Nagyon ciki meggyónni azt, hogy önkielégítést végeztem?
Akkor sem ciki igazából, ha ismered, azért ők is sejtik, hogy a fiataloknak milyen bűneik vannak. De ha nagyon cikinek tartod, akkor menj másik paphoz gyónni, ilyenkor szinte mindenhol van olyan gyóntatás, hogy több papot hívnak segíteni.
Az Egyház Tanítóhivatala már többször kijelentette, hogy bűnnek számít. Az alábbi oldalon több ilyet is összegyűjtöttek:
Nekünk azt tanították, a paráználkodás kizárólag a házasságon kívüli szexet jelenti. Így most nem nagyon tudom eldönteni, hogy ez melyik bűnhöz sorolandó. Megnéztem a linket is, az alapján "tisztátalanság" vagy "önmegtartóztatatlanság" :) nem tudom mi az önmegtartóztató ellentéte.
Érdekes egyébként a felsorolás, hogy mi miatt tekintik bűnnek. Pl. benne van a mértèkletesség, a vágyak feletti kontroll, mintha a maszturbálás mindennek ellenkezőjét jelentené, pedig sokan így tanulják meg irányítani az aktust. Az is kérdés szerintem, hogy házasságon belül miért lenne egyértelmű, hogy mindig a szeretet vezérli a folyamatot, és ugyan úgy kérdés, hogy miért csak a test vágya lenne a maszturbálás? Szóval azzal egyet értek, hogy mitől rossz az az indíték amiket felsoroltak, de azzal nem, hogy csak ilyen indítékok miatt történhet.
Menj máshoz gyónni, ha van rá lehetőséged, és mondd neki, hogy meggondoltad magad, mivel túl jól ismer.
De amúgy fiatal lányként én is meggyóntam ezt a papunknak és nem volt belőle semmi furcsaság utána, szóval ne aggódj!
Ő olyan, mint egy orvos, hozzá van szokva, nem fog meglepődni, se máshogy kezelni emiatt, hallott ő már mindenfélét, gyóntat évek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!