Miért kell rabszolgaként élni és két górénak engedelmeskedni?
"két górénak engedelmeskedni"
Nem két góré. Isten a legfelsőbb hatalom, ezért arra kéri a népét, hogy amig megengedi az emberi uralmakat, addig minden olyan elvárást tartsanak be, ami nem ütközik Isten törvényeibe. Ezzel Istennek engedelmeskednek, mert egyetért némely emberi elvárásokkal.
"A szabad akarat pedig arról szól, hogy eldöntheted, hogy Istent választod vagy sem, Nem arról, hogy senkit nem választhatsz."
Többek között ezért sem tetszik a keresztény vallás, mert ilyen intoleráns, erőszakos istenképe van.
A szabadság nem más, mint felismert szükségszerűség. Aszabadság nem azt jelenti, hogy azt tehetsz, amot akarsz. Én akarok most ebben a minutumban Hawaii-ra kerülni, de mégsem történik meg.
A szabadság az, hogy fel tudod ismerni, mik a korlátok, amik szükségszerűek, és mik a lehetőségek. Szabad vagyok, mert felismerem, hogy a falon nem tudok átmenni, de eldönthetem, melyik ajtón megyek át.
Nyugodj meg, mostanra több góré is van, akiknek engedelmeskedned kell.
Most, hogy nem király van, hanem van kormány és önkormányzat, közigazgatás.
Ha valakinél dolgozol, akkor szót kell fogadni a főnöködnek. Ha vállalkozó vagy, akkor helyettesítsd be megrendelőkkel. Ha gazdálkodó, akkor a természettel.
Jézus nem volt forradalmár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!