Külföldön is jelen van a nagy hazaszeretet mint Magyarországon?
A story onnan indul, hogy egyik gyárban elbocsájtottak magyarokat és helyükre külföldieket vettek fel. (illetve volt a buszos ügy is mostanság).
Ezt rokonom osztotta meg az interneten (nagy felháborodva) és felmerült bennem a nagy kérdőjel, hogy amikor a magyar megy ki külföldre dolgozni, akkor szintén elveszi ottani emberek munkáját. Valahogy azt érzem, hogy magyar el van varázsolva magától mintha ő csinálva volna azt a spanyol viaszt és mindent lehet neki. Ez a nagy hovatartozás külföldön is jelen van? (Amerika más kutya azt tudjuk...). Persze mindenki büszke a hazájára, de nem érzem azt a fajta mentalitást, hogy a világ körülötte forogna és minden tőle eredeztethető... Nyakam rá, szerintem mindenki tudna mondani minimum 5 valami magyar, vagy magyarhoz köthető találmányt. De mintha külföld az ilyet annyira nem hangoztatná...
Ez inkább egy bizonyos rétegre jellemző, ami a kis nemzetsovinizmusával kompenzálja valaminek a hiányát vagy a jellemhibáit az életében.
Mintegy;
Én igenis egy ÉRTÉKES, mi több, felsőbbrendű ember vagyok, mert ebből az országból származott kb. 80 éve a világ majdnem összes csúcskategóriás fizikusa. Ugyanaz a zseni genetika az enyém is!
Vagy
Nem azért nem boldogulok az életben, mert én magam egy önző / lusta / irigy / kicsinyes / agresszív / sértődékeny személyiség vagyok, hanem mert A Külföld el akar minket pusztítani.
Amerikaiak nagyon patriotak viszont nem szidjak a kulfoldieket azert mert idejonnek.
A legtobbb kulfoldi latin-amerikai akik olyan munkat vegeznek amit az amerikaiak nem akarnak megcsinalni, mint pl funyiras, epitoipar, takaritas, konyhai kisegito, stb.
Az indiaiak meg IT munkara jonnek de azok vizumot kapnak aminek szigoru feltetelei vannak. Csak akkor kap vizumot ha amerikait nem talalnak abba a pozicioba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!