Akik találkoztak már Jézussal! Mit gondoltok mi az a pont amikor már lemondott az egyénről Isten?
Nem értem a kérdésedet. "mi az a pont amikor már lemondott az egyénről Isten?"
Szerintem NEM mond le soha, senkiről. Az ember viszont lemondhat Istenről. Nietzsche azt mondta, Isten meghalt, mert megöltétek magatokban, emberek (ennek csak az első felét szokták idézni azok, akik megtették ezt)
Hol találkoztál vele személyesen? Én még nem hallottam róla, hogy visszatért, ezek szerint lemaradtam a világvégéről.
"Én is találkoztam már vele, mégsem vagyok a túlvilágon. Nagyon sok más ember is így van ezzel."
Milyen és mennyi -legális vagy illegális- tudatmódosítót szedtél/szívtál/szúrtál előtte?
még 500-szor írjátok meg, hogy nem értitek, mit jelent "találkozni Jézussal". De nem biztos, hogy még 500-szor kell ismertetni, hogy nem tudtok elvontan gondolkodni. A kérdés azokhoz szól, akik értik a szót. Pont.
Ha megérint valaminek a szellemisége - pl. egy ének, egy szimfónia, egy vers-, akkor az érintés révén találkozol vele.
De ne tegyetek le róla materialisták, hogy egyszer mégis megértitek ezt. Ez a vers segítségül megy:
Bertolt Brecht: Minden változik
[fordította Ungár Júlia]
Minden változik. Újra kezdeni
utolsó lélegzeteddel is lehet.
De ami megtörtént, megtörtént. És a vizet
amit a borba öntesz, többé ki nem öntheted.
Ami megtörtént, megtörtént. A vizet
amit a borba öntesz, többé ki nem öntheted,
de minden változik. Újra kezdeni
utolsó lélegzeteddel is lehet.
Ezek a kérdések jelzik, hogy a kereszténység mennyire értelmetlen dolog. Fogalmuk sincs arról, mit jelent személyesen találkozni valakivel, mégis ezt a kifejezést használják a marhaságaikra.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a bibliakutatás alapján talán még a szinoptikus evangéliumok szerzői sem találkoztak Jézussal személyesen, hanem csak azt írták le, amit hallottak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!