Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti meddig korlátozzátok/nátok...

Ti meddig korlátozzátok/nátok a 17 éves fiatokat ébren maradni?

Figyelt kérdés
Ugye jön a suli és szüleim 10-ig engednek fentmaradni utána aludnom kell és semelyik másik ismerősömnek nincs megszabva. Csak én érzem igazságtalannal ezt (mert éjfél elött nem tudok elaludni, így csak forgolódok 2-3 órát és fárattabban kelek fel) vagy jó hogy így figyelnek rám? Nem, nem lehet velük erröl beszélni.

2017. aug. 23. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is így van, és éjfélig 2-3x is kiverem, de aludni nem tudok.
2017. aug. 23. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Iskola időben extrém esetben 11 hétvégén nyári szünetben meg tökmindegy. Mikor én voltam ennyi idős, nekem is mondták, 9-10 kor hogy feküdjél már, én meg jól van máral válaszoltam. :D Azért a 10 órás szigor nem a legjobb. Nem tudod kicselezni, hogy "lefekszel" aztán vissza kelsz és csendben gépezel vagy telefonozol.
2017. aug. 23. 21:22
 3/9 anonim ***** válasza:
8%
17 evesen mar tisztaban kell legyel azzal hogy meddig birsz fentmaradni de még kitudod magad pihenni. Mivel még sulibajarsz olyan max 11-12kor mar inkabb legyel agyban v probalj meg aludnih kipihendmagad a sulihoz. En is rossz alvo voltam de este olvastam vagy unalmasat tvztem es bealudtam. Egy ido utan hozzaszoksz. A szuleid csak jot akarnak, de biztosmegertik h nemtudsz konnyen elaludni.
2017. aug. 23. 21:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólnék bele, magától is rájön mik a határai, én is elvagyok úgy hétköznap hogy 5 óra alvás plusz reggel egy tejeskávé, az a baj hiába megyek korán aludni én akkor nem vagyok hulla ha nem ébresztenek fel és magamtól ébredek alvás után az meg kb lehetetlen hétköznap, ébresztővel meg egyformán zombi vagyok 4 és 8 óra alvással :D
2017. aug. 23. 23:37
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Kisebbnek se szabtam meg sose. Ha egyszer fent volt túl sokáig másnap zombiként járt aztán már 8kor aludt :D Majd beállt neki a 11 óra kb átlagosra egy idő után.
2017. aug. 24. 00:16
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Nekem nem korlatozzak meddig vagyok ebren,se iskola idobe,se nyari szunetbe.

Ha ejfel,ejfel,ha 2-3 ora akkor annyi.

16L

2017. aug. 31. 22:26
 7/9 anonim válasza:

Az én szüleim soha nem próbálkoztak megszabni azt, hogy mikor kell lefeküdnünk aludni. Talán azért, mert ők is kidőltek este tízkor.... szóval hiába is próbálták volna.

Ha nem lehet velük beszélni, az a legjobb módszer, ha megpróbálsz jól reagálni a helyzetre. Talán azt még megengednék, hogy ágyba mész, de mondjuk még olvasol valamit, mielőtt elaludnál. Ha ez se megy át, akkor állítd be az órád reggel 5-re (mert ezek szerint kb. 7 óra alvás elég neked), és pár nap múlva ki fogsz dőlni már este tízkor. Legalább reggel még marad pár órád arra, amire az esti szabad időd használnád :) az eredmény majdnem ugyanaz!

2017. szept. 11. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:
16 vagyok es lany,de hasonlo para van nalunk is. Anyamek szerint 22h-kor mar agyban a helyem,es nem a kozossegi oldalakon xd De szerintem nyugodtan telozz halkan.Vagy vard meg ameddig anyudek elalszanak es utana nyert ugyed van:) igazabol teljesen mind1 mert en ugy vagyok vele hogy barmikor fekszem ugyanannyira faradt vagyok reggel mintha felorat aludtam volna.Es ez neha elo is fordul. De ha tul almos vagyok ott a kave es megoldja a problemat :D
2017. szept. 11. 16:17
 9/9 anonim ***** válasza:
17-18 évesen csütörtökönként néha discoba jártunk iskola időben is , hajnali 2-3kor kerűltem àgyba néha nem egyedűl..elitebb gimnáziumban 4,3as átlaggal érettségiztem...értelme nincs megszabni1
2017. szept. 11. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!