Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed erről az...

Mi a véleményed erről az előadásról?

Figyelt kérdés
[link]
2020. máj. 18. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg konkrét részlet az előadáson belül, amire kíváncsi vagy? Nem valószínű, hogy bárki is itt végignéz egy másfél órás előadást, csak hogy véleményezze neked :S
2020. máj. 18. 17:14
 2/3 anonim ***** válasza:
75%

Tényleg csak belehallgattam pár helyen, mert nagyon hosszú. Nekem úgy tűnik kb. olyan szinten mozog az előadás, mint Popper Péter előadásai, bár azokat sem szoktam hallgatni. Természetesen Popper Péter nem szokott Bibliára, Istenre, Szentlélekre hivatkozni, de néhány ember magától felismer bizonyos fontos összefüggéseket, hogy hogyan működik az élet, főleg, ha olvassa a Bibliát is, ehhez nincs szükség feltételenül egy különleges vagy nagyon jó kapcsolatra Istennel, csak kell egyfajta nyitottság, hogy akarja látni az összefüggéseket, és foglalkozzon az élet mélyebb összefüggéseivel.

Amúgy nem tudom, mi érdekel? Hogy mennyire igaz, amiről az előadás szól? A pár részletből, amit meghallgattam, amenyire meg tudtam ítélni, nincs benne szemetszúró tévedés, persze ki lehetne egészíteni, és mélyebben is bele lehetne menni a témába.

Vagy az érdekel, mennyire megbízható ez az ember? Hogy jó úton jár-e, jó-e mindenben hallgatni rá? Arról egy előadás alapján fogalmam sincs. Azt tapasztaltam, hogy leginkább ott szokott kiderülni, hogy valaki milyen fából van faragva, amikor leülök vele, és kinyitjuk a Bibliát, és szóba kerül, hogy akkor ez és ez, amit Jézus parancsolt, hogy annak így kell lennie, azt ő így akarja látni, az hogy is van a te életedben. Amíg nem nyitottam ki általam felületesen ismert emberekkel a Bibliát, legtöbbször azt gondoltam, hogy kedves, aranyos valakik, akiknek nagyon jó esélyük van, hogy üdvözüljenek. Aztán legtöbbször csalódtam, mert a legtöbb ember, a vallásosak is, csak egy pontig engedik be Jézust az életükbe, amíg az kényelmes számukra. A csalódások ellenére ma is úgy próbálok leülni bárkivel Bibliát tanulmányozni, hogy hiszek benne, hogy üdvözülni fog.

Üdv Stefán

2020. máj. 18. 23:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Megnéztem egy részét Varga László egy másik előadásának, ennek: https://www.youtube.com/watch?v=8uTfosM7a9E

Ez utóbbi kifejezetten tetszett, már amennyit meghallgattam belőle. De belehallgattam más előadásába is, amelyben a római katolikus liturgiáról és szentségimádásról beszélt, nos azok nekem igen zavarosak voltak. Mindig észben kell tartani, hogy vallásos emberek, bármilyen magas pozícióban is vannak, tévedhetnek. És ez rendben van, mivel minden ember tökéletlen.

Csak nekünk "közönséges" embereknek az a bajunk, hogy ha valaki tekintélyes vagy magas pozícióban van, arról azt képzelhetjük, hogy ő mindent tud.

üdv Stefán

2020. máj. 20. 14:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!