A protestánsoknak mi a problémája a katolikusokkal?
Én nem vagyok vallásos, de sok ismerősömmel beszélgettem már a témáról. A római katolikus vallást ismerem a legjobban, eddig egyedül katolikus misén vettem részt, úgyhogy mindig csak ezzel tudok példálózni, mikor vallási témáról van szó. A protestáns ismerőseim erre mindig olyan számomra meglepően lenéző, lesajnáló, undorodó módon reagálnak (hiába egyébként kedves, normális, értelmes emberek), hogy mindig csak el vagyok hűlve. Konkrét okot soha nem mondanak, de mindig beszúrnak valami gúnyos megjegyzést ("jó, ezek a katolikusok, mi másképp csináljuk..." "nem csoda, hiszen katolikusok", "tudnék mesélni..."), vagy csak összenéznek, a szemüket forgatják. Ha rákérdezek, hogy mi a bajuk a katolikusokkal, akkor pedig sosem kapok választ, azzal mentegetőznek, hogy "semmi, nem ítélkezek, csak én másképp gondolom".
Szóval így anonim módon valaki hajlandó lenne elmesélni, hogy mi a konkrét oka ennek a nagy undornak?
Egyébként, nem csak külsőségekből áll és törekedni kell az ökumenére...
" Az Egyház több, mint 140 000 iskolát, 10 000 árvaházat, 5000 kórházat, és közel 16 000 más egészségügyi ellátóközpontot működtet. A katolikus segélyezők ernyőszervezete, a Caritas becslései szerint a hálózatuk évente 2-4 milliárd angol fontnyi összeget költ segélyezésre (1 angol font kb. = 400 Ft), amivel a Caritas az egyik legnagyobb segélyszervezet az egész világon... "
Szép áldott napot mindenkinek!
Mintha külömbnek tartanák magukat.
Nem tetszik nekik a térdhajlítás, a gyónás, a keresztelés. De ennek ellenére van olyan református gyülekezet, ahol már 40 éve is keresztelték a gyerekeket.
A baj az, hogy a vegyes házasságokbeli gyerekeket is kiközösítik.
Az evangélikusok a legrosszabbak szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!