Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény hívők! Miért...

Keresztény hívők! Miért hisztek Istenben? Én azért hiszek Istenben (Minden6ó) mert sztem a gyönyörű világ nem magától jöhetett létre! Természet, gravitáció, csillagok, állatok stb.

Figyelt kérdés
És ha szimuláció részei vagyunk (egész univerzum program) ilyenkor mit gondoltok?

2020. ápr. 15. 22:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
41%

"És ha szimuláció részei vagyunk (egész univerzum program) ilyenkor mit gondoltok?"

Hát valami ilyesmi. Tökéletes kvantumszimuláció. Az anyag mint olyan gyakorlatilag nem létezik, Isten a kvantumokkal és az elektronokkal szimulál, és az érzékszerveink pedig úgy vannak létrehozva, hogy ezeket anyagnak, térnek és időnek fogja fel. Mindenesetre tökéletes szimuláció. Ez maga a feltételes valóság.

Olvasd el az Avolúciós csalás c. könyv utolsó fejezeteit, a 17. fejezettől.

(Ír az anyagról, az időtlenségről, stb.). Én magam nem innen vettem át, amit írtam, szóval nem ennek a könyvnek vagyok a gondolkodásmentes szócsöve, mint amilyenek a materialisták általában. Diplomám lehetővé tette a könyv igazolását. Az elejétől is elolvashatod, láthatod, hogy az evolúció mekkora nagy baromság.

[link]

2020. ápr. 16. 08:18
 12/27 anonim ***** válasza:
28%

"Miért hisztek Istenben? Én azért hiszek Istenben (Minden6ó) mert sztem a gyönyörű világ nem magától jöhetett létre! Természet, gravitáció, csillagok, állatok stb."

Én a természettudományos és pszichológiai tanulmányaim, diplomám miatt hiszek Istenben. Elhatároztam, hogy megvizsgálom, hogy a Biblia igaz-e avagy sem, függetlenül a vágyaimtól Az abszolút igazságot kerestem. Kutatásaim során bebizonyosodott, hogy a teremtéstörténet nem szimbolikus, Isten a világot kb. 6-7000 éve teremtette, kb. 6x24 óra alatt, úgy, hogy a mai rendszertani családok egy-egy, vagy több képviselőit teremtette meg, óriási genetikai és epigenetikai potenciállal. Kiderült, hogy a kb. 4400 éve történt, globális özönvíz is igaz.

A nagy bumm, törzsfejlődés, a materialista geológia, stb, könnyedén, alaposan és több oldalról tökéletesen cáfolható.

teremtestudomany.hu/

teremtesvagyevolucio.hu

answersingenesis.com

visszaavalosaghoz.hu/

És van rengeteg kreacionista könyv.

itt van pár:

Kérdések a kezdethez [link]

Kezdetben volt az információ

ftp://info2.sermon-online.com/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kezdetben_Volt_Az_Informacio_2004.pdf

2020. ápr. 16. 08:31
 13/27 anonim ***** válasza:

"a gyönyörű világ nem magától jöhetett létre!"

Egyrészt: mitől gyönyörű?

Van néhány szép része is, az igaz.

Másrészt akkor az isten hogy jött létre?

Csak nem magától?

És akkor a világ gyönyörűbb, vagy az isten?

2020. ápr. 16. 08:42
 14/27 anonim ***** válasza:
76%

"Én azért hiszek Istenben (Minden6ó) mert sztem a gyönyörű világ nem magától jöhetett létre!"

Értem, hogy szerinted a gyönyörű világ nem jöhetett létre magától de ebből miért következik, hogy a keresztény istenben hiszel? Hihetnél még 100 másikban amelyik mind megmagyarázza a világ keletkezését vagy gondolhatnád azt is, hogy ugyan nem magától jött létre de nincs látható jele semmiféle teremtőnek?

2020. ápr. 16. 09:18
 15/27 pelgrim ***** válasza:
20%

Én azért hiszek Istenben, mert én vagyok, a hitem tehát azonos – egy és ugyanaz – az öntudatommal. Én vagyok kell tehát, hogy Isten legyen, hiszen én a leg-előbbrehaladt fejleményeinek, az embereknek egyike vagyok itt a Földön.

Még akkor is, ha csak szimuláció részei vagyunk is. Hiszem, hogy létezik olyasmi amit talán Eredeti Ihletnek nevezhetnénk, amiből minden kifejlődött. Ugyanis az ihletre jellemző a közlésre, a kifejezésre, akinyilatkozásra, a fejlődésre, stb. irányuló hajlam. És ki tudja lehet hogy a világ körülöttünk, beleértve saját magunkat is, nem több mint szimuláció, de nekünk, akik részei vagyunk oly szilárdnak tűnik, hogy nem kételkedhetünk valóságos, tényleges létezésében.

2020. ápr. 16. 11:52
 16/27 anonim ***** válasza:
Hívőként azért hittem,mert úgy véltem,hogy tapasztaltam a jelenlétét. Történtek dolgok,amiket ma sem igazán tudok hova tenni,de ma már nem állítom,hogy ha én nem tudom,akkor biztosan nem is lehet mással magyarázni.
2020. ápr. 16. 12:27
 17/27 A kérdező kommentje:
ma 08:42 Isten mindig volt, van, és lesz. Mivel ő a teremtő, ezért nincs szükség arra, hogy létrejöjjön magától.
2020. ápr. 16. 12:50
 18/27 A kérdező kommentje:
honnan tudod? Isten az idő-téren anyagon kívül létezik. Nem is energia. Én ezt hgondolom
2020. ápr. 16. 13:04
 19/27 A kérdező kommentje:
mi van a spagettiszörnyel, és az unikornissal, vámpírral?
2020. ápr. 16. 13:09
 20/27 A kérdező kommentje:
És attól még Istent nem láttod, attól még létezik.
2020. ápr. 16. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!