Jehova Tanúí, ha a gyereketek életén függne a vérátömlesztés, beleegyeznétek?
A vér fogyasztásának tiltása nem Jehova Tanúi "találmánya".
A Bibliában van ez a tiltás, tehát kivétel nélkül minden keresztényre vonatkozik. Még a katolikus szekta tagjaira is...
Csakhogy, jól láthatóan, sem a katolikus, se ma többi szekta nem veszi komolyan a Bibliát.
Egyetlen vallásszervezetet látok, akik tényleg komolyan gondolják Krisztus követését, azok pedig egyértelműen a Tanúk.
A vérátömlesztés tiltása, bár eredetileg bibliai tanács, egyértelműen egybevág a józan ésszel és a tudományos kutatásokkal. Ugyanis, a vérátömlesztés nagyságrenddel több életet vesz el, mint ennyit megment.
Az, hogy te mit "nem hinnél", az a te problémád.
Én a tényekben hiszek.
Veled ellentétben.
'Az, hogy te mit "nem hinnél", az a te problémád.
Én a tényekben hiszek.
Veled ellentétben.'
Én mem tényekben hiszek, hanem amit az úr mond. Az úr azt mondta, ne tegyetek a könyvhöz, és ne vegyetek el, belőle. Inkább maradok isten szavánál, mint tudományok,emberi dogmáknál, ez okozza a vesztetetek!
A katolikus egyház úgy tartja, hogy mivel a vérevés tiltása nem Jézust5ól származik, hanem az apostoloktól, azért az apostolok utódai, a püspökök egy zsinaton eltörölhetik az apostoli zsinat rendelkezéseit. Így el is törölték, amikor úgy látták, hogy már nem kelt botrányt, 1415-ben.
Egyes régi egyházak pedig megtartották, mivel ragaszkodtak az ősi hagyományokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!