Tényleg vannak olyan örökbefogadottak, akiket majdnem rabszolgaként tartanak egy családnál?
Azért kérdezem, mert ismertem egy családot falun, ahol volt két gyerek, és harmadik örökbefogadott. Az egész család úgy beszélt vele, mint a kutyával, egy szava nem lehetett. Ha beleszólt egy családi beszélgetésbe, egyből lehurrogta mindenki. ("Te fogd be a szád, ne szólj bele, a munkádat csináld inkább", stb., és akkor csak a finomabbakat írtam.) Be volt osztva az ideje, moslékot kevert, takarított, szinte egész nap. Ez volt kb. 20 évvel ezelőtt egy nyári szünet alatt.
Nem akarok általánosítani, ezért is kérdezem, hogy ez mennyire gyakori? Elsősorban konkrét tapasztalatok érdekelnének, hasonló falusi környezetben, de minden véleményt szívesen veszek.
Szia kedves kerdezö!
Hat mit ne mondjak szegyellje el magat a csalad aki ezt tette!Gondolom nem arulod el hogy hivtak azt a szegeny lelket,akivel igy kicsesztek!
Valoszinu egy lelkiseerült felnött lett belöle.
Tudod ez szülök kerdese es sajnos ö nagyon rosszul jart.
En is örökbe vagyok fogadva mondjuk az en nevelöapam es anyam ugy tekintettek mint a sajatjukat a mai napig is az apam mert az anyam sajnos meg halt 5eve.
puszi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!