Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ciki ha elkezdtem...

Szerintetek ciki ha elkezdtem imátkozni?

Figyelt kérdés

Kiskoromban néha imátkoztam,de erről leszoktam.

Mostanában lefekvés előtt megköszönöm, hogy nem esett bajom nekem és a párommak, kérem hogy a családban mindenkinek forduljon jobbra a sorsa. Megköszönöm, hogy ma is ehettem, van hova hazamenni.

Olvastam egy nagyon hatásos írást, amikor rosszul indul a napja vkinek és Isten végül elmagyarázza, hogy miért volt

Pl reggel elaludt és késett a munkából meg reggel kiöntötte a kávét amit vett a kávézóban.

Isten válasza: azért mert így elkerült egy balesetet és mert a dolgozó beteg volt így őt nem fertőzte meg

2020. febr. 13. 20:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki.
2020. febr. 13. 23:49
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem ciki a vallás csak imádkozni értelmetlen. Te kitekerheted a lelkedet is ha isten tervében az volt benne hogy téged elüssön az autó, 3 évig kómában legyél aztán meghalj akkor az úgy lesz. Senki kedvéért nem változtatta meg isten eddig a terveit.

Mikor a koncentrációs táborban voltam, tele volt történetekkel az onnan elmenekültektől. Mindenki istennek köszönte meg, holott ha isten terve is volt, hogy pont ők meneküljenek meg, ez akkor is egy robotpilótán működő terv. Mert nem csak azok imádkoztak akik túlélték, azok is akik meghaltak...

2020. febr. 14. 07:11
 13/26 A kérdező kommentje:

Igazából nem úgy imádkozni, hogy " kérlek adj egy palotát"

Inkább megköszönöm, hogy felébredtem ma is van hova mennem dolgozni, hogy nem lett bajunk.

2020. febr. 14. 07:17
 14/26 A kérdező kommentje:

Miért lennék ettől öntelt?

Nem én tehetek róla, hogy mások éheznek.

Én megteszek mindent, hogy én ne éhezzek.

Nem érzem jogosnak a vádakat.

2020. febr. 14. 09:53
 15/26 A kérdező kommentje:

Itt az utolsó kettőnek már szerintem alap gondjai vannak....

Nem vagyok milliárdos, ugyanannyit dolgozom,mint mások az hogy ki, mikor hal meg az szerintem nem az én személyes hibám...

Kimehetnék most egy kocsi elé meghalni, mert akkor én meg minek élek ha más meghal alapon? 🙄

Attól, hogy én meghalok vagy én is éhezek mint más attól kevesebben lesznek a sanyarú sorsúak?

Persze nem Isten adta a munkát, mert én kerestem.

Lehet itt nem."Isten" a megfelelő szó lehet a sors,de a sorsnak az az akarata hogy több kisgyerek hal meg naponta? Ez is elgondolkodtató, nem az én hibám.

2020. febr. 14. 09:57
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

16 Kérdező, nem is jogos a vád. Azok mondják, akik maguk semmit sem tesznek az éhezőkért, mert minden energiájukat felemészti, hogy az istenhitet másokban piszkálják, a hívőket alázzák, mert ők nem hisznek, csak arról beszélnek,hogy "szabadság, egyenlőség testvériség". Bár ennek része lenne, hogy mások hitébe nem kéne kívülről beleszólni, de beleszólnak, leszólnak.

A kérés "jogos", JÓ, és nagyon emberei, hogy az isten-,világ-, ember-, önmegismerésben haladhass (ez végső fokon EGY egy idő után felismerheti az ember) és a hála, a köszönet, hogy erre embernek születéseddel,(ez az istengyermekség) emberi léteddel lehetőséget kaptál, a megismerés-kifejezés potenciálisan adott az emberi születéssel, egy életen át lehet benne haladni, növekedni.

"Bár ők azért keresik az ésszerű magyarázatot, mert nem hisznek,

mi pedig azért, mert hiszünk, mégis egy és ugyanaz, amit keresünk."

[Canterbury Szent Anzelm]

2020. febr. 14. 10:08
 17/26 A kérdező kommentje:

Igazad van. Nem tartom magam önzőnek, mert szoktam adni aprót, segítek az időseknek felvinni a lépcső vagy a buszra a kiskocsiját. Ami nem kell ruha azt csomagostól felteszem ingyen.

Ha van olyan ismerősöm akivel elakarok menni valahova ahol van belépő meg fogyasztás ( tudom h most épp nincs rá pénze) akkor meghívom, mert vele akarok menni. Nem várom vissza.

Mindenkin nem tudok én se meg más se segíteni sajnos.

Én ezért is köszönöm meg a mindennapjaimat, mert lehetnék én is az utcán.

Bele borzongok amikor olvasok vmit ( családgyilkosság, baleset stb) és nem tudom átérezni milyen rosszak lehetnek ezek.

2020. febr. 14. 10:27
 18/26 anonim ***** válasza:
92%

A szív dolgai sosem cikik. Amit te teszel, a föld 99%ának is kéne csinálni, nem csak az 1nek.

Én csináltam tegnap banános epres pürét páromnak. Elsőre kiborult, a nagyját megmentettem. Annak a fele megint kiborult. Nem tudom mi az oka, de ilyen kis semmi létformának, mint az ember, legyen az faján belül akármilyen bölcs, nem dolga a dolgok teljeskörü megértése. Volt oka, hogy mi, nem számít. Tsnultam belőle így is. Hálás vagyok a mókáért is, ami a takaritással járt, meg párom nevetett is.

...kb jobb volt így, mint nem kivorítani kétszer... :)) Íme egy ok a végtelenből.

2020. febr. 14. 13:56
 19/26 anonim ***** válasza:
14%
Nem ciki, ha ebben örömedet leled és hasznosnak érzed. Más kérdés, hogy még nem sikerült kiderítenem, mi is a hasznos benne. Ez azért van, mert nem a képzelet szerint, hanem a valóság szerint élek.
2020. febr. 14. 15:54
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Na most szerintem hiába jelntgettétek a válaszomat, semmi sértőt nem írtam. Megpróbálom a koncentrációs tábor megemlítése (hupszika) nélkül. Szerintem nem ciki akármit csinálsz a saját fejedben, én "magamban" beszélek angolul a fejemben néha és formákat keresek a padló fa mintájában. Senkinek semmi köze hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy te azt hiszed, hogy a világmindenség teremtője a tegnapi köszönetmondásod végett a te lelkeddel fog foglalkozni és a családod épségével ahelyett hogy segítsen olyanokon akiken csak ő tudna.

Szóval nem ciki csak furcsa ember lehetsz...

2020. febr. 14. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!