Miért kell rabszolgaként élni és két górénak engedelmeskedni?
Csinálj egy vállalkozást és akkor a magad ura leszel...
Ja, nem! Mert akkor meg a megbízóid füttyére kell táncolnod.
"Miért kell rabszolgaként élni és két górénak engedelmeskedni?" Nem kell. Miért csinálod, kedves Kérdező?
"Miért kell állandóan engedelmeskedni?" Nem kell. Miért csinálod, kedves Kérdező?
"Tökre fárasztó." Tisztában vagy a benned rejlő érzelmi ellenállással az autoritásokkal szemben?
„Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol.” (Lukács 11,14–28)
A tanítás világos. Ebben nincs kompromisszum. Vagy Jézus Krisztushoz kapcsolódik az életünk, vagy minden más esetben Őellene élünk, még ha kívülállónak, semlegesnek is mondanánk magunkat.
Az ember nem független lény, nem ura az élete felett csak egy bizonyos mértékig.
Lukács azt írja "Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti."
Vagy a bűnt gyűlölöm, és az igazságot szeretem és ragaszkodom hozzá, vagy ragaszkodom bűnös életemhez, és megvetem az igazságot ami erre világosan rá mutat.
"Bizony, bizony mondom nektek, felelte Jézus, mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek. "
"sokan úgy döntöttek szabad akaratukból ugye,hogy egyiket se."
Ez egy rossz értelmezése a szabad akarat kritériumának.
Előttem valaki idézte Jézus szavait:
(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van,. . .
Ezzel Jézus határozottan jelezte, hogy ha nem akar Sátán mellett se, attól még Őt támogatja, nem Jézust, még ha halgatólagosan is.
A szabad akarat pedig arról szól, hogy eldöntheted, hogy Istent választod vagy sem, Nem arról, hogy senkit nem választhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!