Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti is megkaptátok ezt kijelent...

Ti is megkaptátok ezt kijelentésként?

Figyelt kérdés
Ez inkább azokhoz szól, akik értik is, hogy miről van szó (hit gyülekezetisek vagy hasonló). A napokban a Biblia olvasása közben kaptam egy olyan kijelentést Istentől, hogy egy nagy ébredés következik még ebben az időszakban, nagyon közeli időpontban, és Istennek emberekre van szüksége, akik - mint Isten odaadó munkásai - elvégzik ezt a hatalmas és csodálatos feladatot. Szóval hajrá hittestvérek, csak hittel, bátra előre és munkálkodjunk az Úrban! :) Kapott valaki még ilyen hasonló kijelentést az Úrtól? Vagy bármilyen más kijelentést? Isten áldja mindőtöket előre is! :)) <3
2020. ápr. 27. 21:51
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Annak örülnék, ha Istennek hinnének! Én nem mondtam, hogy bennem higgy! Különbség a "hiszek benne" és a "hiszek neki" között. Bennem nem kell higgyen senki! Istenben kell hinni! Megint csak hazugságokat magyaráztok bele mindenbe, amit mondunk. Sehol sem írtam azt, hogy aki nekem nem hisz, az ateista. ÉS még csak nem is utaltam semmi ilyen sületlenségre. Tényleg szánalmasan viselkedtek.
2020. ápr. 28. 15:02
 22/59 anonim ***** válasza:
4%
A szánalmas egyedül te vagy. S mivel Isten nem tett ilyen kijelentést, ezért igenis benned kellene hinnie itt mindenkinek.
2020. ápr. 28. 15:10
 23/59 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező!

"Ne haragudjatok, de nagyon szánalmas, ahogy minden apró részletbe bele akartok kötni!"

Majd ha a négy fal közt gyakoroljátok a hiteteket, és senkit nem akartok elhitetni, akkor senki nem fog kötekedni.

"Most komolyan nincs jobb időtöltés a számotokra?"

Éppenséggel van, de a butaság ellen is fel kell venni a harcot.

"Nagyon-nagyon sajnállak titeket, hogy nem akartok hinni, a szívem szakad meg minden ilyen emberért, de nem tehetek a helyetekben semmit!"

Hidd el, én is sajnállak téged. Egy megvezetett ember vagy.

"

A döntés a ti kezetekben van! Én csak annyit tehetek, hogy elmondom neked, hogy Isten létezik, szeret téged minden feltétel nélkül, és azt szeretné, ha nem vesznél el a világgal együtt, hanem örök életet adhatna neked"

Ezt a nyálas vallási maszlagot még 19-20 évesen bevettem, most már nem.

Isten valószínűleg nem létezik, a hit egy téveszme.

2020. ápr. 28. 16:40
 24/59 A kérdező kommentje:

"Majd ha a négy fal közt gyakoroljátok a hiteteket, és senkit nem akartok elhitetni, akkor senki nem fog kötekedni."

Senki sem fogott fegyvert a fejedhez, hogy légy keresztény. Abban hiszel, amiben akarsz. Senki sem tehet többet annál, minthogy elmondja neked az igazságot. Nem hihetünk helyettetek. Bár tehetnénk!

"a butaság ellen is fel kell venni a harcot."

Ha tudnád, mennyire nem butaság! A saját oldalatokról nem látjátok, hogy csak Istennel lehet teljes az életetek. A világ elvakít és eltakarja előletek a lényeget. Csak a világgal foglalkoztok és semmi mással. Azt mondjátok: "Én a magam ura vagyok. Nincs szükségem Istenre. Én egyedül is képes vagyok elérni azt, amit el akarok érni. Majd ÉN tudom. Majd ÉN megoldom. ÉN meg tudom oldani." Aztán kérdezzük, hogy miért van ez a sok rossz a világban, ha van Isten. Hát pontosan azért, mert az ember nem foglalkozik Istennel. Azt hiszi, meg tud oldani bármit, és nincs szüksége Istenre. Aztán csodálkozik, ha akadályokba botlik, ha nem úgy sikerül, ha kudarcba fullad a terve, ha nem úgy sikerül az élete.

"Hidd el, én is sajnállak téged. Egy megvezetett ember vagy."

Sajnos azt hiszed, hogy te jól látod, és hogy a hívő csak egy buta ember, aki elhisz mindenféle baromságot, és azt fanatikusan követi. Tudod miért gondolod így? Azért, mert a világ nem foglalkozik a lélekkel. Ebben a világban a pénz számít csupán, és az anyagi, ami látható. Annyira leszűkült az emberek szemlélete az anyagi világra, hogy aki bármilyen szellemi dologról beszél, azt azonnal hülyének titulálják. Aki bármilyen nem látható dologról beszél, azt azonnal kinevetik, bolondnak nézik, mert a mai világban sajnos nevetségesnek vélik, ha valaki olyanról beszél, ami nem anyagi. Pedig az ember sokkal több, mint test. Sokkal több, mint az állat. Sokkal több, mint egy egyszerű élőlény. Nekünk van lelkünk, szellemünk. De aki ilyesmivel foglalkozik, az bolond és nem kell komolyan venni. Hát ennyire szűk gondolkodású a világunk.

"Ezt a nyálas vallási maszlagot még 19-20 évesen bevettem, most már nem."

Ez nem vallási maszlag. Isten nem valláson keresztült adja a kegyelmet, hanem hit által.

"Isten valószínűleg nem létezik, a hit egy téveszme."

Ennek az állításnak semmilyen alapja sincs.

2020. ápr. 28. 17:39
 25/59 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon-nagyon sajnállak titeket, hogy nem akartok hinni, a szívem szakad meg minden ilyen emberért, de nem tehetek a helyetekben semmit!"

Nem, igazából ez a részedről a kéjes öröm, hogy azt hiszed neked van igazad. Én a Mikulásban hiszek, majd ha megcáfoltad akkor beszélhetünk.

2020. ápr. 28. 17:49
 26/59 A kérdező kommentje:

"Nem, igazából ez a részedről a kéjes öröm, hogy azt hiszed neked van igazad. Én a Mikulásban hiszek, majd ha megcáfoltad akkor beszélhetünk."

Nem kéjes öröm. Nekem nem az célom, hogy igazam legyen. Ti provokáltok minket mindenféle alap nélkül. Nagyon sajnálom, hogy nem közeledtek Isten felé,és hogy nélküle éltek, mert nem tudjátok, mennyire áldozatai vagytok ennek az elvakult világnak. Abban is gonoszságot akartok látni, aki egyáltalán nem úgy fordul felétek. Nagyon sajnálom, hogy így gondolkoztok.

2020. ápr. 28. 18:05
 27/59 anonim ***** válasza:
49%
Már mindjárt elhiszed magadról, hogy te vagy jézus!
2020. ápr. 28. 19:01
 28/59 A kérdező kommentje:
Innen is látszik, hogy mennyiere provokatívak vagytok! Szánalmas!
2020. ápr. 28. 19:09
 29/59 anonim ***** válasza:

@27!

És én nem?

Engem is dicsérjetek légyszi. 😎

2020. ápr. 28. 19:14
 30/59 anonim ***** válasza:
71%

"Innen is látszik, hogy mennyiere provokatívak vagytok! Szánalmas!"

Végre kibukik mennyire szívből sajnálsz minket :)

2020. ápr. 28. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!