Akik találkoztak már Jézussal! Mit gondoltok mi az a pont amikor már lemondott az egyénről Isten?
10 "amivel végleg elhagy valakit Isten"
- nem soha. Viszont Simone Weil írja valahol: Isten az ajtódnál áll és kopog, szelíden, mint egy koldus, nem tör be. Az ajtót neked kell kinyitni és beengedni. Ha ez elmarad, nem lesz találkozás.
Ez a példa ott csúszik el, hogy egy koldust az emberek nem engednének be a lakásba. Főleg ha a gyerekek egyedül vannak otthon, és meglátnák, hogy egy csöves zörget, meg is ijednének....
"Ezek a kérdések jelzik, hogy a kereszténység mennyire értelmetlen dolog."
Nem, ez csak pár idiótát jellemeznek, hogy mennyire nem értik a személyes találkozás jelentését. A kérdező sem többek között, ezért kérdeztem nála vissza, amire csak lepontozást kaptam.
Személyes találkozáshoz legközelebbi dologról legfeljebb a katolikusok és ortodoxok beszélhetnek, ahol Krisztus valóságosan jelen van az Eukarisztiában. De jó eséllyel a kérdező valamelyik szekta tagja, akiknek közük nincs Krisztushoz.
"Ezek a kérdések jelzik, hogy a kereszténység mennyire értelmetlen dolog."
Ahogy azt is,hogy a vallással ilyen szinten azonosulni nem tudóknak mennyire értelmetlen a jelenléte. Komolyan nem értem,hogy akit ennyire zavarnak a vallásos dolgok,vagy emberek,az minek megy bele a sűrűjébe?
Nekem csak az fáj, hogy tényleg megjelenhetne mindenféle kétes, homályos elgondolások helyett.
Megértem, hogy valaki közel érzi magát Jézushoz és át tudja élni az életét és tanítását. Megértem, hogy fontosnak tartja Jézust. De én inkább bohócokat látok, akik hangokat hallanak, vagy hangokat hallatnak a nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!