Előfordulhat, hogy Isten terve valakivel pont az öngyilkosság lenne?
Keresztény családban nőttem fel, de már kisiskolás koromban megromlott a kapcsolat a családtagjaim között (és velem is). Személy szerint rendszerint imádkozok, keresem a lelki békémet, de a betegség, magány, boldogtalanság megkeseríti a napjaimat és a saját földi poklomban érzem magam.
Talán pont ezt szabta ki nekem Isten, ez lenne a feladatom? Így talán a családom rájönne hogy mennyire fontos lenne jó kapcsolatot ápolni egymással és rendeződne a viszonyuk?
Létezik ilyen?
"Előfordulhat, hogy Isten terve valakivel pont az öngyilkosság lenne?"
-_-
Isten és az öngyilkosság? Melyik Istenre gondolsz itt, mert a Biblia Istene bűnnek tartja az öngyilkosságot, nem véletlenül adta az életet.
Mindenkinek vannak rossz pillanatai...de az Úr mindig vele lesz, ha az illető segítségül hívja az Ő nevét!
Az 100%-osan kizárt.
Isten az élők Istene, és nem a halottaké.
Ő nem használ, vagy alkalmaz ilyen megoldásokat a problémákra. számtalan helyes megoldásokat írt le a szavaiban, és gyakorlati segítséget nyújt azoknak, akiknek gondjuk van:
Jézus pl egyszer ezt mondta:
(Máté 11:28–30) 28 Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. 29 Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és felüdülést találtok lelketeknek. 30 Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Jézus könnyű igájának hordozása nyilvánvalóan magában foglalta, hogy az egyének tisztában legyenek Isten követelményeivel, és meg is feleljenek azoknak. Jézus a földi élete és szolgálata során örömmel tett eleget ezeknek a követelményeknek.
Sok nehézséggel nézett szembe, de nem lett öngyilkos, csak hogy az embereket jobb belátásra térítse, sőt láthatod, hogy a megváltói halála sem változtatott meg mindent embert.
Szavai megérintették a szívüket, törődött a szükségleteikkel, segített a gyengéken, és megvigasztalta a lesújtottakat. Sőt, sokaknak segített szellemiségük kiépítésében. Így ezeknek az embereknek sikerült leküzdeniük a túlzott mértékű stresszt — ez neked is sikerülhet
Ahelyett, hogy csak magunknak élnénk, tapasztalni fogjuk, milyen boldogságot jelent adni
Ezek a szavak olyan igára utalnak, amelyet nem volt kellemetlen hordozni, így a munka nem volt túl megerőltető. Igaz, Jézus a meghívásával, hogy fogadják el az ő igáját, nem ígért hallgatóinak azonnali szabadulást minden elnyomó körülménytől, amelyet akkor tapasztaltak. De az új szemléletmód, melyet tanított, nagy felüdülést jelentett. Az életmódjukban és az eljárásaikban tett kiigazítások szintén enyhülést hoztak számukra. Sőt, élő és biztos reményt kaptak, amely szintén segített nekik, hogy kevésbé találják megterhelőnek az életet.
Isten nem szab ki rád rossz dolgokat,mert Ő úgy szeretett téged,hogy az Ő egyszülött Fiát adta érted is.Az sem az akarata,hogy te boldogtalan legyél és magányos és az sem,hogy megromlott kapcsolatban élj a te családtagjaiddal.
Isten akarata az,hogy te áldott,boldog és sikeres életet élj.Lehet hogy most problémáid vannak,de ezekből a problémákból Isten téged ki fog vezetni,ha hiszel benne.
Ha van időd és kedved hozzá,kérlek hogy nézd végig a következő videót: https://www.youtube.com/watch?v=IFFasV2A3Nk
Mi az ami a legjobban bánt? Őszintén?
Mi hiányzik a legjobban és mit törölnél ki elsőnek?
Szia
nem, az Sátán terve, ő szeretné minden ember halálát. Azt írja róla a Biblia: János 8:44
"Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok tenni. Az gyilkos volt kezdettől fogva, és eltért az igazságtól, mert nem szereti az igazságot. Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja."
Ezeket a szavakat Krisztus, az ellenségeinek mondta, akik a halálát akarták. Sátán embereket használt fel arra, hogy megöljék Krisztust, erről beszélt a fenti idézetben. Ő Ádám, Éva óta minden ember halált szeretné most különösen, hiszen azt írta róla Péter (5:8)"Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon van, hogy felfaljon valakit"
Nincsen kiszabva neked a halál "más" akaratából. Inkább „Álljatok ellen az Ördögnek, és elmenekül” JAKAB 4:7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!