A Bibliában hol van benne, hogy Isten azt mondja Mihály főangyalnak üljön a jobbja felől?
"(Dániel 10:13) . . .az egyik legfőbb fejedelem, . . .
(Dániel 10:21) . . .Nincs senki sem, aki erős támaszom volna mindezekben, csak Mihály, a fejedelmetek.
Figyeld meg kérlek a szövegösszefüggést.
Mihályról azt mondták, „egyike az előkelő fejedelmeknek” és „a ti fejedelmetek”.
Nics még egy olyan fejedelem, aki a Mi fejedelmünk, vagy Isten kinevezett fejedelme. Ilyen kinevezése, csak egyetlen személynek volt az égben. Aki később Királyi rangot kapott a feladata elvégzése után, Többes szám nélkül.
16-os vagyok. Bocsáss meg, de ez már nagyon komikus, amit művelsz. Idézlek:
""Mert a parancsszóra, a főangyal hangjára és Isten harsonájának szavára az Úr maga leszáll az égből" Tehát szerinted ez a vers azt mondja, hogy Jézus a harsona (vagy akár az is lehet) . :,D Tehát neked az a mondat, hogy a harsona szavára Krisztus eljön, az egyet jelent azzal, hogy akár ő lehet a harsona. Tehát, magyarra. Ha én anyukám hívó szavára hazamegyek, akkor én vagyok anyukám, vagy a hívó szó? Ha a telefon csörgésére felkelek, akkor én vagyok a csörgés, vagy a telefon? Ha a jelzőlámpa zöld jelzésére elindulok, akkor én vagyok a jelzőlámpa? Nem? De te szerinted Krisztus lehet a harsona, mert eljött annak szavára... Bocsáss meg, de ez még első osztályban is ciki... :)
Azt értsd meg kérlek, s akármennyire kapálózól ellene, így van, az "ark" görög kifejezés, s egy ELŐTAG, amit a Biblia MINDIG egyes számban használ, s soha NEM többesszámban. Ez ha a fejeden pörögsz is így lesz, nem vagy nyelvújító, majd ha az leszel, ezt megváltoztathatod. A Biblia CsSAK Mihálynál használja az ARK kifejezést. S nincs többesszám, nincs több Mihály, se több arkangyal. Bocsáss meg, hogy ilyen dedós módszerrel kell ezt megmagyarázni, de látom máshogy nem megy, ez pusztán szövegértés és nyelvtan.
S igen, számtalan démon fejedelem van, ezzel találkoztál a Dániel könyvében is. Ez olyan, mint sok "isten" van, akiket az emberek kreáltak maguknak, de igaz Isten, csak egy van.
Abban teljesen igazad van, hogy vannak hatalmas angyalok még, kerubok, szeráfok. S persze több milliárd "sima" angyal. De főangyal, egyes számban, kizárólagos címben Mihály, aki háborút viselt az égben az angyalokkal, s akit a Jelenések könyve Jézusnak azonosít, s ott nem Mihálynak nevezi, hanem Jézusnak. S írja róla, hogy ő harcolt. De ezt már leírtam az első válaszomban, s te nagyvonalúan kihagytad a reagálásaidból, gondolom utána néztél. :)
"Nics még egy olyan fejedelem, aki a Mi fejedelmünk"
Dániel 10:13 egyértelműen kijelenti, hogy van. Az egyetlen különbség, hogy nem az összes arkangyal lett elküldve hozzá, csak az egyik a sok közül, Mihály.
Istennek nincsenek angyali fejedelmei. Ahogy előttem valaki irta, vannak magasrangú angyalai, akiket Kéruboknak Szeráfoknak nevez, illetve a Hirvivő angyalok.
Ezeknek a magasrangú angyaloknak van egy fejedelme, Mihály arkangyal. S ezt az egyetlen fejedelmet nevezi meg a Mi fejedelmünknek is, ahogy irtam a fentiekben.
Nics rossz szövegérelmezésem, mindössze nem egyezik azzal a magyarázattal, amit mások szeretnének bizonygatni.
Isten egyetlen személyt nevezett ki.
Ha pedig Én valakit kinevezek, vagy felhatalmazok, az nem egyenlő velem.
Sokszor gondolkodtam azon, hogy embereknek miért sértő, vagy bántó, hogy nem a Messiás, az életadó Teremtő Isten?
Hiszen ez Jézust sem bántotta, vagy sértette, mivel nem is az. Miért cserélték fel az Atyját az Ő személyével?
Egyetlen magyarázatot vélek ebben, És az Jézus tettei, és megváltó halála. Azonban ezt Jézus nem azért tette, hogy csere történjen, vagy, hogy háromszemélyt csináljon az Atyjából.
Jézus azzal a mondatával, hogy "aki látott engem az Látta az Atyát, nem Fizikai látásra utalt vele, hogy Ő az Atya, vagy annak Egyik személye. Hanem a Tetteivel bemutatta az Atyja gondolkodás módját, tulajdonságait.
Némelyek ebbe a mondatba, ezt magyarázzák bele. Jézus pedig mindig az Atyjával való egységre hivta fel a figyelmet, amit a követöitől is elvár, hogy egységben legyenek az Atyával, vagy is ugy gondolkodjanak érezzenek, és élnek ahogy az Atya is teszi. Jézus utánozta az Atyját, és nem megtestesitette.
Valószinű, hogy ez itt a probléma.
"Ilyen kifejezés, hogy "Gábriel arkangyal" nincs. Sőt Isten Hűséges angyalai soha nem árulták el a nevüket, Ezt a két angyalt leszámitva. Nehogy imádat tárgyává tegyenek egy angyalt is."
Akkor ez elég szarul sikerült. Az imádat csak nálatok függ egy "névtől" (jehova),csak nektek kell egy név az imádathoz,más viszont vígan elvan nélküle is. Gondolom nem hallottál arról az ezoterikus irányzatról,ami teljes egészében az angyalokra van építve. Nahát,pedig nem szabadna,mert a Bibliában csak 2 név szerepel. Csak én nem látom itt az összefüggést az imádat és a nevek ismerete között?
"Tehát szerinted ez a vers azt mondja, hogy Jézus a harsona (vagy akár az is lehet) . :,D Tehát neked az a mondat, hogy a harsona szavára Krisztus eljön, az egyet jelent azzal, hogy akár ő lehet a harsona. Tehát, magyarra. Ha én anyukám hívó szavára hazamegyek, akkor én vagyok anyukám, vagy a hívó szó? Ha a telefon csörgésére felkelek, akkor én vagyok a csörgés, vagy a telefon? Ha a jelzőlámpa zöld jelzésére elindulok, akkor én vagyok a jelzőlámpa? Nem? De te szerinted Krisztus lehet a harsona, mert eljött annak szavára... Bocsáss meg, de ez még első osztályban is ciki... :)"
Inkább ez volt ciki,amit most leírtál,de annyira,hogy nekem volt kínos olvasnom,mennyire ostoba vagy...nem veszed észre,hogy ezt pont ti csináljátok? Igen,ha anyukád hívó szavára mész haza,akkor nem te vagy anyukád. Rakd már akkor össze könyörgöm és helyettesítsd be anyukádat az arkangyallal! Ha Jézus arkangyal szavára jön,akkor ő az arkangyal? A saját teológiátokat alázod ebben a néhány sorban,mert pontosan ti érveltek ezzel!
"Ha a telefon csörgésére felkelek, akkor én vagyok a csörgés, vagy a telefon? Ha a jelzőlámpa zöld jelzésére elindulok, akkor én vagyok a jelzőlámpa? Nem?"
Ha nem, akkor Krisztus miként lehet arkangyal, ha csak annak szavára jön? Cinikus próbáltál lenni 69%-os hozzászólóval, de csak arra mutattál rá, hogy mennyire buta vagy az őrtorony szervezettel együtt.
Mert ez alapján úgy tűnik, hogy Krisztus nem harsona, se nem arkangyal, ahogy te sem vagy jelzőlámpa, se nem telefoncsörgés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!