Ferenc pápa megadta a helyes evangelizáció kulcsát?
Az előbb olvastam a pápa egyik elmesélt történetét:
"Elmondta, hogy egyszer Lengyelországban egy diák megkérdezte tőle: „Az egyetemen sok ateista társam van. Mit mondjak nekik, hogy meggyőzzem őket?” Semmit – hangzott a válasz. – Az a legutolsó dolog, hogy mondj nekik valamit. Kezdj el úgy élni, hogy a tanúságtételed láttán megkérdezzék: „Te miért élsz így?”"
Forrás: [link]
Megmondom őszintén, hogy én nem vagyok vallásos, viszont ez a fajta evangelizáció szimpatikusabb. Bár ezt a módszert választaná sok keresztény ahelyett, hogy csengetgéreznek, és akarják téríteni az emereket. Így kevesebb lenne az ateista-vallásos konfliktus.
Ferenc pápa amolyan cool kereszténységet képvisel aminek lényege a hizelgés, de ez nagyon messze van attól amit Jézus képviselt:
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
Szia
Amikor Krisztus a földön, azt is elmondta azoknak akiket kiküldött a jó hírrel, lesznek, akik nem szívesen fogadják őket.
Ezt mondta nekik:"Amely városba vagy faluba csak bementek, járjatok utána, ki méltó ott az üzenetre, és maradjatok nála, míg tovább nem mentek. Amikor beléptek a házba, üdvözöljétek a háznépet. Ha szívesen fogadnak titeket, szálljon rájuk a béke, de ha nem fogadnak szívesen, térjen vissza rátok a béke. Ha valahol nem fogadnak be titeket, és nem figyelnek a szavatokra, rázzátok le a port a lábatokról, amikor kimentek abból a házból vagy városból." Máté 10:11-14
Valóban ír arról is a Biblia, hogy a magaviseletünkkel, a viselkedésünkkel megnyerhetünk embereket a jó hírnek. Bár ez a feleségeknek szól, de az alapelvét a mindennapi emberi kapcsolatainkban is jól használhatjuk:"Ugyanígy, ti feleségek is, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, őket a feleségük viselkedése szó nélkül is megnyerje,.." 1Péter 3:1 Bár ez nem biztos, hogy a férjeket meggyőzi, de ez az emberekkel is így lehet.
Kzitus, én Jehova tanúit azért nem fogadom szívesen, mert egy amerikai szekta.
Más amerikai szektákat - adventisták, mormonok, pünkösdisták, - meg ki tudja, kik vannak még sem fogadok szívesen.
Egyszer voltam egy amerikai szekta tagja, semmi jó hírt nem mondanak. Viszont fárasztanak egy rakás hülyeséggel.
Szóval inkább elküldelek titeket, menjetek oda, ahol vevők rátok.
Mi a családban nem is vagyunk nagy vallásosak, én szinte már ateista vagyok.
Nézd úgy döntesz ahogyan jónak látod, hiszen én tanúként szintén ezt tettem.
Tartsuk tiszteletben egymás döntését kritika nélkül, mert ez a helyes, sőt ez a krisztusi gondolkodás.
"amerikai szekta."
Milyen érdekes. Annak idején az első keresztényekről pedig azt mondták, hogy Héber, vagy Zsidó szekta.
Vajon ki dönti el, vagy mi alapján kell, vagy lehet felismerni valakit akit Isten választ? A nemzetiségéről?
Ha más nemzetből választott volna, akkor mi a biztositék, hogy azt jobban elfogadták volna? Mennyire másként gondolkodik Isten erről.
Én úgy gondolom, hogy Isten dönti el, hogy kit választ ki egy adott feladatra, és ezt nem a nemzetiség szerint teszi, hanem a készség szerint. Ábrahám nem volt Izraelita. Ahogy Ráháb sem.
De Isten látta, hogy Ők hajlandóak megtenni, amit kér Tőlük. Bizony ez számit.
Jézus fektette le az evangélizálás módját. Azt ember nem irhatja felül.
Az tény, hogy akkor van hitele a feladatnak ha azzal összhangban is igyekszik élni.
Ez pedig nem zárja ki, hogy akkor ne végezze a világméretű munkát, ami az egyik jele Isten választottainak, a sok jelző közül.
Nahát Living Witness, hát megint összefutottunk egy kis vitára?
"Milyen érdekes. Annak idején az első keresztényekről pedig azt mondták, hogy Héber, vagy Zsidó szekta."
Valóban azt mondták, csak míg a kereszténységet Jézus és az apostolok indították el a Biblia legendás történetei szerint, addig titeket Russel. Más topokban már vitáztunk arról, hogy ő miért nem volt hiteles, olvasd vissza.
"Vajon ki dönti el, vagy mi alapján kell, vagy lehet felismerni valakit akit Isten választ? A nemzetiségéről?"
Nem tudom, hogy feltűnt-e neked, de lényegében az összes szektát az USA szabadította a világra. A fundamentalizmus őshazája Amerika, onnan indultatok el nem csak ti, de lényegében az összes olyan, az "egyedül igazságot hirdető" vallás.
Tehát egy amerikai felekezet biztosan hamis, már csak azért is, mert a legenda szerint Jézus egyetlen Egyházat alapított, ami 2000 éve működik, annak a hazája meg nem hamburgert zabáló Amerika.
"Ha más nemzetből választott volna, akkor mi a biztositék, hogy azt jobban elfogadták volna? Mennyire másként gondolkodik Isten erről."
Lásd az előző megjegyzést.
"Én úgy gondolom, hogy Isten dönti el, hogy kit választ ki egy adott feladatra, és ezt nem a nemzetiség szerint teszi, hanem a készség szerint. Ábrahám nem volt Izraelita. Ahogy Ráháb sem."
Biztos lehetsz benne, hogy a szektádnak nincs semmiféle isteni eredete. Nagyon sokat vitáztunk már, és soha nem tudtál EGYETLEN bizonyítékot sem felmutatni. Teológiai, egyháztörténeti érveid a béka seg ge alatt vannak, az összes cáfolható. Sőt, tudatlan is vagy, ismereteid sincsenek, a Bibliát sem ismered.
"De Isten látta, hogy Ők hajlandóak megtenni, amit kér Tőlük. Bizony ez számit."
Ez csak a te képzelgésed, amit a hozzád hasonló, megkeseredett emberek vallanak. Ne hidd, hogy ez egyedi, más vallásokban is ezzel vigasztalják magukat, hogy őket az Isten valasztotta ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!