A másság bűn? (Kérdésed túl rövid, magyarázatod. )
Például ha valaki leszbikus vagy homoszekszuális, akkor bűnt követ el? Sokan mondják, hogy igen...de ha egyszer nem tehet róla...:-S
Köszi a válaszokat!
Vallásos vagyok. Vallás szerint bűn, de szerintem nem...
Ráadásul biológusok szerint még a hajlam is örökölhető, biosz tanáromat kérdeztem, tehát nem döntés kérdése valószinűleg.
Egyes vallások elítélik, de a polgári törvények magát a kapcsolatot, legalábbis Európában nem tiltják. Max. a házasságot, élettársi kapcsolatot nem engedélyezik. Egyes (főleg arab) országokban halállal büntetik már magát a gyanút is, hogy azonos neművel folytatsz szexuális kapcsolatot, de a nyugati világban, tudtommal, sehol nem számít bűnnek.
Az vita tárgya, hogy mi okozza a homoszexualitást. Valószínűleg vannak genetikai okai is (ez magyarázza, hogy egyesek egyenesen undorítónak találják a dolgot és már a gondolattól is rosszul vannak, mások pedig, ha nem is érzik magukat "másnak", elképzelhetőnek tartják, hogy kipróbálják), de javarészt, legalábbis szerintem, a környezet determinációjának eredménye. Természetesen ebben benne vannak a melegfelvonulások és a médiából áramló "propaganda", de vannak sokkal indirektebb hatások is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ráneveljük a gyerekeinket a homoszexualitásra. Inkább azt, hogy az ember azt érzi, hogy ezt is lehet. Igazán, nyíltan csak kevesen ítélik el. Mindenhonnan azt hallja, hogy jogod van a boldogsághoz, meg hasonlók. Aztán valahogy kapcsolatba kerül egy azonos neművel, látja, hogy ez jó, és meg is van a dolog.
Régen, pl. a középkorban is csak azért nem voltak ilyenek, mert az Egyház elítélte a homoszexualitást, és halállal büntette. Emiatt az emberek, ha a saját nemükhöz vonzódtak, akkor sem mutatták ki. Inkább "normálisan" megházasodtak és egész életüket leélték, anélkül, hogy bárkinek is elmondták volna a "másságukat", vagy léptek volna azonos nemű felé.
Az, hogy a mai időkben ennyire elterjedt, szerintem leginkább a liberalizmus eredménye. Azt döntse el mindenki maga, hogy ez jó-e, vagy rossz!
Az ötödik lovas
Az előzővel egyet értek.
Az ötödik lovas
Senki nem azzal az elhatározással születik, hogy "Igen, én meleg akarok lenni, mert az olyan jó dolog!"
Lehet a genetika, traumák, környezet hatására kialakuló homoszexualitás, senki nem tudja pontosan. De az ember nem bűnös azért, amiről nem tehet.
Akarhatsz tenni ellene, sokan meg iy próbálják, de amit érzel, azon nehéz vagy szinte lehetetlen változtatni. Akarhatsz érezni valamit a másik nem iránt, és közömbös lenni a sajátoddal, ha egyszerűen nem megy. Az érzelmeket nem lehet irányítani...
De ahogy sokan mondják: az a bűn, amikor mutogatok magad a hülye felvonulásokon, holott tudod, hogy a dolog másokat zavar.
Ezzel nem lesz senki jobban elfogadott, sőt: pont ezért sokan ellenszenveznek a homoszexualitással. Ha az vagy, örülj hogy elfogadják és ne csinálj belőle parádét.
Mert ez nem divat, és nem olyan dolog, amire fel lehet vágni. Én sem rajolok azzal, hogy balkezes vagyok, vagy szemüveges, vagy akármilyen, mert ennyi és kész, ezeken sincs minek büszkének lenni.
a vallások szerint általában bűn.
Erkölcsileg az ember világlátásától, felfogásától függ, nincs olyan, hogy egységes erkölcs.
Biológiailag a természetben más fajoknál is előfordul. Pszichológusok szerint leginkább genetikai eredetű a hajlam, ha hat is rá a környezet, az inkább csak nagyon kicsi korban és csak a szűk környezet hatásaként lehet. Aztán a meglévő de rejtett hajlamot a környezet előhozhatja (pl. börtön, sok egynemű sokáig összezárva, egymásra utalva).
Én személy szerint azt nagyobb bűnnek tartanám, hogy csak azért, hogy te megfelelj az elvárásoknak, összejönnél egy nővel, ne adj isten összeházasodnátok és gyereket csinálnátok - az vele szemben lenne nagyon nagy szemétség, azzal már másnak is ártanál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!