Ti is megkaptátok ezt kijelentésként?
"Ez inkább azokhoz szól, akik értik is, hogy miről van szó (hit gyülekezetisek vagy hasonló)."
Hidd el nekem, a hitgyülisek és hasonlók az utolsók akik értik miről van szó.
"Istennek emberekre van szüksége, akik - mint Isten odaadó munkásai - elvégzik ezt a hatalmas és csodálatos feladatot."
Az én istenem maga végzi el a dolgait, nem másokat ugráltat.
Nem Istentől kaptál kijelentést, hanem te magyarázol bele dolgokat a szövegbe. Ha egy muszlim a Koránt olvassa, vagy egy krisnás a bhagavad gítákt, feltételezem hasonló "kijelentéseket" kap.
Semmiféle ébredés nem lesz, tehát minket, ateistákat hagyjatok békén.
Egy profi ateista ismeri a Bibliát, szóval semmi újat nem tudnál mondani neki. Főleg annak, aki otthon van a karizmatikus teológiában.
"Semmiféle ébredés nem lesz, tehát minket, ateistákat hagyjatok békén."
Még szerencse, h most sem a vallási rovatban vagyunk, ugye?:) Békén hagynánk, ha ti nem jönnétek állandóan utánunk, mert tudjátok, h a Biblia Istene létezik, és izgultok. Szóval, hogyan kell azokat békén hagyni, akik a seggünkbe bújnak?
"Egy profi ateista ismeri a Bibliát, szóval semmi újat nem tudnál mondani neki. Főleg annak, aki otthon van a karizmatikus teológiában."
Ha otthon lennél a Bibliában, akkor hinnél Istenben. Egy profi ateista miért is ismeri a Bibliát, ha az mesekönyv? Minden mesekönyvet ismer a profi ateista? Mi az, hogy profi ateista?
#5-6
Nem igaz, hogy békén hagytok minket, mert a kereszténységnek küldetéstudata van, hogy Istenhez kell térítenie a világot. Ezért dobáltok be szórólapokat a postaládaba, prédikáltok nyilvános helyen, leszólítgatjátok az embereket az utcán. Azt tanítjátok, hogy a ti erkölcsi mértcétek szerint kellene élni mindenkinek, és ezt hangúlyozzátok is, ahol csak tudjátok. Az állami vezetők súlyos pénzzel támogatják a vallásokat - apropó állam. Amerikában ha Donald Trump a választások idején ateistának vallotta volna magát biztos, hogy nem nyert volna.
Erre az oldalra térve pedig te is tudod, hogy a hívők is átjönnek a valláskritika rovatba, szóval felesleges ezért beszólni.
Írod:
"Szóval, hogyan kell azokat békén hagyni, akik a seggünkbe bújnak?"
A négy evangélium közül Jézus melyikben használt ilyen szavakat? Pedig rá még kémeket is küldtek. Megáll az eszem, hogy a válaszodat még fel is pontozták, noha a Biblia alapján te ilyen hangnemet nem engedhetnél meg magadnak. A kereszténység ezért egy utálatos vallás, mert erkölcsileg magasabb szinten tartja magát, noha ugyanolyan szinten van, mint az utca embere. Ezt a stílust talán még az ezoterikus tanítók sem engedik meg maguknak, noha hitetek szerint azok az ördöggel cimborálnak.
Írod:
"Ha otthon lennél a Bibliában, akkor hinnél Istenben. Egy profi ateista miért is ismeri a Bibliát, ha az mesekönyv?"
Válaszomat több pontban fogalmazom meg:
1. Otthon vagyok a Bibliában, mikor magam is többször vegigolvastam: SZIT, Károli (rev. 1908), RÚF 2014, illetve a Pannonhalmi apátság által kiadott Újszövetség kiadás. Ebből kitalálhatod, hogy magam is kersztény voltam nem is olyan régen. Nagyon jól ismerem a Bibliát, és ezen az alpon mondom, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Istentől van. Bart. D. Ehrman újszövetségi bibliatudós, aki az Észak-Karolinai Egyetemen tanít, még nálam is jobban ismeri a Bibliát. Valaha ő is keresztény volt, de már ő sem az. Tehát igenis kitérhetnek olyan emberek, akik otthon vannak benne.
Ezzel megcáfoltam azt a keresztény hiedelmet, hogy, az ateisták azért nem hisznek, mert nem ismerik a Bibliát.
2. Egy profi ateista pontosan azért ismeri a Bibliát, hogy amikor jönnek az ilyen nagyképű keresztények, mint amilyen te vagy, akkor a saját szent könyvükből cáfoljuk meg őket.
Nem kell az ateista filozófiához nyúlnom, mert a Biblia is elég ahhoz, hogy rámutassak: az istenhit nem áll olyan szilárd lábakon, mint amilyennek beállítjátok.
"Mi az, hogy profi ateista?"
Én úgy definiálom, hogy olyan ember, aki nem csak az ateista filozófiában van magas szinten, hanem nagy vallástudományi ismeretei is vannak. Amit tagad, azt kiválóan ismeri. Sokszor jobban, mint egy hívő.
"Ezért dobáltok be szórólapokat a postaládaba"
Én? Üldözési mániád lehet
"Erre az oldalra térve pedig te is tudod, hogy a hívők is átjönnek a valláskritika rovatba, szóval felesleges ezért beszólni."
HA nem érdekel a vallás, minek mentek valláskritika rovatba? Amúgy, ha egy picit körülnéznél, láthatnád, h a valláskritika rovatban is tesztek fel nekünk kérdéseket, mert izgultok
"A négy evangélium közül Jézus melyikben használt ilyen szavakat? Pedig rá még kémeket is küldtek. Megáll az eszem, hogy a válaszodat még fel is pontozták, noha a Biblia alapján te ilyen hangnemet nem engedhetnél meg magadnak."
Most mit vársz, hogy elsírjam magam?
" A kereszténység ezért egy utálatos vallás, mert erkölcsileg magasabb szinten tartja magát, noha ugyanolyan szinten van, mint az utca embere. "
Felőlem olyan hazugságokkal nyugtatod magad, amilyennel cak akarod. Biztos könnyebb így elkárhozni, ugye? Mert ítéletkor ez gyenguska kifogás lesz.
"Otthon vagyok a Bibliában, mikor magam is többször vegigolvastam"
Olvasás nem egyenlő a megértéssel...
"Ebből kitalálhatod, hogy magam is kersztény voltam nem is olyan régen. Nagyon jól ismerem a Bibliát, és ezen az alpon mondom, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Istentől van."
Tehát nem ismered, illetve szerintem nem mondasz igazat,. Te kifogásokat kerestél, h ne kelljen hinni. Ha ismernéd a Biblia mondanivalójának lényegét, akkor semmi kifogásod nem lenne
"Ezzel megcáfoltam azt a keresztény hiedelmet, hogy, az ateisták azért nem hisznek, mert nem ismerik a Bibliát."
Ezzel max. magadnak mondtál ellent.
"Egy profi ateista pontosan azért ismeri a Bibliát, hogy amikor jönnek az ilyen nagyképű keresztények, mint amilyen te vagy, akkor a saját szent könyvükből cáfoljuk meg őket."
Bántottalak? Juj, ezek a gaz keresztények. Remélem nem árulsz be senkinek
"Nem kell az ateista filozófiához nyúlnom, mert a Biblia is elég ahhoz, hogy rámutassak: az istenhit nem áll olyan szilárd lábakon, mint amilyennek beállítjátok."
Magadat kondícionálod ezekkel az alaptalan, indoklás nélküli kijelentésekkel? Jó, akkor mantrázzuk együtt, lótuszülésben, előre-hátra ringatva magunkat:
Gaz keresztények!
Gaz keresztények!
Evolúció!
Evolúció!
Na, most már igazak ezek, mert elégszer mantráztuk.
"Én úgy definiálom, hogy olyan ember, aki nem csak az ateista filozófiában van magas szinten, hanem nagy vallástudományi ismeretei is vannak. Amit tagad, azt kiválóan ismeri. Sokszor jobban, mint egy hívő."
Hát remek. Ugye te vagy Napóleon?
"Otthon vagyok a Bibliában, mikor magam is többször vegigolvastam"
Ha olyan profi vagy, akkor válaszolj a kárdésemre, de ne egy nap múlva.
Pál azt írja, hogy a cselekedetek nem üdvözítenek. Jakab meg azt írja, hogy a cselekedetek üdvözítenek. Ez ellenmondás, vagy fel lehet oldani valahogy?
Másik kérdésem a Biblia professzorához. Van-e különbség a hit között illetve, hogy hiszünk Isten létében? Ha igen, mi? Ha nincs, miért?
(Bibliáról, kereszténységről beszélünk).
Harmadik kérdés:
Pál mondta, hogy a törvény vége Krisztus. Jézus meg mondta, hogy a törvényből egy pont sem múlik el. Ellenmondás, vagy fel lehet oldani valahogy? Válaszod indokold!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!