Keresztények szerint a halálra kövezés Isten vagy a Sátán parancsa?
Bibliában az Ószövetségben egyértelműen le van írva hogy halálra kell kövezni a paráznákat:
Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 20:10 Ha valaki más ember feleségével paráználkodik, mivelhogy az ő felebarátjának feleségével paráználkodik: halállal lakoljon a parázna férfi és a parázna nő.
Az Újszövetség szerint viszont Jézus megállítja a zsidókat akik halálra akartak kövezni egy parázna nőt. Jézus ezt mondja:
János 8:38 Én azt mondom, amit az én Atyámnál láttam, és ti is azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok."
Magyarul a zsidók csak az őseiktől hallották hogy halálra kell kövezni a paráznát, ezért akarják megölni a nőt, de ez nem Isten törvénye.
János 8:44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni.
A zsidók csak azt tették ami az Ószövetségben le van írva, de Jézus megállította őket azzal hogy amit tesznek az a Sátán kívánsága. Tehát ebből az következik nem Isten parancsa hanem a Sátáné, de hogy kerül a Sátán parancsa a Bibliába?
"Értem, de itt most a paráznaság büntetéséről beszélünk. Te egy másik bűnről beszélsz."
Olvasd el Mózes könyveit. Főleg a másodikat és az ötödiket. Világosan le van írva, hogy mindkettőért halál jár.
"Olvasd el Mózes könyveit. Főleg a másodikat és az ötödiket. Világosan le van írva, hogy mindkettőért halál jár."
Nem az a vita tárgya hogy az Ószövetség mit ír, mert az egyértelmű. És egyik törvényből nem következik a másik. Ha a szülők gyalázásáért halál jár, nem következik ebből hogy a paráznaságért is halál jár. Lényeg az hogy Jézus megakadályozta a kövezést, pedig a zsidók az Ószövetség szerint jártak el. Jézus megállította őket azzal hogy amit tesznek az a Sátán kívánsága.
Jézus azzal, hogy Isten parancsolatának hívja a szülők megkövezését elismeri, hogy az az Isten parancsolata volt. Ha szülők gyalázásáért lehetett embert kövezni, akkor paráznaságért nem?
Ne úgy nézd, hogy amelyik parancsolatot követtek a zsidók az volt a Sátán követése, hanem ahogyan viselkedtek, az volt a Sátán követése.
"Jézus azzal, hogy Isten parancsolatának hívja a szülők megkövezését elismeri, hogy az az Isten parancsolata volt. Ha szülők gyalázásáért lehetett embert kövezni, akkor paráznaságért nem?"
Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Egyik törvényből nem lehet következtetni a másikra. Jézus szerint nem, mert azt mondta a zsidóknak hogy a Sátánt követik mikor meg akarták kövezni a nőt.
"Ne úgy nézd, hogy amelyik parancsolatot követtek a zsidók az volt a Sátán követése, hanem ahogyan viselkedtek, az volt a Sátán követése."
Tehát szerinted sokkal több embert kellett volna halálra kövezniük és ezzel Istent követték volna, de így hogy csak kevés embert köveztek meg, a Sátánt követik?
"Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Egyik törvényből nem lehet következtetni a másikra. Jézus szerint nem, mert azt mondta a zsidóknak hogy a Sátánt követik mikor meg akarták kövezni a nőt."
Nem a törvény volt a Sátáné, hanem a farizeusok azzal követték a Sátánt, ami a szívükben volt.
"Tehát szerinted sokkal több embert kellett volna halálra kövezniük és ezzel Istent követték volna, de így hogy csak kevés embert köveztek meg, a Sátánt követik?"
Ezt nem értem.
"Nem a törvény volt a Sátáné, hanem a farizeusok azzal követték a Sátánt, ami a szívükben volt."
Ennek mi köze ahhoz hogy mi volt a szívükben ? Van egy törvény nem? A paráznákat halálra kell kövezni. A zsidók ezt akarták tenni de Jézus nem engedte.
"Ezt nem értem."
Azt mondtátok a zsidók között sok olyan volt aki elkövette a paráznaság bűnét, de őket nem kövezték meg. Tehát szerinted sokkal több embert kellett volna halálra kövezniük és ezzel Istent követték volna?
"Van egy törvény nem? A paráznákat halálra kell kövezni. A zsidók ezt akarták tenni de Jézus nem engedte."
Soha nem volt cél a törvény vakon követése.
Ézsaiás 42. fejezet 3"A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el, igazán hirdeti a törvényt." 9"A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek."
Jézus ezeket töltötte be. A megrepedt nádszál szerintem a bűnös embereket jelenti.
"Nem megírták, hanem beleírtak, magyarul meghamisították."
"Tartja a keresztény hagyomány. Valójában a Biblia legtöbb könyve esetében az író ismeretlen vagy bizonytalan."
Ha akartál volna se tudtál nagyobbat bukni.
az ismeretlen és bizonytalan írók hamisitották meg? 😂😂😂
Ha neked ugy adták be hogy ismeretlen és bizonytalan attol még nem lesz igaz.
Mit írtak bele és mit hamisitottak meg? Semmit ! Az ehez hasonló vádaskodások a Bibliát már régóta támadják de mindig kiállta a próbát a halandó buta emberek ellen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!