Reformátusnak lenni katolikusból? Szerintetek?
szerintem mielőtt bármit is teszel- először tisztázd le magadban a vallás és Isten fogalmát .
Magaddal - magadban.
Ne siesd el - ráérsz ..
Fontos tisztázni magadban, hogy mi a célod mindezzel!
Mert az igaz, hogy sok a hamis tan a karolikus tanításban, de a református sem kivétel.
Ha üdvösséget akarsz akkor kövesd Jézust.
Egy keresztény példaképe Jézus és a példakép arról ismert, hogy követik eszmeiségében, cselekedeteiben.
Mert nem az üdvözít, ha xy egyházhoz tartozol hanem, ha Jézust követed mindenben. Mert egyedül Ő tette meg, hogy meghalt érted. Tehát egyedül Ő üdvözíthet.
Ap.Csel.4:11-12, I.Tim.2:5-6
Ha úgy lenne nem kéne misét mondani a halottakért.
De ők azt hiszik és tanítják, hogy annak is van még esélye aki már meghalt.
Többek között ez is egy nagy hazugság. Most nem búcsú cédulának hívják amivel lehúzzák a híveket, hanem misének a halotért.
És az a döbbenet, hogy SENKI nem néz utána a Bibliában, hogy a purgatorium tana egy eget rengető HAZUGSÁG!
Hogy az embernek NINCS halhatatlan lelke! Amit sok más egyház is tanít.
Ez ÉLET VESZÉJES tanítás! Örök élet veszélyes. Mert amíg valaki ezt HISZI, azt gondolja van még esélye a halálon túl is az ÜDVÖSSÉGRE, hogy be imádkozzák az élők a menybe. De NINCS, NINCS, NINCS!!!
Szépen kérek mindenkit! Olvassátok a Bibliát értő figyelemmel, alázattal, hogy Isten megtudja mutatni az Ő igazságát.
Ne a papnak, lelkésznek, egyházaknak higyjetek! Hanem Isten szavának a Bibliának.
Jézus következetesen azt tanította, hogy ez az első halál ALVÁS amiből van felébredés.
És a feltámadás után a dicsőséges testben folytatódik az élet. Nem pedig valami testen kívüli állapotban.
követ62, ha te eleget olvasnád, nem lenne tele a szöveged helyesírási hibákkal
úgyhogy olvassad még, hátha rájössz erre-arra (legalább helyesírásilag)
# 23
Én, drága, régi felebarátom! :D
Üdv régről,
P.T.
A te értelmezésed egy a sok tízezerből, most akkor melyik értelmezés az igaz? Miből gondolod, hogy pont a tiéd? Tudod hány önjelölt prédikátor van, aki ugyan ezeket az érveket hozza elő, de valamiben mégis mást vall mint te, vagy felekezeted, vagy más resztoránus szekta?
Nem az én értelmezésem a fontos, hanem az amit a Biblia ír.
De nem is a különböző egyházi hagyomány tana.
Mert a purgatorium tanítása a katolikus egyház hagyományából ered.
Azt már nemtudom melyik zsinat hagyta jóvá, de nem Isten tanítása, hanem embereké.
És, ha Pál apostol szavait megfogadjuk "Istennek kell inkább tetszeni min sem embereknek." Galata levél.
Én nem akarom, hogy Isten azért kérjen számon, mert emberi tanítás követtem az Övét pedig szépen félre raktam mint a Zsidók Jézus korában.
Ami meg az írást illeti. Nemtudtam, hogy helyesírási versenyen vagyok. Bocsi.
Amúgy még mindig 10 ujjal gépelek. Há ja. Kilencel keresem egyel ütöm. 😂🤣
Én így írom és kész. Ettől egyedi.
A lányom mikor írogat a messengeren csak lesek, hogy mi van? De azért értem, mert megtanultam a betű torlodásokat megérteni. 😂
Csak lesek milyen dolgokból csinálnak itt egyesek ügyet.
De nem igazán érdekel.
Amúgy azt sem értem miért nem lehet normálisan beszélgetni? Egymás szapulása, ócsárlása, minősítés nélkül. Még akkor is, ha nem mindenben értünk egyet.
Annyit biztosan tudok én nem akarok rosszat senkinek az tuti. Sőt szeretném, ha mindannyian a menyben, az örökkévalóságban folytathatnánk az eszmecserét. 👍
Neked is üdv. P.T.
"Nem az én értelmezésem a fontos, hanem az amit a Biblia ír."
Az valóban fontos, viszont te értelmezed a Szentírást és láthatóan minden más értelmezést elvetsz. Ráadásul a te adventista értelmezésed egy elég szűk értelmezés, amivel a protestánsok se értenek egyet. Pedig ugyanazt a Szentírást olvassák, mint te, hozzád hasonlóan hozzád hasonlóan elvetik a hagyományokat is. Sőt ők tőletek előbb feltalálták, hogy Sola Scriptura. Na most akkor mi van?
Ugye az a baj, hogy nem a Biblia számodra az alap, hanem a te felekezeted értelmezése. Nem csinálsz mást, mint a jehovások, akik pont ugyanúgy érvelnek és hivatkoznak a Bibliára, mint tetted azt te imént. Lehet akkor az ő értelmezésük a helyes és nem a tiéd? Vagy előbb szólt hozzá egy hitgyülis, szintén azt mondja, hogy csak a Biblia, sőt azt mondja, önmagát magyarázza. Mégis szöges ellentétben magyarázza nekik magát a Biblia, mint neked. Kinek kéne hinnem akkor? Hiszen mind ugyanarra hivatkoztok és hajmeresztő ellentétek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!