Isten Ádámmal milyen nyelven beszélt, ma is megvan még és melyik az?
Szerintem ebből nem kell ekkora ügyet csinálni!
aki hisz benne az mond egy nyelvet( pl: óhéber, arab, spanyol, stb...), aki nem hisz benne az megmondja, hogy nem beszéltek sehogy.
A gond ott kezdődik, hogy 99%os valószínűséggel nem léteztek -> nem beszéltek sehogy. Ebből mi következik? -> az összes válasz hibás, aki azt mondta hogy valahogy beszéltek.
Kiknek a válaszai lettek kitörölve? akik 99% valószínűséggel jó választ adtak! cáfoljatok meg, ha nem így van.
U I. ajánlom a figyelmetekbe 'A Fajok Eredete' című könyvet. esetleg a 7-es biológiakönyvet...
No hát az kissé fanatikus és következetlen, aki azt gondolja, hogy óhéberül beszélt volna. Mikor még valóban egységes volt az emberiség... állítólag.. a nyelvek és nemzetek "isten általi" kialakítása előtt...
Azért mert Jézus ott élt,ahol, az emberiség őshazája még nem a jelenlegi izrael meg palesztina területe.
Hanem a Tigris és Eufrátesz folyó vidéke, ahol a legrégebbi városok is találhatók. Az írott nyelv bőségesen legrégebbi emlékei is innen származnak, az ie. 3200-ból származó sumér ékírásos agyagtáblák.
Legvalószínűbb, hogy az archaikus sumér nyelv a legrégebbi, tehát szerintem ezen beszélt Ádámmal.
Szerintetek melyik ma beszélt nyelv állhat a legközelebb ehhez? Tudtok olyan népet, aki a mai napig megőrizte ezt az írásmódot, a rovásírást?
/Tudtad-e, hogy “a Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépek segítségével, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból, a következő eredményre jutottak: a mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-óciáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az őstörök, türkmén 26 %, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz!” stb.../
Az Isten teremté a Napot,a Holda t és a csillagokat a 3.napon....
az előtte lévő napokat hogyan számolták?????(-ta?)
Sztem héberül.
És aki nem hisz Istenben, az minek válaszol?Nem a vallásosságodra utalt a kérdés? :S Bocs az offért....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!