Miért hiszi azt a sok bigot katolikus, hogy isten miatt van a koronavírus?
Annyira idegesítő, hogy sok netes portálalon olyanokat olvasok, hogy "azért van koronavírus, mert isten így bünteti meg az embereket" stb...
Miért találnak ki ilyen ostobaságokat?
"Annyira idegesítő, hogy sok netes portálalon olyanokat olvasok"
A facebookon és a társaikon csak az agyament, metális beteg kisebbség képviselteti magát. Nem csak a katolikusokra vonatkozik, hanem mindenkire, aki aktívan posztol. Gondolok itt a magamutogatókra, a megmondóemberekre, konteósokra és a hasonlókra.
"Érdekes dolog az idealizmus és materializmus kettőssége, ami egységet képvisel. Az idealizmus, azaz az istenhívók világképe valójában sokkal anyag- és tárgyszerűbb. Ők mindenre tárgyilagos(nak tűnő) okra próbálják visszavezetni a történéseket."
Szerintem te egybemosod az ok -okozati világképet a tárgyilagossággal, ami tévedés. Az ok lehet szellemi eredetű, sőt, az eredendő, abszolút ok mára már nagyjából biztosra kiderült, hogy egy örök szellemi intelligencia, azaz Isten. Ettől még nem lesz ez tárgyilagos, materiális és így nem mosódik egybe a materializmussal. Amúgy egyetértek veled, ezt leszámítva.
Ennek az oka a tanitás, oktatás miatt lehetséges. Ha valaki ismeri a Biblia tartalmát, és az igazságot Istenről, szándékáról, az nem állit ilyesmit.
Sajnos ebben közrejátszik az is, hogy azok sem ismerik, akiket állitólag oda képeztek ki az úgynevezett "teológiát" végzettek közül, hogy a nyájat vezessék, tanitsák, és tisztán tartsák a gyülekezetet.
Nagyon sok előfeltételnek kellett teljesülnie ahhoz, hogy a vírus elkezdjen terjedni. Ezek egy részéért az ember felelőssé tehető, de nem mindegyikért.
* Valaki túl közeli kapcsolatba került az eredeti állattal. Szabad akaratból.
* Annyi vírus jutott belé, amennyit nem tudott az immunrendszere legyőzni. Erről nem ő tehet, ez teljesen véletlenszerű. Véletlen, aha. Ha Isten nem akarta volna, akkor megakadályozhatta volna.
Tehát az a hülye és szemét Isten akarta ezt a járványt, és ennek az összes következményét is.
Katolikus vagyok, több oldalt is követek, de ilyennel még nem találkoztam. Linkelnél párat?
Azért is vagyok kíváncsi, mert a katolikus teológia szerint ez pont nem ilyen fekete és fehér.
Rád nem vonatkozik, csak a "bigoT katolikusokra".
Amiért a protestáns szekták szerint jön világvége.
Van pár őrült katolikus, de ott legalább az ember őrült nem az egész hitvallás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!