Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti ezt mennyire korlátozzátok?

Ti ezt mennyire korlátozzátok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Vallásos szülők! Manapság ti mennyire szóltok bele gyerekeitek párkapcsolatába/szexuális életébe? (Persze ha elmúlt 18)

Ezt ma már csak a nagyon hívők tartják? Mi a véleményetek a témát illetően?

2020. jan. 6. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szülő, a másik oldalról tudok nyilatkozni.

Nekem a szüleim nem szóltak ebbe bele. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy nem vittem haza sosem zűrös figurákat. Szüleim igyekeztek mindig jó kapcsolatot kialakítani a barátaimmal (olyan sok mondjuk nem volt belőlük).

De mondták is, hogy most már késő lenne mondogatni, nem 18 fölött kell elkezdeni nevelni.

2020. jan. 6. 20:57
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
18 fölött 𝐭𝐢𝐥𝐨𝐬 beleszólni.
2020. jan. 6. 21:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne tilos? Legfeljebb 18 fölött már nem kötelező betartania a gyereknek, amit mondanak neki. 18 alatt pedig kötelező elvileg.

2020. jan. 6. 21:43
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

A "beleszólás" az nem tanácsot jelent!

Beleszólni tilos.

18 év alatt sem kötelező mindent betartania a gyereknek, nem a középkorban élünk. Neki is vannak emberi jogai, és nem a szülő tulajdona.

2020. jan. 6. 22:07
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudhatom, hogy nálad a beleszólás mit jelent.

Természetesen 18 alatt sem kötelező mindent betartania, de ha szülő nem engedi el buliba éjjel, akkor szerintem nem mehet el. Ha a szülő azt mondja, hogy nem vihet fel szobába senkit 18 alatt, akkor nem vihet fel senkit.

2020. jan. 6. 22:14
 6/15 anonim ***** válasza:

Igen, ez így van.

De az utóbbi az nem beleszólás.

Egy ember (tulajdonos) meghatározhatja, hogy kit enged be a házába.

Kortól függetlenül.

2020. jan. 6. 22:19
 7/15 anonim ***** válasza:
50%

Az a szülő, aki Keresztény életet igyekszik élni, nyilván azt szeretné a gyermekének ami a legjobb. S azokat az értékeket tovább adni, amiben éljen mint keresztény.

Azonban ha a gyermek úgy dönt, hogy nem kiván keresztény életet élni, akkor itt már a szülő nem sokat tehet.

Persze bizonyos korlátozásokat tehet, mert amig kiskorú, a szülő a felelős Isten és ember előtt, a gyermek tetteiért.

Sajnos végig fogja nézni, hogy a gyermek learatja azt, amit magának elvet.

S ezt vagy időben korrigálja, mert felismeri, hogy tévedett, és Anya jót akart, vagy sajnos a szülő elveszti a gyermekét, amit nagyon nehezen, de felkell dolgoznia.

2020. jan. 6. 22:49
 8/15 A kérdező kommentje:

túl drasztikusan gondolkozol szerintem.

2020. jan. 6. 23:26
 9/15 anonim ***** válasza:
56%

Nem drasztikus, hanem korlátolt és ostoba. Szerinte, illetve az ördögtorony szerint, ha elesik valaki, akkor annak vége, mondja ezt állandó újabb és újabb világosság mellett, mert ezek a nyomorultak azt sem tudják, hogy mi az igazság, mindig mást nyomnak le a torkukon.

Kérdező: én nagyon világosan elmondtam a gyerekeknek, hogy nem alapvető emberi jog 15 évesen széttenni a lábukat és azt is, hogy egy szüzesség nem teher, hogy elveszítsék, hanem egy ajándék, amit oda kell adni. Azt is tudják, hogy milyen lelki és testi következménye van egy szakításnak, amikor a szüzesség már elveszett és megértik, hogy nem annak adták, aki megérdemli, tudják mit jelent az abortusz, tudják mi az a nemi betegség, és én arra tanítom őket, hogy a testük nem egy szemetes, amibe bárki bele üríthet, csak mert úgy tartotta kedve. Értékesek mind testileg, mind lelkileg, de a döntés az övéké. Tinihormonokkal szemben a harc nagyon kemény. És szerintem rengeteg szülő ott tolja el, hogy csak annyit tud mekegni bármilyen érv vagy beszélgetés nélkül, hogy "de a Teremtő ezt nem engedi" és slusszpassz.

2020. jan. 7. 06:10
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Kérdező

Valaki ezt irta a válaszomra:

Szerinte, illetve az ördögtorony szerint, ha elesik valaki, akkor annak vége,"

Ilyet nem irtam, de sajnos a gyűlölete, és az ellenséges érzései olyan magas hullámban csapnak, hogy nem lát, és nem hall.

Ezt irtam:

"S ezt vagy időben korrigálja, mert felismeri, hogy tévedett, és Anya jót akart, vagy sajnos a szülő elveszti a gyermekét, amit nagyon nehezen, de felkell dolgoznia."

Jehova Tanúi nem tanitják, hogy ha valaki hibázik, akkor annak vége, hiszen maga Isten szava sem mond ilyet. A hosszászolásomban emlitettem, hogy ha a gyermek elesik is, még van esélye, ha idő is van rá, belátni és változtatni.

A hozzászóló, ezt figyelmen kivülhagyta, hogy becsmérlően, és megvetéssel szóljon a személyemről.Sajnálom, hogy nem tud a szivében békére lelni.

2020. jan. 7. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!