Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gondolják némelyek,...

KZitus kérdése:

Miért gondolják némelyek, hogy a Máté 28:19,20 bizonyítja a "szentháromságot"?

Figyelt kérdés

Ott ez van írva:"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”

Más helyeken ez van írva Istenről:

Ézsaiás 40:25 „Kihez hasonlíthattok engem, hogy egyenlő volnék vele?” – ezt kérdezi a szent Isten."

Zsoltárok 83:18 "Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett."

Ézsaiás 45:5 " Én vagyok Jehova, és nincsen más, rajtam kívül nincs Isten."

Ézsaiás 46:9 "Emlékezzetek a korábbi dolgokra, amelyek régen történtek, hogy én vagyok az Isten, és nincs más. Én vagyok az Isten, és senki sincs, aki hozzám hasonló."

János 5:19 "Jézus erre ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy a Fiú semmit sem tehet a maga kezdeményezéséből, hanem csak azt teszi, amit az Atyától lát. Mert amiket az Atya tesz, ugyanazokat teszi a Fiú is"

János 6:38 "Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."

János 7:16 "Jézus erre így válaszolt nekik: „Amit tanítok, az nem tőlem van, hanem attól, aki küldött engem."

.....és ez csak néhány utalás a Teremtő egyedüli voltára.

2020. ápr. 1. 11:45
1 2 3 4 5
 11/43 tgt ***** válasza:
5%
9-es: szerintem te is el tudod olvasni a Lukács 18-at. Érdekelne, hogy mit akasz ebből kihozni.
2020. ápr. 2. 14:37
 12/43 anonim ***** válasza:
24%

Háromsághívők, úgy gondoljátok, a Biblia Legfelségesebb Istene imádhatta volna a saját gonosszá lett teremtményét, az Ördögöt, aki felkínálhatta volna neki azt a hatalmat, amivel egyébként Ő rendelkezik, hiszen mindennek a teremtője? Na mégis, milyen szellem van bennetek? És a Sátán, aki Jóbnál szót váltott a legfelségesebb Istennel, hogy hogy nem ismerte fel Jézusban a legfelségesebb Istent, amikor imádatért cserébe hatalmat kínált neki a világ fölött, talán megvakult? Vagy ti vagytok a vakok, hogy képtelenek vagytok azonosítani a Legfelségesebb egyedüli Istent?

r Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges [Isten] az egész földön.

Luk 8:28 És mikor meglátta Jézust, felkiálta és [lábai] elé esék neki, és fennszóval monda: Mi közöm van nekem te veled, Jézus, felséges Istennek Fia? kérlek téged, ne gyötörj engem.

2020. ápr. 2. 17:03
 13/43 anonim ***** válasza:
59%

"Háromsághívők, úgy gondoljátok..."

Nem, ezt a marhaságot egyedül te gondolod, azért írtad le. Ez pedig elég gyalázatos, istenkáromló gondolkodás tőled.

2020. ápr. 2. 17:57
 14/43 anonim ***** válasza:
30%

tgt!

A kérdést rávezetés céljából tettem fel,

azt akarom kihozni belőle ami az igazság.

Egyébként te mit gondolsz egy Ige amit bemásoltál semissé teszi a másik több tucat Igét amely Jézus származását,termeszetét,és pozicióját jelentik ki.

Az én életemben és sok más hívő életében ez pont fordítva működik az egyik Ige igazolja a másik Igét és sosem cáfolja!!!

A Lk 18,18-19 Jézust a főember tanitónak szólította ő ezt látta benne egy embernek, ezért válaszolt így Jézus és nem győzködte arról hogy én több vagyok annál amit látsz.De ha megfigyeled a tanítványok birtokolták azt a kijelentést a szívükben amit az igazi hívők birtokolnak Jézusról.

Ján 13:13 Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok.

Fontos kérdés !

Márk 8:27 És elméne Jézus és az ő tanítványai Cézárea Filippi falvaiba; és útközben megkérdé az ő tanítványait, mondván nekik: Kinek mondanak engem az emberek?

És egy másik még fontosabb kérdés!!!

Márk 8:29 És ő monda nekik: Ti pedig kinek mondotok engem? Felelvén pedig Péter, monda neki: Te vagy a Krisztus.

Hogyan alakul ez ki az ember belsejében

és hogyan jön ki a száját az Igazság Jézusról hát itt van egy újabb Ige:

1Kor 12:3 Azért tudtotokra adom nektek, hogy senki, aki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.

Ez nem azt jelenti, hogy az ember nem képes kimondani azt hogy Jézus Úr mert ezt ki tudja mondani bárki az is aki nem hisz ebben hanem ez azt jelenti, hogy az ember a szívéből nem képes ezt a megvallást megtenni hanem csak a Szent Szellem által, és itt egy újabb problémához érkeztünk veletek kapcsolatban mert a Szellemről viszont azt állítjátok ő nem egy személy hanem csak egy személytelen erő.

Innentől kezdve már érthető, hogy az egész őrtorony és tanú közösségnek miért nincs meg Jézusról ez a kijelentése.

2020. ápr. 2. 18:07
 15/43 anonim ***** válasza:
75%

#6 "Nemcsak őmiattuk kérem, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, ATYÁM, EGYSÉGBEN VAGY VELEM, és én EGYSÉGBEN VAGYOK VELED, és hogy ŐK IS EGYSÉGBEN LEGYENEK VELÜNK"

Igen, az Egyház, a hívek közössége, titokzatosan kapcsolatban, egységben van a Szentháromsággal a kegyelem által, ami a Szentlélek munkája. (2Pét 1,3-4, Ján 1, 12) Mi a kérdés konkrétan?

"Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek."

2020. ápr. 2. 18:14
 16/43 tgt ***** válasza:
34%
Köszönöm a kiegészítést. Várom azt a több tucat ígét, amely Jézus isteni mivoltát támasztja alá. Amiket beidéztél, az mind azt bizonyítja, hogy Jézus ember volt, Isten prófétája, karizmatikus tanító. Ő soha nem mondta magát Istennek, kár lenne vele vitatkozni.
2020. ápr. 2. 18:18
 17/43 anonim ***** válasza:
44%

tgt!

Az Igehelyek bemásolása amit már megtettem és többen megtették itt az elmúlt hónapokban, teljesen felesleges foglalatosság lenne, ugyanis te már eldöntötted magadban kicsoda Jézus.

2020. ápr. 2. 19:03
 18/43 tgt ***** válasza:
4%
17-es: Nem az a lényeg, hogy én, vagy bárki más mit gondol Jézusról, hanem az, hogy Jézus mit mondott önmagáról az Evangélium szerint. És ő nem tartotta magát Istennek.
2020. ápr. 3. 16:47
 19/43 A kérdező kommentje:

Szervusz kedves Péter

Számomra "az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében,..." egyáltalán nem bizonyíték a "szentháromságra", ami nincsen benne a Bibliában. Ha Isten is így gondolta volna, hidd el, leíratta volna a számunkra.

De ettől én elfogadom azt, hogy Te ebben hiszel.

Csak annyit szerettem volna elmondani neked, hogy én is "az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében,..." keresztelkedtem meg anno, ami azt jelentette, hogy addig nem lehet egy embert megkeresztelni a vers szerint, ameddig nem érti az egyén, mit jelent megkeresztelkedni az Atya nevében, a Fiú nevében és a szent szellem nevében. Ennek már jó pár évtizede, de bármennyit olvasom a Bibliát (naponta), én sehogy nem látom bele a "szentháromság" tanát. Folytatom tovább a kutatást....:-)

2020. ápr. 4. 10:45
 20/43 A kérdező kommentje:

Tetszik az érvelésed :-)

2020. ápr. 4. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!