Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan szerezhetek bizonyságot...

Honnan szerezhetek bizonyságot hogy Jézus megváltó?

Figyelt kérdés

2020. máj. 18. 00:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%

Nem is figyeltem kik válaszoltak. Csak a mondatot olvastam. Ezért felpontoztam. Hiszen a válasz alapján a bizonyíték a Biblia Ó részében van. Ott utalnak Jézusra.

Nem mondod, hogy mert a Tanúk írták akkor az elfogadhatatlan, Ezért lekell pontozni? Te pellengérre állítod az embereket? Akkor nem vagy különb a rasszistáknál, vagy a fajgyűlölőknél.

2020. máj. 18. 16:33
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

"Nem mondod, hogy mert a Tanúk írták akkor az elfogadhatatlan"

Nem, nem mondom. Olvasd el még egyszer, amit írtam.

"Ezért lekell pontozni? Te pellengérre állítod az embereket? "

Drága barátom, te állítasz itt pellengérre másokat. Ami azt illeti, egyetlen választ sem pontoztam, de te rögtön feltételezed rólam. Aztán még gusztustalan módon vádaskodsz, meg köpködsz itt, hogy fajgyűlölő meg rasszista (?). Szállj egy kicsit magadba.

2020. máj. 18. 17:27
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

10. válaszoló

"De hát oda irták. Miért csak a Tanúk irják oda?"

Nem, az 5. például nem írta oda, de belinkelt egy Jehova tanúinak weboldalára mutató linket. Hadd "tévedjen" oda a naiv, megtéveszthető ember. Nem mondtam, hogy csak ők írják oda, de jó lenne, ha odaírnák, mert ez egy szekta, gondoljanak ők bármit is magukról, és mint szekta, veszélyes az érzelmileg kihasználható emberekre. Hallgasd meg, olvasd el pár ex-jehovista vallomását.

2020. máj. 18. 17:30
 14/22 anonim ***** válasza:
23%
Veszélyes? Ezt kimondta neked? Sok ilyen embert ismerek, példás családokat, munkásokat. Egyetlen egyszer sem hallottam a hírekben, hogy ezek az emberek, tömegesen anyagi haszonszerzés, vagy egyébb más okkal háborút, vagy kegyetlen mészárlásokat folytatnának világméretekben. Lehet, hogy vannak közöttük nem odavalók, de tedd a szívedre a kezed, ezt más vallásokról jobban el lehetne mondani. Ex tanúk? Erről meg csak azt mondhatom, hogy ha egy ember haragszik másokra, mindenre képes, még felnagyítani, kiszínezni a sérelmeit. Ezért ha személyesen nem vagyok erről meggyőződve, akkor azt mondhatom, amit a híres színész: “Ne terjessz pletykát, ha nem láttad saját szemeddel, ha nem a saját füleddel hallottad, ne mond el a saját száddal.” Morgan Freeman.
2020. máj. 18. 18:47
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

12

Akinek nem inge...

2020. máj. 18. 18:48
 16/22 anonim ***** válasza:
31%

Kedves "Rántottcsirke"!

Érdekes ember vagy. Először a másik szájába adsz valamit, amit az nem mondott, majd ünnepélyesen megcáfolod. Aztán elbagatellizálod a saját szavaid súlyát ("kinek nem inge"). Akkor tisztázzuk, amiket felvetsz, remélem végig is olvasod amit írok.

- "Veszélyes? Ezt kimondta neked?"

A mondatom így szólt: "veszélyes az érzelmileg kihasználható emberekre". Ezt például ő mondta "nekem": https://www.youtube.com/watch?v=mE0d5YA8SUA

- "Sok ilyen embert ismerek, példás családokat, munkásokat."

Magaddal vitatkozol ember. Én nem állítottam, hogy ők rossz emberek, én a Jehova tanúiról, mint szektáról (vallási szervezetről, vagy ha nagyon azt szeretnéd hallani, akkor egyházról) mondtam véleményt. A kettő nem ugyanaz.

- "egyszer sem hallottam a hírekben, hogy ezek az emberek, tömegesen anyagi haszonszerzés, vagy egyébb más okkal háborút, vagy kegyetlen mészárlásokat folytatnának világméretekben."

Ilyet szintén nem is állítottam. Magadra vajon miért nem vonatkoztatod az idézett bölcsességet, miszerint "Ne terjessz pletykát, ha nem láttad saját szemeddel..."?

"Lehet, hogy vannak közöttük nem odavalók, de tedd a szívedre a kezed, ezt más vallásokról jobban el lehetne mondani"

Hogy el lehet mondani, az tagadhatatlan, de mire alapozod azt az állításodat, hogy "jobban"? Mi az összehasonlítási alapod? Vannak netán statisztikáid erre vonatkozóan?

"Erről meg csak azt mondhatom, hogy ha egy ember haragszik másokra, mindenre képes, még felnagyítani, kiszínezni a sérelmeit."

Ha igazán kötekedő akarnék lenni, itt megkérdezhetném, vajon te mi jogon vonod kétségbe, hogy az egykori tagok nem ok nélkül hagyták ott ezt a szervezetet, hogy érzelmileg kihasználták őket? Mi jogon állítod te burkoltan ezáltal, hogy hazudnak és haragból mondják, amit mondanak?

"Akinek nem inge..."

Odavetettél két elég súlyos vádat alaptalanul azért, mert neked nem tetszett a véleményem. Ezt elég tróger dolog egy "kinek nem inge" közhellyel elintézni.

Egyébként egy szösszenet Jehova tanúi "bölcsességeiből": https://www.youtube.com/watch?v=XPOfVQuV_hk

Olyan "gonoszságokkal" veszik fel a harcot, mint egy játékbaba...

Még egyszer: nem ítélem el Jehova tanúit, nem állítom, hogy rossz emberek, de véleményem, hogy ez a szervezet alapvetően káros, nem tesz jót a tagjaival. Nem állítom azt se, hogy más háza táján nincs gond.

Így világos?

2020. máj. 18. 19:16
 17/22 anonim ***** válasza:
10%
Nem adtam a szájába senkinek semmit. A linkeket megfogom nézni, majd akkor nyilatkozom. Ha nem rossz emberek, akkor mitől veszélyes? Vagy valakik így akarják beállítani, a személyes haragjuk miatt? Velem is történt hasonló, de nem vallási okokból. Sok ártatlan ember is belekeveredett. .....
2020. máj. 18. 19:26
 18/22 anonim ***** válasza:
10%

Megnéztem a linkeket.

Sok kérdést felvetnek bennem, az idősek beszámolói, ettől függetlenül, nem értek egyet a Tanúk ilyen eset miatti ellenszenv támogatásához. Ahogy más vallások tagjai rosszhírbe keveréseivel sem.

A játékos videóban nem értem, mi volt a rossz? Mert a Biblia alapján semmilyen “varázslással” kapcsolatos dolgot sem engedtek, még játékból sem? Ezért az ellenszenv? Más vallásoknál meg mást tiltanak, ami számunkra furcsa, de nem kezdek ellenségeskedni.

2020. máj. 18. 23:19
 19/22 anonim ***** válasza:
14%
#9 5-ös vagyok. Elárulod, hol a térítés abban, amit belinkeltem? Prófécia helye a Bibliában, és beteljesedése. Mi ezen a térítés?
2020. máj. 19. 06:27
 20/22 anonim ***** válasza:
14%
Amúgy simán ki is másolhattam volna. Az tisztességes lenne?
2020. máj. 19. 06:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!