Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tudunk az angyalokról?

Ozmium42 kérdése:

Mit tudunk az angyalokról?

Figyelt kérdés

A Wikipédia nem hiteles forrás számomra ez ügyben. A kérdés feltevésére az sarkallt, hogy van egy reikis ismerősöm, akivel a reiki katolikus/keresztényellenessége miatt nem vagyunk egy síkon vallási tekintetben (nincs harag, kellemesen el tudunk néha beszélgetni ilyen témákról), de az angyalokkal kapcsolatban a katolikus egyház katekizmusában meglepően AZONOS dolgokat olvastam, mint amit a reikis ismerősöm elgondol. Az eltérés inkább csak teológiai (bűnhöz való viszonyuk, pl.)

Azt szeretném, ha összeszednénk az angyalokról minden elérhető információt minden elérhető forrásból, és vallásból. Akár linkekkel, Biblia, Korán, Tóra stb. idézetekkel (azért egész Bibliát ne linkeljetek be)

Köszönöm!

2011. máj. 2. 23:51
1 2
 1/13 anonim válasza:
Engem pár éve nagyon érdekelt az angelológia, de egyetlen 2006-os újságcikket leszámítva fogalmam sincs, hova lettek a forrásaim. Az adatok nagy részére vissza tudnék emlékezni, de nem éjjel 00:47-kor, viszont egy megfelelőbb alkalommal szívesen leírnék mindent akár e-mailben is. (Azt le kell szögeznem, hogy engem kulturális szempontból érdekelt a téma, az ezoterikus oldala inkább taszít a mai napig, úgyhogy erről értelemszerűen nem is tudok semmit.)
2011. máj. 3. 00:51
 2/13 anonim válasza:
Én azt tom róluk h van két szárnyuk és repülnek mint a madárIlletve őőőőőőőm ha AXE -t haszbnálsz akkor lejönnek hozzád, és a mennyből jönnek és mint ezt mindánnyan tugyuk aki gonosz az a pók ólba jut, aki okos, v. kedves az pedig a mennybe .. tehát erbből arra lehet következtetni, hogy az anygayl bocsi az anygalok jó emberek, de azt még megjegyezném, hogy ha az AXE-t benyomod, akkor csak lány anygalok jönnek le ghozzád! Szia Seres Viktor vóltam, ha érdekel még valami, akkor Facebookon megtalálsz ugy mint: Seres Viktor
2011. máj. 3. 00:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Néha Roger Moore jàtsza.
2011. máj. 3. 06:28
 4/13 anonim ***** válasza:

Katolikusként javaslok egy könyvet, egyházi könyvesboltokban keresd: Angyal imakönyv. 2010-ben adták ki, Jánossy Gábor szerkesztette. Ez az: [link]

Egyáltalán nem kerül sokba, ha érdekel, ennyit biztos rászánsz. A katolikus Egyház által elfogadott tanítások, imák vannak benne, bibliai idézetekkel alátámasztva. Nagyon jó kis összefoglaló munka, bár van benne néhány sajtóhiba, de mesélték a háttértörténetét, hogy nagyon hirtelen kellett egy rendezvény miatt újra kiadni, és nem volt idő rendesen lektorálni. :) Úgyhogy ez nem megy a hitelessége ellen.

2011. máj. 3. 09:24
 5/13 anonim ***** válasza:

A szentíráskötetem végén található "kalauz a szentírásokhoz" c. kislexikon szerint:

"Kétféle lény van a mennyben, akit angyalnak nevezünk: azok, akik lelkek, valamint azok, akiknek húsból és csontból való testük van.

1. Azok az angyalok akik lelkek (...) valamikor volt halandó testük, és most a feltámadásra várnak.

2. Azok az angyalok, akiknek van (...) testük, vagy már feltámadtak a halálból, vagy átváltoztak."

2011. máj. 3. 11:19
 6/13 anonim válasza:
Reformátusként azt tudom neked mondani, hogy mindenkinek van saját őrző angyala és Isten mindenkihez annyi angyalt küld éppen ahányra szüksége van. De olvasd a Bibliát hátha megtetszik. :)
2011. máj. 3. 15:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Utolsó! Ez milyen vallás, mert kicsit nekem furi, amit mond?
2011. máj. 3. 15:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Bocs, utolsó előtti:)
2011. máj. 3. 15:14
 9/13 A kérdező kommentje:

Helpess:

A katolikus katekizmus, és a reikisek is pontosan ezt vallják. Ezek szerint a reformátusok is. Köszönöm válaszod!

2011. máj. 3. 15:42
 10/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, az ilyen "pontosan ezt mondja" kijelentéseiddel nagyon vigyázz. Nehogy összemosd a reikit a kereszténységgel, mert nagyon nem egy a kettő, ha van is néhány kijelentés, ami átfedésben van egymással. A reformátusok nem állítanak többet, mint amennyit ref. barátunk feljebb leírt, mivel a Biblia nem sokkal többet mond, ezért nem "költenek hozzá". A katolikusok szintén a Bibliából indulnak ki, csak kicsit mélyebbre mernek leásni, ill. megfogalmazzák Biblián kívül (pl. katekizmus) a Bibliából levont dolgokat összesítve. A reikisek forrásai... hát, teljesen máshonnan vannak. És ha pár dolog egyezik is, a többi, amit kifejtenek, valószínűleg nincs kifejtve az Egyházban, nem azért, mert nem merik vagy elfelejtették, hanem mert olyan forrásokra alapszanak, amik nem éppen elfogadhatók keresztényként.

Amúgy reikin belül is sokféle iskola van, gondolom, az ismerősöd esszénus lehet, ha beszélt Neked angyalokról. Ha katolikus vagy és az is szeretnél maradni, vigyázz velük.

Üdv: egy katolikus, aki refi volt, és rengeteg esszénus ismerőse van....

2011. máj. 3. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!