A legendás "YHWH" tetragrammaton miért nincs benne az Újszövetségben? Nem tudtak róla az apostolok, ill. a görög szerzők?
Pedig meg van írva számtalan Ószövetségi helyen, hogy egyedül YHWH nevében bízhatunk, Ő általa van szabadulás, gyógyulás, megmentés stb.
✍️ Ézsaiás 52,6 Ezért hadd ismerje meg népem az én nevemet.
Hogyan fordulhatott át Isten megmentő Neve, Jézusra!?
✍️ ApCsel. 4,12 Nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
Csak nem felsimerték az apostolok, ill. a görög szerzők, hogy YHWH = JÉZUSSAL!?
Mondjuk én is felszínesen olvastam, most tűnt csak fel, hogy a Hexapla mellett a Septugaintát is az Újszövetségbe sorolják, máskülönben hogyan fordulhat elő az, hogy ezekkel érvelnek amellett, hogy a jehova szó szerepelt bármikor az Újszövetségben?
Tanúknak: "A Septuaginta a legrégebbi ismert görög fordítása az Ószövetségnek. "
"Néhány reakció a "haggy" nevű Jehova Tanúja téveszmeire.
(csak nem ő Living Witness?)"
Az is lehet, de az tuti, hogy a kérdező, csak másik reggel! Nézd meg az írásképét!
Ráadásul teleszemeteli az oldalt az álkérdéseivel!
"a legnagyobb baj az, hogy csak a szervezet kiadványait olvassák"
mert az őrtorony ezt mondja nekik. nem nézhetnek utána semmi infónak más helyeken, csak az általuk elfogadottakon: a saját weboldalukon, a saját kiadású bibliájukban, a saját kiadványaikban. hihetetlenül kontrollálják az információt, azt etetnek meg a hívekkel, amit akarnak, mert ők szó nélkül elfogadnak mindent, amit az őrtorony mond. és simán kitagadják azt, aki más forrásokat is olvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!