Keresztények, szerintetek bűn a maszturbáció?
Egyik katolikus ismerősöm minden gyónásnál bevallja bűnként, egy egyszerű mondattal: "Atyám, szemérmetlenül játszottam". És ennyivel le van tudva. A mai világban ez nem bűn...
Ha a papok lehetnek pedofilok, ha 12-13 évesen valaki már nem akar szűz lenni, akkor a maszti nem bűn . Mondom ezt úgy, hogy hívő ember vagyok...
"Ha a papok lehetnek pedofilok"
Nem lehetnek...
"ha 12-13 évesen valaki már nem akar szűz lenni"
Nincs korhatára, de csak házasságon belül lehet, és ilyen fiatalon nem adnak össze
"akkor a maszti nem bűn"
De igen, ezektől függetlenül is az, mert az örök érvényű isteni törvények nem a romlott világ hóbortjaihoz és bűneihez és az éppen aktuális korszellemhez igazodnak. Ezt hívőként tudhatnád.
"a mai tarsadalomban elmosodnak"
A vilag valtozo, viszont vannak Torvenyek, amik IStentol szarmaznak, ez soha nem fog megvaltozni! Jelen kerdesre a valasz, igen bun, mivel artasz onmagadnak! Itt onzo elvezetrol van szo, aminek egyik veszelye, hogy megszokod ezt a fajta kielegulest, ami megkeseritheti az egesz eletedet pl. Jezus tanitasa a testi-lelki tisztasagot hangsulyozta, aminek celja van, itt is nem egy sima onkielegitesrol van szo, hanem a kovetkezmenyekkel, ami leheteges pl. Hiszen nagyon sok fiatal igy kezdi el, aztan amikor eljon az ideje, hogy mar hazassagra lep, akkor mar a felesegeben nem talalja az oromot, mivel megszokott egy masfajta modszert. Nagyon sok hazassag eppen ezert ert vegett, tehat ennek az egyik veszelye ez.
Nekem ez tök szimpatikus kis írás. Nem vaskalapos, teljesen racionális és elfogadható számomra 2013-ban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!