Reformátusnak lenni katolikusból? Szerintetek?
Isten jobban örül 1 megtért bűnösnek, mint 99 igaznak.
Az egyház visszafogad, én katolikud vagyok, sok mindennel én sem értek egyet és inkább a református felé hajlok, viszont van amikor meg fordítva. Vagy menj el egy református lelkészhez, vagy egy katolikus paphoz, hogy megtudd, mi a teendő ilyenkor.
"Isten jobban örül 1 megtért bűnösnek, mint 99 igaznak."
Akkor nagyon hamis a TE istened!!!
lehetsz református, katólikus, ami akarsz, nincs jelentősége...
az a fontos milyen ember vagy!
No most a hitvallás ugyanaz, kényszer meg lehet mindenhol.
Katolikusként azt mondom, hogy ha már mindenképp váltásra adtad a fejed, akkor semmiképp se utálatból és valami ellen, hanem megismerés miatt legyen. Érdemes lenne leülnöd beszélgetni egy református lelkésszel (meg egy katolikus pappal is, hogy ne dönts egyoldalúan), mert nem vagyok biztos benne, hogy tényleg érted pl. a predestinációt. Ugyanis már ők sem teljesen abban a formában tanítják ezt, ahogy Kálvin tette. Ami egy pozitív dolog, hogy a kálvinista teológia is fejlődik, nem egy megkövesedett statikus dolog.
Gyakorlatilag egyébként a "vallástalan" időszak nem hátrány: mindkét felekezet keresztel felnőtteket is. Illetve a bérmálás és a konfirmálás is felvehető felnőttként.
Én evangélikusból lett reformátusból lettem ateista.
Szóval miért ne? :D
Üdv
P.T.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!