Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyon ciki meggyónni azt,...

Nagyon ciki meggyónni azt, hogy önkielégítést végeztem?

Figyelt kérdés
Nagyon szégyellem magam az atya előtt, félek a gyónástól. Fiatal lány vagyok.
2019. dec. 16. 21:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
Persze, hogy ciki. Ilyen dolgokról nem szívesen beszél az ember idegennek. Ha meg netán ismerős a pap, akkor különösen kellemetlen. Amúgy a "bűnöd" teljesen természetes tevékenység, ilyen értelemben semmi ciki nincs benne.
2019. dec. 16. 21:26
 2/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem te leszel az első, aki ilyesmit meggyón, ha sokan gyónnak aznap, akkor valószínűleg csak azon a napon is sokadig leszel. Vagy mond azt, hogy paráználkodtál.
2019. dec. 16. 21:33
 3/30 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ismerem az atyát, jóban is vagyunk. Látta, hogy nem álodzom a miséken és nem vagyok jól, kérdezte is, hogy mi a baj... Aztán abban maradtunk, hogy elmegyek hozzá gyónni, de most nagyon félek.
2019. dec. 16. 21:39
 4/30 anonim ***** válasza:
96%

Akkor sem ciki igazából, ha ismered, azért ők is sejtik, hogy a fiataloknak milyen bűneik vannak. De ha nagyon cikinek tartod, akkor menj másik paphoz gyónni, ilyenkor szinte mindenhol van olyan gyóntatás, hogy több papot hívnak segíteni.

2019. dec. 16. 21:44
 5/30 anonim ***** válasza:
28%
Hol van leírva, hogy ez bűn ?
2019. dec. 16. 21:48
 6/30 anonim ***** válasza:
79%

Az Egyház Tanítóhivatala már többször kijelentette, hogy bűnnek számít. Az alábbi oldalon több ilyet is összegyűjtöttek:

[link]

2019. dec. 16. 21:53
 7/30 anonim ***** válasza:
28%
egyszerű: ne gyónj. a bűn csak akkor létezik ha hiszel benne
2019. dec. 16. 22:13
 8/30 anonim ***** válasza:
72%

Nekünk azt tanították, a paráználkodás kizárólag a házasságon kívüli szexet jelenti. Így most nem nagyon tudom eldönteni, hogy ez melyik bűnhöz sorolandó. Megnéztem a linket is, az alapján "tisztátalanság" vagy "önmegtartóztatatlanság" :) nem tudom mi az önmegtartóztató ellentéte.

Érdekes egyébként a felsorolás, hogy mi miatt tekintik bűnnek. Pl. benne van a mértèkletesség, a vágyak feletti kontroll, mintha a maszturbálás mindennek ellenkezőjét jelentené, pedig sokan így tanulják meg irányítani az aktust. Az is kérdés szerintem, hogy házasságon belül miért lenne egyértelmű, hogy mindig a szeretet vezérli a folyamatot, és ugyan úgy kérdés, hogy miért csak a test vágya lenne a maszturbálás? Szóval azzal egyet értek, hogy mitől rossz az az indíték amiket felsoroltak, de azzal nem, hogy csak ilyen indítékok miatt történhet.

2019. dec. 16. 22:29
 9/30 anonim ***** válasza:
69%
Lehet gyűlölni a testet és állatiasnak tartani, de akkor Isten teremtését veted meg.
2019. dec. 16. 23:18
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Menj máshoz gyónni, ha van rá lehetőséged, és mondd neki, hogy meggondoltad magad, mivel túl jól ismer.

De amúgy fiatal lányként én is meggyóntam ezt a papunknak és nem volt belőle semmi furcsaság utána, szóval ne aggódj!

Ő olyan, mint egy orvos, hozzá van szokva, nem fog meglepődni, se máshogy kezelni emiatt, hallott ő már mindenfélét, gyóntat évek óta.

2019. dec. 17. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!