Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves válaszolók és keresztén...

Kedves válaszolók és keresztények. Szerintetek velem van a baj vagy csak Isten így segít megfelelő férjet találni?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. Idén leszek 32 éves.

Jelenleg egyedülálló vagyok.

Keresztény vagyok, naponta imádkozom, hiszek Istenben.

Egy pár éve kérem Istent, hogy adjon nekem egy hozzám illő férfit aki majd a férjem lehet.

Kérem, hogy segítsen a számomra legjobb társat kiválasztani.

Ami nem tudom, hogy fura vagy ez normális e, esetleg Isten így segít, hogy elmegyek valahova, mondjuk egy keresztény összejövetelre vagy ehhez hasonló helyre és ott beszélgetek emberekkel, ismerkedek.

Sok rendes férfit meimsertem már így.

Sokan kérik, hogy adjam meg a telefonszámomat vagy, hogy találkozzunk.

Én viszont nem érzem úgy, hogy ő akivel éppen beszélgetek vagy a többiek akikkel beszéltem tökéletesen hozzám illenek.

Mindig finoman, de visszautasítom őket.

Igyekszem nem megbántani senkit, de ha valakivel jól elbeszélgetek és elhív mondjuk egy cukrászdába, akkor mondom, hogy köszönöm, de nem szeretnék elmenni.

Van aki azt hiszi gondolom, hogy vigyázok az alakomra és egyből elhív máshova, hogy mondjuk sétáljunk, de én midig mondok valamit, hogy miért nem.

Mondjuk, hogy ne haragudj, de nincs kedvem sétálni. És ilyesmik.

Ez normális, hogy akit nem érzek töléletes jövőbeli társamnak azt finoman visszautasítom vagy talán ezt Isten akarja így, vagy velem lehet valami baj?

Mi a véleményetek erről?

2020. jan. 9. 18:54
1 2
 11/19 szp72 ***** válasza:
89%

@ "Sok rendes férfit meimsertem már így."

Nem ilyet keresel?

@ "Én viszont nem érzem úgy, hogy ő akivel éppen beszélgetek vagy a többiek akikkel beszéltem tökéletesen hozzám illenek."

Könnyen lehet, hogy tökéleteset nem találsz, én mindenesetre csak tökéletleneket ismerek. Persze az érzés nagy úr. Egyszerűen valamiért nem tetszenek neked.

@ "Ez normális, hogy akit nem érzek töléletes jövőbeli társamnak azt finoman visszautasítom vagy talán ezt Isten akarja így, vagy velem lehet valami baj?"

Az normális, hogy a legjobbat szeretnéd. Az persze nem szerencsés, ha nem nagy a választék, s nincs ízlésednek megfelelő. Mérlegelned kell, hogy vársz egy jobbra, ami esetleg nincs, vagy beéred azzal, ami van.

Mondjuk nem nagyon értem, hogy voltaképp milyen minőséget keresel, rendesnek rendesek, de komolyabb beszélgetés nélkül is meg tudod állapítani, hogy igazából nem a te eseteid. Akkor nyilván külsőleg nem megfelelőek. Én nem állítom, hogy ez nem fontos, de talán kérhetnéd Istent, hogy a belső értékekre legyél egy kicsit fogékonyabb. Ha valaki nagyon szeret egy belső értéket, az überelheti a külsőt, ami így kevésbé fontossá válik.

2020. jan. 9. 23:31
 12/19 anonim ***** válasza:
86%

A lényeg az, hogy Istent innentől már nem vonhatod kérdőre, mert ő küldött. Te válogattál.

Igazi pedig nincs, azzá válni kell.

2020. jan. 10. 05:59
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Senkit nem fogsz azonnal hozzád illőnek tartani. Adj nekik időt.
2020. jan. 10. 10:12
 14/19 A kérdező kommentje:

Azt hiszem mindenki kicsit félreértett.

Régebben elég sok emberrel elmentem randzni és azt vettem észre, hogy akinél már az elején, az első beszélgetésnél is úgy voltam, hogy nem ő lesz a párom, azzal tényleg nem is jöttünk össze. Nem azért mert nem adtam nek időt, vagy mert nem ismertük meg egymást jól. De már az elején éreztem, hogy valami hiányzik belőle vagy valamiért nem szimpatikus.

Ami a beszélgetést illeti, azt meg nem úgy kell érteni, hogy beszélünk 10-15 percet és utána döntök.

Ezekkel az emberekkel - akik elhívtak - legalább 1,5-2 órát beszélgettem. De minimum egyet. Volt akivel többször is beszélgettem és csak utána hívott el randira.

Nem tudom pontosan megmondani, hogy miért, de valahogy érzem, hogy aki épp elhív randira azzal összeillünk e vagy sem.

És igen kedvesek és rendesek, de nem tudom elképzelni velük a jövőmet.

Persze volt olyan is akivel találkoztunk párszor és sajnos ő nem akart velem járni. Előszőr azt hittem akar, mert elhívott egy cukrászdába, majd egy kirándulásra a gyülekezeti csapattal, de végül mindig dolga volt amikor kerestem. Legalábbis mikor kerestem folyton ezt mondta. Valamiért ott ő érezte úgy, hogy nem akar velem összejönni.

Rossz volt, de már túl vagyok rajta.

2020. jan. 10. 19:40
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
Mégis mit vársz? Valamit csak elvársz, ha nem felelnek meg. Olyan nincs, hogy nem érzed. Ha nem vagy meleg akkor valami elvárásodnak lennie kell. Isten nem azt akarja, hogy kínlódj 50 éves korodig, szóval benned van a hiba. Ha nem tudsz mit kezdeni magaddal fordulj pszichológushoz.
2020. jan. 10. 19:54
 16/19 imakommandós ***** válasza:
0%
Ez a normális.
2020. jan. 11. 00:03
 17/19 A kérdező kommentje:

16-os.

Ezt most kinek írtad és mire érted?

Mert ez nem egy túl kimerítő válasz!

2020. jan. 11. 22:02
 18/19 imakommandós ***** válasza:
100%

Neked írtam.

Ahhoz mész férjhez akihez akarsz, és akit nem érzel társadnak azt finoman visszautasitod. Ez a normális.

Ha valakivel egy kávét se innál meg vagy egy sütit se szívesen ennél meg kettesben az nagyon valószínű, hogy nem Isten ajándéka. Beszélgettél vele, és annyira se vagy kíváncsi, hogy kicsit jobban megismerd akkor nagyin valószínű, hogy később se tudnál helyet biztosítani neki az életedben. Kívánom, hogy találkozz olyasvalakivel is aki olyan hatást gyakorol rád akihez szívesen közelebb kerülnél, akinek szeretnél örömet nyújtani és ő is neked.

2020. jan. 11. 23:23
 19/19 A kérdező kommentje:

Így már értem a hozzászólásod.

Köszönöm a jó kívánságod. :) Rendes tőled.

És örülök neki, hogy végre valaki megérti amit érzek.

Attól, hogy valaki rendes még egyáltalán nem biztos, hogy szerintem össze is illünk.

Akkor meg minek erőltetni?

2020. jan. 12. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!