Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti ezt mennyire korlátozzátok?

Ti ezt mennyire korlátozzátok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Vallásos szülők! Manapság ti mennyire szóltok bele gyerekeitek párkapcsolatába/szexuális életébe? (Persze ha elmúlt 18)

Ezt ma már csak a nagyon hívők tartják? Mi a véleményetek a témát illetően?

2020. jan. 6. 20:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kedves előttem szóló!

9-es szerintem jól teszed ha őszinte vagy a gyerekeiddel és megtudják, hogy nem fűvel fával kell ezt csinálni. Mint ahogy manapság sajnos szokott lenni..

Kedves előttem szóló! Elmagyaráznád nekem, hogy 18 év felett miért számít "elesésnek" az, ha egy "gyerek" úgy dönt hogy például egy komoly, tartós kapcsolatban, ahol kölcsönös a tisztelet és bizalom, szerelmének adja magát? Esetleg leendő feleségének/férjének? Valamiért én nem éreznék csalódást a gyerekem iránt vagy azt, hogy elveszíteném. Részben lehet hisz szerelemre talált és aztán kirepül a fészekből, ahogyan ez normálisan lenni szokott.

2020. jan. 7. 12:17
 12/15 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező.

Ezt azért irtam, mert a keresztény életben nincs helye a házasság előtti nemi életnek, még akkor sem ha ebben biztosak. Isten a szavában azért iratta le az elvárásait, hogy az emberek tudják, mi az az erkölcsi mérték, amin belül mozoghatnak. Ha túl mennek azokon, akkor semmibe veszik, vagy is nem értenek Isten kéréseivel elvárásaival egyet, és a maguk útján járnak.

Isten paráznaságnak nevezi azt, amikor nem törvényes házasságban élők élnek nemi életet. Bár normálisnak állitod az általad felhozott érveket, Isten másként látja, és fektette le az alapelveket.

Igen a világban ez a megszokott, és a "normális".

A keresztény életben nem. A paráznákat pedig Isten itéletalá vonja.

Tudom, tudom, hogy sokan ezt hűlyeségenk tartják. Azonban valójában mi az ami számit, és lényeges annak, aki Isten elvei szerint szeretne keresztény életet élni. Isten a hűséget értékeli, aki hű a felállitott erkölcsi értékrendben.

Azt ne felejtsd el Kedves kérdező, hogy kereszténynek nevezni magunkat, vagy keresztény életetélni, nem ugyan az. Ez utóbbit a tetti jellemzik, és nem a világhoz alkalmazkodik.

2020. jan. 7. 16:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, én felhívnám a figyelmét arra, hogy előbb a házasságot kellene megkötni. De ezt nem 18 évesen mondanám először.
2020. jan. 7. 19:16
 14/15 A kérdező kommentje:

És ha valakik emiatt elhamarkodottan csak azért kötnek házasságot, hogy..

Láttam már ilyet. Nagyon korán meglépték, lehet át sem gondolták rendesen.

Szerintem ez is nagyon bele tud szólni egy fiatal ember életébe mivel hatalmas felelősség az is hogy valakivel összekösd papíron az életed. Ez szinte zsákbamacska.

Azt is tegyük hozzá hogy régen teljesen más volt a helyzet. Mikor házasodtak az emberek, többnyire már 22-23 éves korul körül ha nem korábban. Manapság ilyen korán senki nem engedheti meg magának.

Ezzel nem azt mondom!! Hogy ez nem jó dolog. Csak figyelembe veszem a világ mostani helyzetét és ezzel együtt tisztában vagyok vele hogy bizony a mai fiataloknak ez sokkal de sokkal nehezebb.

2020. jan. 8. 10:38
 15/15 anonim ***** válasza:

"Mikor házasodtak az emberek, többnyire már 22-23 éves korul"

Mármint 14-18 éves koruk körül!

19 éves az már vénlány volt!

Így persze, hogy nem nehéz megtartani házasságig!

2020. jan. 8. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!