Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi alapján állítják keresztény...

Mi alapján állítják keresztények hogy a maszturbáció bűn, ha ez sehol nincs kijelentve a Bibliában?

Figyelt kérdés
2020. jan. 3. 12:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
6%

Elárulok egy titkot.

Mikor megszülettél már bűnös voltál.

Meg csak nem is sírtál, nem is vettél levegőt már akkor bűnös voltál!

2020. jan. 3. 20:48
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ez a szellem a bűn amit te terjesztesz. Ez egy ördögi valami, ami a szexualitásra ezta nyomást helyezi amit te is nyomsz itt. És az eredménye az, hogy vagy megutálják a kereszténységet vagy az elnyomása alá kerülnek
2020. jan. 3. 21:01
 23/30 anonim válasza:
31%

A maszturbáció még szexképek nézése nélkül is beletartozik a tisztátalanságnak nevezett bűnök közé. Ezt a 3Mózes 15. fejezete bizonyítja. Ez a fejezet leírja, hogy még a magömlés is tisztátalanság, amely miatt az Ószövetségben bűnért való áldozatot kellett hozni. Ha pedig a spontán magömlés tisztátalanságnak számít, akkor biztos, hogy a szándékosan előidézett magömlés is az.

Az Újszövetség egyébként több helyen is ír a tisztátalanság bűnéről, de ez a dolog az ilyen ószövetségi részekben van csak részletesebben elmagyarázva.

2020. jan. 3. 22:29
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

Az érvelés hamis, mert pl szülés után is tisztátalan volt

De hát mit is lehet várni ettől a fajta kereszténységtől

2020. jan. 3. 23:01
 25/30 anonim válasza:
25%
Ha azt várod a kereszténységtől, hogy egy bűnről (jelen esetben az önkielégítésről) azt mondjuk, hogy nem bűn, akkor ezt valóban hiába várod. Az igazságot kell hirdetnünk, akkor is, ha ez neked nem tetszik, és akkor is, ha becsmérelsz minket emiatt.
2020. jan. 4. 09:44
 26/30 Csakegysajt95 ***** válasza:
14%
Református keresztény vagyok... papíron. Gyakorlatilag nem hiszek már semmiben. És igazából kiborít hogy egy több ezer éves mesekönyvnek kéne megfelelnem az életemben. Nem attól lesz valaki jó ha a biblia szerint él. Persze ad egy támpontot de én ateistaként sem fogok bűnben élni csak mert nem hiszek. Ez nem annyira fekete fehér mint ahogy gondolják sokan. Számomra annyira ellentmondásos az egész vallás téma, és annyira nem értek vele egyet. Terjesztik az "igazságot" őhm...bár tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, de az hogy ezek benne vannak a bibliában nem lesznek igazak. Ki tudná megmondani megtörténtek e ezek így x ezer év múlva? Ezek már csak legendák, amik eleinte szájhagyomány útján terjedtek aztán leírták őket. Valaki valamit látott régen, amit a tudomány nélkül nem tudott megmagyarázni így kiszínezték a történetet és azt mondták biztos isten volt. Manapság miért nem történnek csodák? Ha lenne isten, nem hagyná hogy ártatlanok százezrei haljanak éhen vagy fagyjanak meg és az a rengeteg halálos betegség ami már egész kicsi gyerekeket is sújt... Nekem az egész vallás ellenszenves, leküldi isten az egyszülött fiát, azért hogy a földön megkínozzák és megöljék s mindezt egy szerető apa nem hagyta volna szerintem. Jah és utána még ezt a fajt oldozza fel a bűn alól 🙄😒 nagyon reális. Akinek van egy csöpp logikája az könnyen rájön hogy ez nem kell neki. Persze jó valamiben hinni, de csak önámítás az egész. Az meg hogy mi lesz a halál után, teljesen mindegy mert senki élő ember nem tudja. Lehet lesz mennyország lehet mindenki egy helyre kerül. Lehet újjászületünk (egész szimpatikus gondolat) lehet ennyi volt, utána jön a sötétség, a semmi, de fel sem fogod majd mert nem vagy, mint születésed előtt. De a témához fűzve: ennyi erővel tényleg mindenki bűnös aki maszturbál vagy védekezéssel szeretkezik a párjával. Pedig ha tényleg mindenki annyi gyereket szülni amennyire biológiailag képes, komolyan nem férnénk el ezen az amúgyis túlnépesedett bolygón.
2020. jan. 4. 12:50
 27/30 A kérdező kommentje:

"Ha azt várod a kereszténységtől, hogy egy bűnről (jelen esetben az önkielégítésről) azt mondjuk, hogy nem bűn, akkor ezt valóban hiába várod"

Egy bűnről nem kell azt mondani hogy nem bűn. A lényeg épp az, hogy ez ezetben semmi nem bizonyítja hogy az önkielégítés maga valaha is ténylegesen bűn lett volna, és nem csak emberek hitték ezt tévedésből.

2020. jan. 5. 04:25
 28/30 anonim ***** válasza:
A te igazságod nem igazság 42% (többek között), viszont te isteni tekintélyt tulajdonítasz neki, ezért védekezés van, mint egy vírus ellen.
2020. jan. 5. 09:06
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia, kedves kérdező!

Én az időszakosan érkező gyakori kérdéses hírlevélre ránézve álltam meg egy pillanatra a kérdésednél, tekintve, hogy jómagam keresztény vagyok, s érdekel a téma.

Ahogy látom, bár kérdeztél, igen jártas vagy az Ige vonatkozásaiban, ezért felmerül bennem a kérdés, hogy mi volt az indítékod, mikor megírtad a kérdés.

Minden esetre, az én véleményem az a maszturbációról, hogy a mai világban igen nehéz férfiként nem maszturbálni, ha keresztény vagy, ha nem. Rengeteg inger ér minket, férfiakat, s a nők egyre többet láttatnak magukból.

Akárhogy is van, a mindenkori, abszolút igazság, - ha létezik olyan, s én hiszem, hogy igen - független a mindenkori körülményektől. Házasként, harminc évesen, három fiúgyermekkel ugyanúgy ki vagyok téve a kísértésnek, vagy vágynak, ha úgy jobban tetszik, mint egy húszéves egyedülálló egyetemista. De ha a megváltás távlatából nézem ezt a helyzetet, úgy ítélem meg, mint egy káros dolgot. Én úgy látom, Isten nem akarja, hogy bárki is elvesszen, és a bűnre is úgy tekint, mint céltévesztésre, mint ami korlátozza a szabadságod, boldogságod. Az önkielégítés hosszútávon valóban az önző(a Biblia értelmezése szerint bukott, testi) részünket erősíti, s gyengíti annak a lehetőségét, hogy a feleségeddel, pároddal egy mély, szeretetteljes szexet élj át. Bár van elég sok tanulmány pro és kontra a maszturbálást illetően, én még sem erre szeretném felhívni a figyelmed, hanem arra, hogy eleve elgondolkodjon mindenki saját maga azon, mi az élete célja, értelme. Ha erre valódi választ kapsz, vagy már kaptál, akkor annak fényében könnyebb meghatározni azt is, hogy miért tartják a keresztények bűnnek a maszturbálást. De nem is a keresztények véleménye a fontos elsősorban. Hiszen azok is emberek, tévednek, rossz akarat is lehet bennük, megvezethetőek is vagyunk.

Mint látod, ki a katolikus tanokat előrébb tartja az ige kijelentésénél, át sem gondolva azt, mert beleszületett. Van aki pedig felülről kioktat, van aki tanácsol. Kinek van igaza?

Jó kérdés. A bibliában Onán példája nem az önkielégítésről szól elsősorban, hanem az Isten elleni nyílt lázadásról.

Jézus pedig fel akarta fedni az emberek előtt, akik a törvény betartásával dicsekedtek, hogy a törvény betartása a szívben kezdődik, nem a külső magatartásban.

A Törvény jó, s ezt te is letesztelheted, ha magadra vonatkoztatod. Hiszen nem örülnél, ha valaki meglopna, hamisan tanúzna(elárulna), megölne téged, s annak sem, ha megkívánná bármidet, ami a tiéd, hiszen a kívánságban fogannak a gonosz(másoknak ártó) gondolatok, aztán az pedig kiteljesedve bűnt eredményez.

Megteheted, hogy maszturbálsz, Isten akkor is szeret téged. De minden bűn eredménye az Istentől való elszakítottság, azaz a halál. Erre önerőből nincs megoldás, ezért halt meg Krisztus helyettünk. Ezt a lényeget ragadtam meg én is, s minden más, a maszturbáláshoz való viszonyulás is, ennek a függvényében nyert értelmet.

Szia.

2020. jan. 6. 17:42
 30/30 anonim ***** válasza:

"Mi alapján állítják keresztények hogy a maszturbáció bűn, ha ez sehol nincs kijelentve a Bibliában?"

A kérdés nem ez, hanem az, hogy téged miért érdekel?

Engem meg az érdekel, hogy miért általánosítasz?

Én - keresztényként - nem állítom hogy a maszturbáció bűn lenne....

2020. jan. 7. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!