Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire elfogadhatóak a...

Mennyire elfogadhatóak a tanitásai Reizinger Jánosnak?

Figyelt kérdés
2020. máj. 19. 19:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%

Sziasztok,

Nyilván Isten dönti el mi a helyes hit, imádat és teológia. Egymást ne zárogassuk ki az üdvösségből! Már csak ezért sem:

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fogtok megítéltetni; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek majd. Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? Vagy hogyan mondhatod testvérednek: Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből! – miközben ott a gerenda a saját szemedben? Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd testvéred szeméből a szálkát." (Mt. 7:1-5)

"Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik." (Lk. 6:37)

Én azt gondolom, hogy ez a helyes magatartás:

"Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Fil. 2:3)

A keresztények Krisztusi emberek, jó lenne ha egymással is Krisztusi módon tudnánk viselkedni.

Üdv. Péter

2020. máj. 22. 09:30
 12/23 A kérdező kommentje:
Préd 2:14 Láttam, hogy hasznosabb a bölcsesség a bolondságnál, ahogyan a világosság is hasznosabb a sötétségnél.
2020. máj. 22. 15:14
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Saját hitünk alapján ,mert annak más a teológiája nem küldhetünk pokolra senkit.

Halálalvás vagy mennybejutás,részletkérdés,nem üdvössegi kérdés.

2020. máj. 22. 17:32
 14/23 anonim ***** válasza:
30%

"... A tízparancsolatra térve: az apostolok igenis kitárgyalták ezt a kérdést, olvasd csak el pl. Jakab apostol levelét! De maga Jézus Krisztus is ezt mondta: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában." (Mt. 5:17-19). Amikor Jézushoz ment a gazadg ifjú, és megkérdezte: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" - Jézus mit válaszolt neki? Ezt olvassuk: "Tudod a parancsolatokat: „Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, ne károsíts meg senkit, tiszteld apádat és anyádat.” (Mk. 10:19). Vajon ezek a parancsolatok honnan vannak? Vagy amikor a törvénytudó megkérdezte: "Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" - Jézus így válaszolt: "Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod?" (Lk. 10:25-26)...."

Jakab 2. rész a személyválogatás kapcsán hozza fel, hogy aki egyet megsért a törvényből, mindet megsérti. A személyválogatás parancsa Mózes törvényéhez tartozik, aki azt mondta ne ölj, az is a Mózes törvényéhez tartozik, erre mondja Jakab, aki egyet megsért, mindet megsérti. A tízparancsolatot az adventizmus kiszedi a Mózes törvényéből, holott pont Jakab mondja, aki megsérti a személyválogatás törvényét, a tízparancsolatot is megsérti, tehát a 613 törvény benne a tízparancsolattal az egész mózesi törvényt jelenti. Az adventizmus alapjaiban sérti a törvényt, amikor szétszedi erkölcsi és ceremoniális törvényre, amik nem léteznek. Sem olyan kifejezés nincs a Bibliában, hogy „erkölcsi törvény”, sem olyan nincs, hogy „ceremoniális törvény”, ha van mutasd meg, nem tudod! A csalás a törvény megsértése. /Egyébként Jakab azért hozza fel a Mózes törvényét példaként, mert az alapelv ugyanaz a keresztény közösség számára is, aki egyet megsért, mindet megsérti.

A Mt 5:17-19-ben mondja: „ míg az egész be nem teljesedik” - addig nem múlik el, vagyis amíg Jézus minden róla megírt próféciát a mózesi törvényből be nem teljesít, nem múlik el a mózesi törvény érvényessége. Viszont miután mindent betöltött és értünk meghalt, ez történt: Ef 2:15 Az ellenségeskedést az Ő testében, a parancsolatoknak tételekben való törvényét ELTÖRÖLVÉN; hogy ama kettőt egy új emberré teremtse Ő magában, békességet szerezvén; tehát a 613 törvény el van törölve, mert annak átka is van, aki nem tartja be, elátkozza, aki betartja, nincs szüksége Krisztus kegyelmére, a tettei által üdvözül. De ember nincs, aki a NE KÍVÁND törvényt be tudja tartani a romlott emberi természet miatt. Erre mondja Reisinger, hogy a Krisztus követés hitelessége egyedül a tízparancsolathoz való hűségen mérhető le. Hétmérföldes tévelygés! Az apostoloknak is egy elviselhetetlen iga volt, amit már akkor is a törvényeskedők /az akkori „adventisták”/ a nyakukba akartak sózni. Apcs 15:10 Most azért mit kísértitek az Istent, hogy a tanítványok nyakába oly igát tegyetek, melyet sem a mi atyáink, sem mi el nem hordozhattunk?

Ami a gazdag ifjút illeti, amikor kérdezte, érvényes volt a teljes mózesi törvény 613 parancsolata, Jézus sem mondott mást, mint Jakab, tartsa meg mindet, akkor jár a megmentés útján. Azonban a törvény átka akkor is rajta volt mindenkin, hiába volt Pál apostol is a törvény tekintetében feddhetetlen: Fil 3:6 Buzgóság tekintetében az egyházat üldöző, a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen voltam. - őt is elítélte a benne lévő bűn törvénye, ami miatt képtelen volt a mózesi törvényt hibátlanul megtartani, mert az emberi természet alapvetően önző Ádám bűnbeesése óta.

Róm 7:14 Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.

Róm 7:15 Mert amit cselekeszem, nem ismerem: mert nem azt művelem, amit akarok, hanem amit gyűlölök, azt cselekeszem.

Róm 7:16 Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, megegyezem a törvénnyel, hogy jó.

Róm 7:17 Most azért már nem én cselekszem azt, hanem a bennem lakozó bűn.

Róm 7:18 Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.

Róm 7:19 Mert nem a jót cselekeszem, melyet akarok; hanem a gonoszt cselekeszem, melyet nem akarok.

Róm 7:20 Ha pedig én azt cselekeszem, amit nem akarok, nem én művelem már azt, hanem a bennem lakozó bűn.

Róm 7:21 Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem.

Róm 7:22 Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;

Róm 7:23 De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ad a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.

Róm 7:24 Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?

Róm 7:25 Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok.

Tehát ha érvényes a Mózes törvénye és benne a tízparancsolat, akkor a bűn törvénye uralkodik az emberen és átok alatt van.

Gal 3:10 Mert akik törvény cselekedeteiből vannak, átok alatt vannak; minthogy meg van írva: Átkozott minden, aki meg nem marad mindazokban, amik megírattak a törvény könyvében, hogy azokat cselekedje. /Ha érvényes a tízparancsolat, akkor ez van./

Gal 3:11 Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él. /A Krisztusban való hit és a Krisztus törvénye szerinti életvitel visz üdvösségre./

Gal 3:12 A törvény pedig nincs hitből, hanem amely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által. /Ha érvényes a tízparancsolat, akkor nem a kegyelem visz üdvösségre, hanem a tízparancsolathoz /Mózes törvényéhez/ való hűség,/ Ami egyébként lehetetlen, úgy hogy az adventizmus nem kiesett a Krisztusi kegyelemből, hanem soha nem is voltak benne – legalábbis amióta a tízparancsolat érvényességét hirdetik.

Innentől kezdve vagy valaki hiba nélkül betartja az összes törvényt és akkor Krisztus nélkül cselekedetek által üdvözül, vagy Krisztus kegyelme alá meg, de akkor nem hirdeti a tízparancsolat érvényességét! Az adventizmus összevegyíti a kettőt, ami lehetetlen, marad nekik az átok.

Reisinger János ezt az összevegyítést tanítja évtizedek óta, Péter pedig nem hajlandó semmiféle figyelmeztetésre hallgatni, hogy hagyja el az adventizmus süllyedő hajóját, amíg nem késő. A laikus olvasóknak meg majdnem mindegy, mert a törvényről való bibliai tanítás az egyik legalapvetőbb és legszerteágazóbb tanítása, azt tisztán látni nagyon sok kutatás, utánajárás, ima teljes gondolkodás szükséges, amire kevesen hajlandók.

Ami meg az ámokfutást illeti, nem Reisinger személyére mondja, hanem az adventizmus futására, hamis tanításokkal futnak, nem igaz tanításokkal, ez pedig ámokfutás.

1Kor 9:24 Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek.

2020. máj. 23. 12:03
 15/23 anonim ***** válasza:
37%

„ A Lélek megújítja elménket, beírja Isten szeretet-törvényét szívünkbe, és erőt ad a szent életre. Benne maradva az isteni természet részesei leszünk, és miénk a megváltás bizonyossága most és az ítéletkor." ( [link] - A Hetednapi Adventista Egyház 28 hitelve) … Nem vallunk és nem tanítunk olyat, hogy elég lenne a jó viselkedés ahhoz, hogy üdvösséget nyerjen valaki. „

Isten szeretet törvénye nem a Mózes 613 törvénye, sem nem az abból kilopott 10 parancsolat törvénye. A szellem nem arra ad erőt, hogy megtartsd a teljes mózesi törvényt, és az fogja a szent életet jelenteni, mert akkor ezt már Pál apostol is véghezvitte volna, de egyedül a Krisztus kegyelme alá ment. Nem a Mózes törvénye van a szívbe írva – átok nélkül, mert akkor annak betartása üdvösségre is vinne. Gal 3:12 A törvény pedig nincs hitből, hanem amely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által. Ha ez van beírva, élni fogsz azok által. Itt meg azt mondja: „elég lenne a jó viselkedés „ A Biblia szerint elég, ha hibátlan. Ha hibás, akkor jön Jézus, de akkor felejtsd el az egész mózesi törvényt a tízparancsolattal együtt. Hogy csak a tízparancsolatot írja be Isten a szívbe, mert a többi 603 az ceremoniális törvény volt, ez hihetetlen nagy ördögi tanítás, az adventizmus hülyének tetteti magát, hogy nem akarja megérteni, E.G.White látomásai a hamis próféták közé sorolják, a karizmatikus ajándékok közé sorolta saját egyszemélyes prófétaságát és ömlesztette a hamis tant a szombat meg a tízparancsolat érvényességéről, vagyis szétszedte a törvényt, amit Isten soha nem szedett szét, egyszerre kívánta meg az összes 613 parancsolat megtartását, amíg a törvényszövetség érvényben volt, Jézus haláláig.

Mal 4:4 Emlékezzetek meg Mózesnek, az én szolgámnak törvényéről /mind a 613-ról!!!/ , amelyet rendeltem ő általa a Hóreben, az egész Izraelnek rendelésekül és ítéletekül.

2020. máj. 23. 12:26
 16/23 A kérdező kommentje:
14-es egyetértek veled vajon mit válaszol erre a nagy Bibliatudós Péter?
2020. máj. 23. 13:16
 17/23 anonim ***** válasza:
37%

Húszmillió adventista üdvössége forog kockán, és a legnagyobb gond az, hogy nem hajlandók utánagondolni a kritikus, Biblián alapuló helyreigazító megjegyzéseknek. Nem csak a törvény szétszedése vezet tévelygéshez, hanem hogy apokrif szóhasználattal beszélnek "ceremoniális törvény"-ről, ami nem istentől ihletett. Nem igaz, hogy 20 millió adventista közül egy sem nézett utána a görög USZ-ben, hogy létezik-e ilyen kifejezés, és mégis használják minden kiadványukban. De hogyan lehet olyan tanítást képviselni, amit ihletett bibliai kifejezéssel nem lehet megfogalmazni?! E.G. White ugyanazt vallotta a karizmatikus ajándékokról, mint Kenneth Hagin karizmatikus prédikátor és a Mormon Egyház is, hogy a karizmatikus ajándékok nincsenek visszavonva. Ebből a felfogásból vallotta E.G.White Istentől kapott prófétaságát, mint aki egyedül kapta meg, és az egész adventizmus elfogadja ezt a hamis prófétaságot. A végidőn csak hamis próféták lesznek, ezt Jézus maga mondta: Máté 24:24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is. A csoda eredete: 2Thess 2:9 Akinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, 2Thess 2:10 És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, akik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre. 2Thess 2:11 És azért bocsátja reájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak; 2Thess 2:12 Hogy kárhoztattassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban.

Ha valaki a karizmatikus ajándékokat hangsúlyozó tanításoknak hitelt ad, az akkora tévelygés, hogy Isten már rögtön bünteti, és az illetőt a tévelygés ereje rabul ejti. Itt a példa Péter esetében is, képtelen józanul mérlegelni és a kárhozatra vivő tévtanoktól elmenekülni.

Lást az egész folyamatot részletesen ebben a blogban: [link]

Benne van tíz év kutatómunkája.

2020. máj. 23. 14:03
 18/23 anonim ***** válasza:
21%

Sziasztok,

Először is nem vagyok nagy bibliatudós, bár sejtem, hogy ezt iróniának szántad. Másodszor: azt, hogy ki fog üdvözülni és kinek az üdvössége forog kockán hagyjuk az Igazságosan Ítélőre.

Végezetül csak két gondolat: az első, hogy a Szentírásban egyedülálló módon a Tízparancsolat az, amit Isten szólt (II.Móz 20:1) majd a saját ujjaival írt le a kőtáblákra (II. Móz. 31:18). Illendő volna ennek megfelelően kezelni és komolyan venni. Ahogyan írtam az előző hozzászólásomban az Úr Jézus Krisztus ezt megerősítette és az apostolok is hasonló véleményen voltak.

A második: talán még fontosabb: az adventista hitvallás egyedül a Szentíráson alapszik, E.G.White sem tett mást mint a Szentírást helyezte az emberek elé mint a "legnagyobb világosságot." Az adventista hitvallásban nincsenek kárhozatra vivő tévtanok, bárki ilyet állít - akár 10 év kutatómunkájával is - az hazudik. Erre bizonyság az - amit az előző hozzászólásomban is kiemeltem - hogy az adventista teológusok megbecsült tagjai a teológus társadalomnak, olyannyira, hogy rendszeresen felkérik őket, hogy tartsanak előadásokat, és végezzenek komoly fordítói és egyéb kutató munkát a különböző Bibliával kapcsolatos témákban (lásd Bibliatársulat). Nyilvánvalóan, ha az adventista hitvallásban kárhozatra vivő tévtanok lennének, akkor ez nem lenne lehetséges.

Sajnálatos dolog, hogy mindig vannak olyan - egyáltalán nem Krisztusi lelkületű - magukat kereszténynek nevező emberek, akik a drága kegyelemidőt arra fecsérlik, hogy más felekezetekbe tartozó keresztényeket ítélgessenek, bírálgassanak, és "józan mérlegelés" címszóval hazug módon támadjanak. Ez utóbbi mondat szigorúan a magánvéleményem.

Üdv. Péter

2020. máj. 23. 18:32
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

„...a Szentírásban egyedülálló módon a Tízparancsolat az, amit Isten szólt (II.Móz 20:1) majd a saját ujjaival írt le a kőtáblákra (II. Móz. 31:18). Illendő volna ennek megfelelően kezelni és komolyan venni. „

Az a helyzet, hogy az adventizmus szerint már az Édentől érvényes volt a tízparancsolat, akkor amikor még az Isten ujja nem írta le. Miért attól vegyük hát komolyan, amióta leírta? A Sínai óta? El kéne dönteni mióta vegyük komolyan. A másik, hogy a törvényt angyal által kapták a zsidók:

Apcs 7:30 És negyven esztendő elteltével megjelenék neki a Sínai hegy pusztájában az Úrnak angyala csipkebokornak tüzes lángjában.

Apcs 7:38 Ez az, aki [ott] volt a gyülekezetben a pusztában a Sinai hegyen vele beszélő angyallal és a mi atyáinkkal: ki élő igéket vőn, hogy nekünk adja

Apcs 7:53 Kik a törvényt angyalok rendelésére vettétek, és nem tartottátok meg.

Vagyis az se igaz, hogy JHVH-ra hivatkozhatnak, hogy Tőle kapták egy az egyben. Istentől származott, de angyal adta át a Sínai hegyen – akiben Isten neve volt, Istent képviselte. Tehát lyukas a Péter érvelése!

„az adventista teológusok megbecsült tagjai a teológus társadalomnak, olyannyira, hogy rendszeresen felkérik őket, hogy tartsanak előadásokat, és végezzenek komoly fordítói és egyéb kutató munkát a különböző Bibliával kapcsolatos témákban (lásd Bibliatársulat). Nyilvánvalóan, ha az adventista hitvallásban kárhozatra vivő tévtanok lennének, akkor ez nem lenne lehetséges. „

Ez a szép szöveg nem arra válasz, hogy létezik „ceremoniális törvény” az adventista fordítók se tették bele az általuk készített bibliafordításukba, de a tankönyveikbe meg beleteszik, tehát nagyobb a bűnük, mert tudják, hogy nincsen benne a Bibliában, mégis tanítják!

A törvény szétszedése kárhozatra visz, a Malakiás 4:4-re nem válaszoltál, hogy Isten a Mózes törvényének az elkívánását mire mondta, a 10-re, a 603-ra vagy a 613-ra?

Az apostolok nem manipulálták a törvényt, és aki más tanít a törvényről, hogy szétszedi, és úgy manipulálja, az mind átkozott. Ebből a szempontból is átkozott:

Gal 1:8 De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is nektek valamit azon kívül, amit nektek hirdettünk, legyen átok. Gal 1:9 Amint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki nektek hirdet valamit azon kívül, amit elfogadtatok, átok legyen.

Egyébként a felvetett problémákra nem bibliai válaszokat adtál, hanem sima laikus, szimpatizáns szöveget, de a lényegből nem értettél meg semmit. Mert nincs is szándékodban. Nincsenek bibliai érveid, amelyek az adventista tant megvédik.

„... mindig vannak olyan - egyáltalán nem Krisztusi lelkületű - magukat kereszténynek nevező emberek, ... „ Ez sem jött be, mert a Krisztusi lelkület az itt van:

Zsid 1:9 Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annak okáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

Jel 2:2 Tudom a te dolgaidat, és a te fáradságodat és tűrésedet, és hogy a gonoszokat nem szenvedheted, és megkísértetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, holott nem azok, és hazugoknak találtad őket;

Az adventisták hazug tantételeik miatt hazugoknak találtattak. És ezt bizonyítékok támasztják alá, amiket már részben idéztem.

2020. máj. 23. 19:53
 20/23 A kérdező kommentje:

Péter mit csináltál volna ettél volna vagy tiltakozol ?

Máté 12:1-5

1 Abban az időben a vetéseken át haladt Jézus szombatnapon; tanítványai pedig megéheztek, és kezdték a kalászokat tépni és enni.

2 Látván pedig ezt a farizeusok, mondának neki: Íme a te tanítványaid azt cselekszik, amit nem szabad szombatnapon cselekedni.

3 Ő pedig monda nekik: Nem olvastátok-e, mit cselekedett Dávid, mikor megéhezett vala ő és akik vele valának?

4 Hogyan ment be az Isten házába, és ette meg a szentelt kenyereket, amelyeket nem vala szabad megennie neki, sem azoknak, akik ő vele valának, hanem csak a papoknak?

5 Vagy nem olvastátok-e a törvényben, hogy szombatnapon megtörik a papok a szombatot a templomban és nem vétkeznek?

Péter milyen reakciót váltott ki belőled az alábbi két történet?

Máté 12:10

10 És íme, vala ott egy elszáradt kezű ember. És megkérdék őt, mondván: Ha szabad-e szombatnapon gyógyítani? hogy vádolhassák őt.

11 Ő pedig monda nekik: Kicsoda közületek az az ember, akinek van egy juha, és ha az szombatnapon a verembe esik, meg nem ragadja és ki nem vonja azt?

12 Mennyivel drágább pedig az ember a juhnál! Szabad tehát szombatnapon jót cselekedni.

13 Akkor monda annak az embernek: Nyújtsd ki a kezedet. És kinyújtá, és olyan éppé lőn, mint a másik.

14 A farizeusok pedig kimenvén, tanácsot tartának ellene, hogyan veszíthetnék el őt.

Luk 13:10-17

10 Egy ízben szombaton egy zsinagógában tanított.

11 És lám, volt ott egy asszony, akiben tizennyolc éve az erőtlenség szelleme volt, amely miatt meggörnyedt, és nem tudott teljesen felegyenesedni.

12 Mikor Jézus meglátta, magához szólította, és azt mondta neki: - Asszony, megszabadultál erőtlenségedből! -

13 és rátette kezeit, mire az asszony azon nyomban felegyenesedett, és dicsőítette Istent.

14 A zsinagógafő azonban, azon felbosszankodva, hogy Jézus szombaton gyógyított, így szólt a tömeghez: - Hat nap van, amelyen dolgozni kell, ezért hát azokon jöjjetek és gyógyíttassátok magatokat, ne pedig szombaton!

15 Az Úr azonban azt felelte neki: - Képmutatók! Hát nem oldjátok el valamennyien szombaton ökrötöket és szamaratokat a jászoltól, és nem viszitek itatni?!

16 És Ábrahámnak ezt a leányát, akit a Sátán, látjátok, tizennyolc éve megkötözött, nem kell-e feloldani a kötelékeiből szombaton?!

17 E szavak hallatán mindannyian, akik ellenálltak neki, elszégyellték magukat, és az egész tömeg örült mindazoknak a nagyszerű dolgoknak, amelyeket véghezvitt.

További Igehelyek:

Máté 22:35-40

35 s az egyik törvénytudójuk, hogy próbára tegye, ezt a kérdést tette fel neki: -

36 Mester, melyik a nagy parancs a Törvényben?

37 Jézus így válaszolt neki: - „ Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből! ”

38 Ez a nagy és legelső parancs.

39 A második hasonló ehhez: „Szeresd embertársadat, mint önmagadat!”

40 Ettől a két parancstól függ az egész Törvény és a Próféták.

Gal 5:14 Hiszen az egész Törvény egyetlen mondatban teljesedik be, ebben: „ Szeresd embertársadat, mint önmagadat!”

2020. máj. 23. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!