A Bibliában hol van benne, hogy Isten azt mondja Mihály főangyalnak üljön a jobbja felől?
Nem tudom te mit olvastál, de Dániel könyvében egyértelműen több olyan mennyei fejedelemről van szó, mint Mihály. Vagy nálatok azt a könyvet is kidobták a kánonból?
"A perzsák országának fejedelme azonban huszonegy napon át az utamba állt, de íme, Mihály, a legfőbb fejedelmek egyike segítségemre jött, és én őt hagytam ott a perzsák királyánál."
"Úgy beszél a feltámasztott Jézusról ott, hogy a hangja arkangyal hangja."
Sehol nem beszél ilyet, helyette az alábbit mondja:
"Mert a parancsszóra, a főangyal hangjára és Isten harsonájának szavára az Úr maga leszáll az égből"
Ezek alapján Jézus harsona is lehetne.
De nézhetünk protestáns fordítást is, mert ezen az oldalon sokan fintorognak a katolikus dolgoktól.
"Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből"
A protestáns fordításban sem mondja azt, hogy Jézus arkangyal lenne, vagy Mihály.
Kedves 12-es válaszoló.
Mihály milyen fejedelemmel száll szembe? És vajon miért?
Nyilván Mihály egy ellenséges fejedelemmel száll szembe, vagy is egy olyan angyallal, aki ellensége Istennek. Ebből jól látszik, ahogyan tudjuk is, hogy a Föld Sátán Démona fejedelmeinek van szétosztva.
Miért harcol egy angyali fejedelem egy másikkal? Nyilván azért mert nem egy "vezetőjük" van, és Mihály Isten szándékának a támogatása miatt harol egy fejedelemmel, aki nem Isten angyali fejedelmei közül való.
Ezt nem teljesen értem. Akkor Mihály egy ezek közül a gonosz fejedelmek közül? Vagy esetleg Jézus, mint Isten egyszülöttje van egy szinten ezekkel a lázadó szellemi lényekkel? Nagyon zavaros magyarázkodás Living.
"Mihály, a legfőbb fejedelmek egyike"
Pedig olyan egyszerű, több olyan fejedelem van, mint Mihály, tehát többen vannak ezen tisztségben, több arkangyal van. Mihály ezek közül egy csupán. Valszeg Gábriel egy másik ilyen fejedelem, ha tetszik arkangyal.
S ráadásul a Szentírás alapján még csak nem is az arkangyalok a leghatalmasabb szellemi lények, hanem a kerubok és szeráfok, akiknek számát nem is tudjuk.
13.
Nem vagyok Living!
Olvasd már el kérlek ezt a beszámolót teljes egészében.
Ha Isten angyali fejedelmeiről lenne szó, akkor miért szállnak szembe Mihály fejedelemmel? Ha Isten oldalán harcolnak, akkor nem szállnak szembe egymással.
Mihály itt Dániellel beszéget, akinek elmondja, hogy azért nem tudott előbb a segitségére sietni, mert az egyik Démonfejedelem, aki Perzsia Területét kapta Sátántól, szembe szállt Vele. Ebből a bezsámolóból látható, hogy Sátán nem tartotta meg magának a Föld feletti uralmat, hanem szétosztotta a Démon fejedelmei felett. Sátán módszere az "oszd meg és uralkodj".
A Bibliában egyetlen helyen sincs az "Ark" kifejezés Többes számban, Ami Isten Föangyalára utal. Sem Gábrel nevéhez, sem más angyal nevéhez nem csatolta, vagy irta az Ark kifejezést, kizárólag, Mihály nevével olvasható.
Ilyen kifejezés, hogy "Gábriel arkangyal" nincs. Sőt Isten Hűséges angyalai soha nem árulták el a nevüket, Ezt a két angyalt leszámitva. Nehogy imádat tárgyává tegyenek egy angyalt is. A Hűséges angyaloknak egyetlen Fejedelme van, Akit a Biblia az Arkangyal cimmel emlit.
Ha valaha csak egyszer is elolvastad a szentirást, bármelyik fordiásról beszéljünk, sak a Mihály név mellett használja az Arkangyal kifejezést, egyesszám első személyben. Nincsenek Arkangyalok.
11-es,Te magad válaszolod meg a saját kérdésedet. :)
Azt mondod, sehol nem arkangyalnak hívja a 2 Tesszalonikában, erre kimásolod, hogy "főangyal hangjával" szólal meg. Emlékszel még mi az arkangyal szó jelentése? Főangyal. :) Tehát ugyanarról beszélünk. :) Megerősítetted, amit én mondtam. S Jézus ezzel a hanggal szólal meg, vagyis a főangyal, tehát az arkangyal hangjával. A harsona meg nem tudom, hogy lenne Jézus, de mindegy. :D
A Dániel könyvében pedig amit leírsz, ott kutass utána, hogy vajon milyen fejedelmekkel állhat szembe Mihály? Kik azok, akikkel harcolnia kell? Nyilván nem a hűséges angyalokról beszél. S ha már Dániel könyve, a 2:44-et olvasd el, az egyik kedvenc idézetem, ezért imádkozunk, imádkozol Te is minden nap. :)
(Jelenések 12:7) 7 És háború tört ki az égben: Mihály és az angyalai harcra keltek a sárkány ellen. A sárkány is harcra kelt az angyalaival együtt,
(Júdás 9) . . .Mihály, az arkangyal sem mert becsmérlő kifejezéseket használni,. . .
Mihályról sehol nem irja, hogy egy arkangyal a sok közül.
"Mihály az arkangyal" .
Azért nem érted, mert kevered Isten Arkangyalát, Sátán Démon fejedelmeivel. Ezek egymás ellen harolnak, vagy is Nem Istennek vannak arkangyalai, hanem Sátánnak vannak angyali Fejedelmei, hiszen fejedelmi cimet adományozott nekik.
Isten angyalai nem harcolnak egymás ellen, hanem egymás mellett Isten szándékában.
"A harsona meg nem tudom, hogy lenne Jézus,"
(1Tesszalonika 4:16) 16 mivel maga az Úr fog leszállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával, . . .
Jézus Isten Trombitájával száll le, nem Jézus a Trombita...:)
Istenem,....
A Trombita, csatára hivó hang. Jézus, Tehát csatára hivja az angyalait, és együtt fognak Sátán ellen ténykedni.
S Mivel Isten Trombitája, ezért a Háború amit Vivni fog jogos és igazságos. S ezt egyetlen személy teheti, akit Isten felhatalmazott az itélkezésre, és annak végrehajtására. Semmilyen más angyal, vagy személy nem teheti. Azt irja hogy Mihály az aki erre jogosult, ami jelzi, hogy bizny Ő Isten kinevezett királya, aki egyben az angyalok fejedelme egyszemélyben.
Nézd, nekem teljesen mindegy, hogy melyik accountról írsz, attól még ugyanúgy hülyeség marad.
Nem tudom, hogy szövegértési képességeiddel vannak gondok, vagy az őrtorony homályosítja el teljesen a szemedet. Megpróbálhatom neked matematikai halmazokkal felvázolni a dolgot, de az lehet még "kínaibb" lesz neked. Tehát van az A halmaz, amiben ott van a sátán és angyalai. Van a B halmaz, amiben ott vannak a hűséges szellemi lények. Ezen belül van mondjuk egy B.1-es halmaz amiben ott vannak a legfőbb fejedelmek, ezek közül egy Mihály, ahogy olvashatod is az idézett részben.
"Mihály, a legfőbb fejedelmek egyike"
Gondolod, hogy a saját B.1-es halmazában lévőkkel kezd hadakozni? Nem, sokkal inkább ezek közül csak egyet küld Isten népének segítségére, s ő történetesen Mihály.
"Ebből a bezsámolóból látható, hogy Sátán nem tartotta meg magának a Föld feletti uralmat, hanem szétosztotta a Démon fejedelmei felett. Sátán módszere az "oszd meg és uralkodj"."
Ezen egy picit nevettem, mert még egy sima, könnyen érthető, egyszerű szólást is képtelen vagy értelmezni és helyesen használni. Egyáltalán nem erre mondjuk, hogy oszd meg és uralkodj. LOL
"A Bibliában egyetlen helyen sincs az "Ark" kifejezés Többes számban"
Nem is lehet Living, mert nyelvtanilag helytelen lenne valószínűleg. Az ark egy melléknév, egy jelző hogy teszed többesszámba? Ellenben az utána álló főnév már tehető többesszámba, s így lehet Mihály a legfőbb fejedelmek egyike. Látod, ott a többesszámod.
"Ilyen kifejezés, hogy "Gábriel arkangyal" nincs. Sőt Isten Hűséges angyalai soha nem árulták el a nevüket, Ezt a két angyalt leszámitva."
Ez sem igaz, de mindegy.
"A Hűséges angyaloknak egyetlen Fejedelme van"
Ezt idéznéd a Bibliából is? Mert azért a te szavadra nem hiszem el.
"egyesszám első személyben"
Basszus Living, te még azt se tudod, hogy mi az egyes szám első személy. Ne csodálkozz, hogy képtelen vagy egy egyszerű mondat megértésére. Járd újra az általánost.
"Megerősítetted, amit én mondtam."
Járd újra te is az általánost, ha így gondolod. S ez alapján akkor Jézus nem csak arkangyal, de egy hangszer is. Gratulálok.
"A harsona meg nem tudom, hogy lenne Jézus, de mindegy. :D"
Most komolyan? Értem én, hogy éjfél van, de tényleg?
"Mert a parancsszóra, a főangyal hangjára és Isten harsonájának szavára az Úr maga leszáll az égből"
Próbáld meg értelmezni. Ha szerinted ez alapján Jézus fő/arkangyal, akkor harsona is, ami történetesen egy hangszer.
Ez sokkal inkább egy szép eszkatologikus kép, hogy amikor Jézus visszatér majd egyszer, akkor ezt a visszatérést arkangyal fogja hirdetni, s mellé még kapunk valami mennyei harsonát is. Közben pedig Jézus szépen aláereszkedik, miként mennybemenetele napján az égbe ment.
Living továbbra is magad alatt vágod a fát. Idézted, hogy Mihály nem mert ítéletet mondani a sátán felett. A Szentírás szerint pedig Krisztus aki ítél. Tehát ha Mihály nem ítél, akkor nem lehet Krisztus sem.
"Mihály nem mert ítéletet mondani a sátán felett."
Mert akkor még nem kapta meg a teljes hatalmat. Mózes Idejében Jézus nem volt kinevezett királya Istennek akinek a Teljes itéletet adta, csak Jézus messiási feladatának elvégzése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!