Csak Lucifert nevezik meg, mint letaszított angyalt, vagy tudunk más név szerint ismert angyalokról is? (tudom többen vannak, csak azt nem mást néven neveztek-e)
Bukott angyalok, avagy démonok. :)
Tehát...Asmodeus, Mammoon, Belzebub, Belial, Astaroth, Abaddon, Leviathan, Belphegor, Baal, Moloch, Berith,
...hogy az ismertebbeket említsem (:
Első! Én Sátán neveinél láttam ezeket: Belzebub, Belial (és Azazel)
De köszi a többi névfelsorolást!
Második! Pont nemrég hallottam erről az -el végződés dologról, csak aki mondta, azt említette, hogy nem Lucifer, hanem Lucifel volt az eredeti neve, azért változott az utolsó hangzó, mert ez a végződés csak arkangyalokat illethet meg.
De most hogy mondod, a Satanael logikusabb.
Asmodeus, Mammoon, Belzebub, Belial, Astaroth, Abaddon, Leviathan, Belphegor, Baal, Moloch, Berith,
Ezek nagy része régi mezopotámiai, Sumér, Babilóniai Istenek nevei. A Kereszténység és a zsidó vallás "átkeresztelte" őket.
Köszönjük szépen a vallás térhódításának a régi Istenek démonok lettek.
Bevallom ezt most másoltam:
Baál a kánaánita mitológiában Él égisten fia. Ő gondoskodik az esőről, biztosítja az emberek és jószágok termékenységét. Személyéhez – az éltető eső mellett – a pusztító vihart is kapcsolták. Értelmezését idővel kiterjesztve az életet képviselő, a halál (Mot) felett diadalmaskodó isteni személyként jelenik meg. Női aspektusát Baálat, illetve Baál leánya, testvére és hitvese, Anat istennők testesítik meg. Baál – akárcsak apja, Él – állata a bika, attribútumai a bikaszarvas sisak és a kezében tartott villám. A hellenizmus idején Zeusz és Jupiter istenekkel azonosították.
Nergal az atipikus mezopotámiai istenségek egyike, a késősumer kortól a halottak birodalmának uralkodója, a dögvész hozója. Feleségével, Ereskigallal, a holtak úrnőjével együtt kormányozza az alvilágot.
Marduk (akkád név talán a sumer Amar-Utu(g) Utu-borjú kifejezésből) az ókori Babilon főistene volt. A káld II. Marduk-apla-iddina felirata Aszari néven is említi. Fő temploma a babiloni Észagila, az akítu (újévi)-ünnepségek helyszíne és a hozzáépített zikkurat, az Étemenanki volt, amelyhez Bábel tornya legendája kapcsolódik. Ő a Biblia Merodachja és a modern zsidó Mordeháj név is az ő nevének változata
Köszönhetően a keresztény és zsidó vallásnak, a régi vallások számukra hamisak és "gonoszak" voltak. Így átformálták a róluk alkotott képet és az Istenek idővel démonok ként jelentek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!