekete? Semmivé leszünk? Semmi emlék, semmi érzés, végleg megszününk? Tudom hogy senki nem tudja meg mondani hogy mi van a halálon túl, de ti miben hisztek? Nem tudom hogy mit kezdjek magamal, nem a haláltól félek, csak attól hogy nem tudom mi lesz velem azután..
2020. máj. 20. 21:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem lesz semmi. Ha van igazság, megbűnhődik minden bűnös. Nem kell Jézusban megforgatni a szögeket.
2020. máj. 20. 22:00
 2/14 KZitus ***** válasza:
65%

Szia

Valamikor bennem is fölvetődtek ezek, és még más kérdések is az élettel kapcsolatban.

De egyikre sem kaptam választ sehonnan, csak azután, hogy a Bibliát elkezdtem olvasni. Ott minden kérdésre választ kaptam, arra is, ami az első és legfontosabb: mesekönyv-e a Biblia?

Ha én írok erről mi okod lenne arra, hogy elhidd amit írok? Csak akkor lesz a számodra hiteles, ha magad győződöl meg erről.

2020. máj. 20. 22:01
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

"Mint római katolikusnak azt mondták mindig nekem, hogyha meghalunk akkor a mennyországba kerülünk.."

Egész biztos nem így tanították, legfeljebb az egészen kisgyerekeknek szokták mondani, ha meghal valaki.

A katolikus tanítás szerint az emberek vagy üdvözülnek és mennybe jutnak, vagy elkárhoznak és pokolra jutnak. Aki pedig nem súlyos bűnökkel hal meg, az megtisztul az üdvösség elnyerése előtt.

"De hogy lehetünk ennyire biztosak benne?"

Sehonnan, ezért hit. Vagy elhiszed, vagy nem.

Én hiszem azt, amit az Egyház tanít.

2020. máj. 20. 22:17
 4/14 anonim válasza:
65%
Ez egy nagyon elgondolkodtató kérdés,megmondom őszintén bennem is felmerült már. De ezt nem tudhatjuk hogy a Biblia igaz e vagy ahogy te mondod egy mesekönyv. A véleményem szerint egy kitalált story. Nekem egyáltalán nem hihető ami benne van. Nem vagyok ateista, valamiben az embernek hinnie kell én a karmában hiszek, amit adsz azt kapod vissza. De én ezt a meghalunk dolgot úgy képzelem el hogy csak a testünk hal meg a lelkünk nem.
2020. máj. 20. 22:24
 5/14 anonim ***** válasza:
8%
Azt hiszem el, amit Isten mond erről. A szavában tájékoztatja az embereket, hogy ne találgassanak. Sajnos sokan még sem hiszik el, mert mást tanitanak.
2020. máj. 20. 23:44
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Abban hiszek, hogy a halottak öntudatlanok, nem szenvednek, megszűnnek létezni. Akit pedig Isten megőriz az emlékezetében, azt vissza fogja hozni az életbe, amikor elhozza az országát.
2020. máj. 21. 06:48
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves hármaska,

sajnálom ha ezzel fájdalmat okoztam neked, de nem terveztem regényt írni arról, hogy az egyház mit beszél. Szerettem volna a lényeget elmodani, ami szerintem sikerült is. A kérdésemel nem a hívőket akartam megbántani, csak arra akartam utalni hogy hogy tudnak abban hinni, amit nem láttak még soha sem ?

2020. máj. 21. 08:42
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezőke, egy bugyuta kérdéssel azért fájdalmat nem lehet okozni másnak. Csak kijavítottam oktalan együgyűséged okán leírt tévedésed :)

Látod, én is tudok olyan stílusban írni, mint te.

2020. máj. 21. 10:22
 9/14 A kérdező kommentje:
Ha volna oly kedves, leírhatná az én " tévedésem". Az ön válasza is ugyanaz amit én írtam. Annyi különbséggel hogy én a pokolt nem említettem meg. Amennyiben nem tetszik magának az én kérdésem, akkor mit keres itt? Értelmes emberektől, értelmes választ vártam. Amit magán kívül mindenkitől meg is kaptam. Ha valami nem tetszik mennyen el a templomba panaszkodni, de ne nekem.
2020. máj. 21. 11:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Rögtön az első mondat, de ha ennyire tirpák bunkó vagy, akkor inkább törlöm a kérdést a history-ból és nem fogom többé látni.
2020. máj. 21. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!