Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én nem tudok mit kezdeni...

Csak én nem tudok mit kezdeni ezzel a fene nagy hazaszeretettel?

Figyelt kérdés
Mármint én sosem szerettem magyarnak lenni, megvagyok magyarként de különösebben nem örülök neki. Annyi ember van aki nagyon hazaszerető, és mivel vallásos suliba járok és általánosban is vallásosba jártam ott is nagyon sulykolták a hazaszeretetet. Én viszont várom hogy mikor mehetek el innen, és nem nem áldoznám föl sem az életem sem a boldogságom a "hazáért". Van még más is így ezzel? Az összes ismerősöm mondja hogy ő mennyire imád magyar lenni, és mennyire büszke rá. Többen is "hazaárulónak" neveztek amikor ezt elmondtam.

ma 16:26
 1/4 anonim válasza:
100%
Én nem szeretem a magyarságot
ma 16:40
 2/4 anonim válasza:
100%
*sem
ma 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A hazaszeretet nem lehet valakire ráeröszakolni. Nem vagy hazaáruló. Ezt csak a szük látókörüek mondják.

De hidd el, hogy ha elindulsz külföldre, elsö amivel találkozni fogsz, az az lesz, hogy az állampolgárságod alapján fognak megitélni. Vicces mert a külföldiek sokkal jobban fognak téged magyarnak tartani, mint te magad.

A kérdés inkább az, hogy mit érdemes megvédeni, mit biztosit neked ez az ország (szabadság, jogok érvényesitése, értékek, tanulás, stb). Ez egyéntöl eltérö lehet. Ha egyenlö az ország és te közötted az "adok-kapok", addig minden rendben van. De ha ez felborul, akkor van baj, ezek okozzák a polgárháborút, tüntetéseket, stb. Valaki úgy gondolja, nem éri meg ezekért harcolni és külföldre megy.

ma 16:49
 4/4 anonim ***** válasza:
27%
Te neked nem a hazaszeretettel van bajod, hanem egyszerűen rühelled a hazádat.
ma 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!