Hogy lehet úgy 100 korbácsütést mérni valakire, hogy az ne okozzon sérülést és fájdalmat?
A Koránban az alábbi idézet áll:
"A parázna férfit és parázna nőt korbácsoljátok meg mindegyiket száz ütéssel. Ne kerítsen titeket hatalmába a szánalom irántuk abban, mit Allah (elrendelt) a vallásban, ha hiszitek Allahot és a Végítélet Napját. Hadd legyen a hívők egy csoportja tanúja bűnhődésüknek"
Az író még ki is emeli:
"Ne kerítsen titeket hatalmába a szánalom irántuk..."
Viszont egy mohamedán hozzászóló azt írta erre korábban, hogy:
"A Korán azt írja úgy kell megbotozni hogy ne okozzon sérülést."
Mi lehet az igazság, hogy lehet úgy 100 botütést vagy korbácsütést mérni valakire szánakozás nélkül, hogy az nem okoz sérülést? Ha valakire minden szánalom nélkül rávágok egyet bottal, annak minimum sérülést okozok. Ha ezt 100-szor megteszem, abba belegondolni se merek.
Kérem, hogy fanatikus mohamedánok és iszlamisták ne írjanak. Normális válaszokat szeretnék.
Nekem is hasonló esetek jutottak eszembe. Ha egy törékenyebb nőt kikiáltanak paráznának, esetleg férfi "tanúsítja" is, legyen igaz vagy sem, lehet már 50 ütés után holtan esik össze. Borzalom.
Erősen kétlem, hogy a paráznáknak kéjes érzéseket akarnának okozni.
Gondolom egyszerre, még csak ilyen eseteket olvastam, tehát így is alkalmazzák.
Nem tudom elképzelni, hogy minden szánakozás nélkül hogy lehet 100 korbácsot rámérni valakire, hogy ne okozzon sérülést. azért néhány ütés után kezd felszakadni a bőr, ha betartja az előírást. Ha pedig bottal üti, mint a helyi mufti írta, akkor a bőr kevésbé sérül, de belső sérülések annál erősebben jelentkeznek.
Arról nincs szó, hogy fájdalmat sem okoz. Éppen ezért hívja fel a figyelmet külön, hogy nehogy megsajnálják az illetőt.
Másrészt lehet úgy korbácsolni, hogy csak nagyon fájjon, marcona férfiak zokogjanak és kegyelemért könyörögjenek, de komoly sérülést ne okozzon. Személyesen voltam szemtanúja nem is egy ilyen esetnek. Ha sérülés gyanúja áll fenn, vagy a delikvens rosszul lesz, azonnal leállnak és megvizsgálják, elsősegély stb., és az ápolás után eldönti hogy folytatják más testtájékon, pld hát helyett fenéken vagy combom.
Utána is utókezelés, és a delikvens magától felöltözik és a saját lábán távozik.
Nem kell mind a 100-at ráütni,lehet egy-egy korbácsütést kiváltani rúgással-ütéssel-pofonnal.
"A Korán azt írja úgy kell megbotozni hogy ne okozzon sérülést."- mondja ezt a parázna ember házastársa szemébe,majd okoznak a hozzászólónak is sérülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!